musa19 Napisano 11 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2015 W sumie Don Kichot też był Hiszpanem jest jak walka z wiatrakami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
29-ty Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Buty doszły i jestem bardzo zadowolony. Rozmiar idealny, wykonanie na wysokim poziomie. Na żywo są koniakowe, wpadające w brąz - absolutnie nie w bordo. Zdjęcie na stronie CS nie oddaje ich uroku w rzeczywistości. Niemniej jednak nie obyło się bez kilku małych wad: 1. Ślad po jakimś czarnym detergencie (pasta do butów?) na cholewce; 2. Przebarwienie przy łączeniu cholewki z podeszwą; 3. Lekko uszkodzona podeszwa; Czy ktoś doświadczony mógłby wyrazić swoją opinie na temat tych małych wad? Czy przy tej klasie obuwia to dopuszczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Spotykane Możesz spróbować napisać do Crownhill i być może uzyskasz jakiś rabat na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Meermin mu da rabat, bo kupił wadliwe Crownhill Shoes? A poza tym bez żartów, o ile drobne plamki jak na pierwszych dwóch zdjęciach to nic takiego, tak ta szrama na zdjęciu nr. 4 to nie jest coś normalnego. Te buty są drugiej jakości. Kolego 29-ty, reklamuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Pomyłka poprawiona. Pytanie czy koledze to przeszkadza i czy po tygodniu noszenia buty i tak nie będą miały większych zniszczeń na podeszwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Nie pisałem o zdjęciu podeszwy, tylko wcześniejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Nie liczyłbym na elastyczność CS, na bazie własnych doświadczeń. Dlatego ich trzeba nękać przed zakupem, o dokładną weryfikację butów przed wysyłką. Oczywiście ich to bulwersuje, ale jak widać jest potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
29-ty Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Dzięki koledzy za opinie. Generalnie nie wymagam za tę cenę nieskazitelnej jakości, ale nie wiedziałem na czym powinna kończyć się granica niedoskonałości. Spróbuję do nich napisać i uzyskać chociaż rabat. Niemniej pomijając te wady, buty są naprawdę ładne i dobre gatunkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Koniecznie wrzuć zdjęcia całościowe i w dziennym świetle Jestem ich bardzo ciekaw, sam myślę nad trzewikami od CS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
29-ty Napisano 19 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2015 @O.v.K - proszę Cię bardzo: Zdjęcia juz po naniesieniu renowatora i jednej warstwy Pommadier w kolorze cognac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2015 Ja bym się pobawił z różnymi odcieniami pomadiera i wosku, aby nadać im trochę więcej "głębi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 19 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2015 Kolekcja Premium Grade już dostępna http://www.crownhillshoes.com/premium-grade-line Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 20 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2015 @29-ty - Bardzo Dziękuję! Buty naprawdę piękne i zgrabne. Co do koloru - ciekawy, aczkolwiek skłania mnie ku Dublinom - ciemno brązowym i bardziej uniwersalnym... A jak oceniasz samo kopyto, jego tęgość? Masz porównanie do innych modeli CS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 20 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2015 Kolekcja Premium Grade już dostępna http://www.crownhillshoes.com/premium-grade-lineCena lekko wywindowana pod granicę, gdzie zaczyna się słowo "śmieszność" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
29-ty Napisano 20 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2015 A jak oceniasz samo kopyto, jego tęgość? Masz porównanie do innych modeli CS?Niestety z tym nie pomogę bo to mój pierwszy model z CS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 20 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2015 @TomiW01 - 250 euro za buty GYW z zamkniętym kanałem szycia i podeszwą rendembacha to wcale nie jest aż taka zła cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2015 no tak... ale jak spojrzeć na profil kopyta... dla mnie bardzo cieniutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 250 euro jest cenowo bardzo blisko Yanków w akcjach rabatowych. Poza tym przeglądając wątek można mieć wątpliwości co do ich kontroli jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Tu akurat chyba częściej ten motyw pojawiał się w przypadku Meerminów. CS z linii Premium Grade nikt na tym forum jeszcze chyba nie kupował, więc co do jakości materiałów i wykonania trudno na razie coś powiedzieć. Zgodzę się jednak, że 250 euro, nawet z przesyłką, zaczyna zbliżać się cenowo do pułapu firm, o których wiadomo, że oferują produkty solidne i dobrze wykonane. CS chyba uderza trochę za wysoko. Ja na razie pozostanę przy ciułaniu na ich trzewiki @Hargin - masz na myśli ogólną smukłość i kształt kopyt? Ja np. bardzo lubię "neutralność" kopyt CS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 @O.v.K. - w nowel lini wystąpiły nowe kopyta, nieznane z wcześniejszych modeli - rzekłbym, że są dość obszerne i mało dynamiczne - bliżej im polotem do Królewskiego Herbu, niż do Yanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Te buty mógł skrzywdzić... fotograf! Zrobił zdjęcia stanowczo zbyt blisko, co spowodowało ich częściową deformację - widać to szczególnie na zdjęciach podeszw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
29-ty Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Ja bym się pobawił z różnymi odcieniami pomadiera i wosku, aby nadać im trochę więcej "głębi" Jaki odcień wosku proponujesz? Może coś pokombinuję przez święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Jeśli tylko wosk, to musi być wyraźnie ciemniejszy: ciemny brąz, burgund, havana czy nawet czarny. Wosk ma mało pigmentu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 @Hargin, domyślałem się, że o to Ci chodzi, trochę źle postawiłem pytanie. Wydaje mi się jednak, że w tym konkretnym przypadku rację ma @kolekcjoner21. Z ciekawości sprawdziłem zdjęcia butów już wcześniej oferowanych i one też prezentują się zdecydowanie gorzej, niż w rzeczywistości czy nawet na zdjęciach ze starszej wersji strony. Faktycznie, fotograf spaprał sprawę i dodał butom "kilogramów", a szkoda. Moje Philadelphie na żywo są bardzo ładnymi i zgrabnymi butami, choć może niezbyt dynamicznymi. Zauważyłem jeszcze jedną rzecz - wg. nowych opisów modele dotychczas oferowane jako szyte GYW, są obecnie wykonywane Blakiem. Goodyearem szyte są natomiast buty Premium Grade plus ze starych modeli na pewno balmorale i chukka. Wygląda na to, że CS postanowił usystematyzować ofertę... Szkoda tylko, że w świetle tego Goodyeary skoczyły o całe 100 euro do góry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Chciałbym zapytać, czy ten kawałek gumy w butach z tańszej linii jest naklejony na podeszwę, czy w tę podeszwę "wbudowany"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi