Pepo Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Warto co jakiś czas przeczyścić go bardziej gruntownie, wraz z rozebraniem grupy itp. bo program czyszczący wszystkiego się sam nie pozbędzie Cytuj
Pepo Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 @xkoziol żyć z tym jakoś się rozebrać na pewno da, ktoś go w końcu złożył, ale jeżeli miałoby się go potem nie złożyć do kupy, to lepiej się w to nie bawić. Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 11 minut temu, Pepo napisał: Warto co jakiś czas przeczyścić go bardziej gruntownie, wraz z rozebraniem grupy itp. bo program czyszczący wszystkiego się sam nie pozbędzie Był film instruktażowy. Bardzo pomocny. Cytuj
NieMy Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 2 godziny temu, xkoziol napisał: Hmmmm... Co w przypadku nierozbieralnych - Krups evidence? W użyciu domowym, przy czyszczeniu tabletką wg zaleceń producenta grupa się nie zapcha. Zapycha się w skrajnych przypadkach, przy kumulacji długiego braku czyszczenia tabletką, tłustej kawy i bardzo drobnego mielenia. Rozbieranie zaparzacza to wyższa szkoła jazdy, szczególnie w nowych, "nierozbieralnych" ekspresach. Nie polecam tego robić samemu. Cytuj
Stormont Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 1 godzinę temu, xkoziol napisał: Nie zapleśnieje w środku? Zakładam, że ktoś o tym pomyślał ale... Dlatego w domowych warunkach czas poświęcony/jakość to chyba jednak kawiarka. 1 2 Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Używam kawiarki , ręcznego spieniacza do mleka , dobra kawa i młynek to podstawa , zastanawiam się nad ekspressem w przyszłości coś jak Lelit Mara , tylko czy ma to sens dla 4 kaw dziennie ? Cytuj
Pepo Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Ja się z ciekawością przyglądam Kazakowi, który od systemów do ostrzenia noży dorzucił niepozorną maszynkę do kawy o nazwie Kazak Rota. Jest to na pewno sprzęt dla entuzjastów, bo wymaga trochę więcej niż naciśnięcie guzika na automacie, ale według wielu jego posiadaczy efekty często są lepsze niż w potężnych ekspresach gastro. Bardzo się zastanawiam nad tym rozwiązaniem, mam młynek tego producenta i jest to naprawdę solidna maszynka Cytuj
NieMy Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 14 godzin temu, xkoziol napisał: Nie zapleśnieje w środku? Zakładam, że ktoś o tym pomyślał ale... Zaparzacz może zapleśnieć, jak nie wyrzucisz fusów i zlewek z kuwety i pojedziesz na wakacje. Wtedy wszystko w środku może pokryć się pleśnią. Opowieści o pleśni w ekspresie biorą się stąd, że ludzie ich nie czyszczą, nie odkamieniają a wtedy powstają przecieki, woda lub kawa leje się do środka i robi się syf. Cytuj
NieMy Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 4 godziny temu, xkoziol napisał: Czy czyścić dedykowanymi szuwaksami Krups czy kwaskiem cytrynowym jak niektórzy? Clinex destoner, dostępny w sieci. Kwasek odradzam. Cytuj
pablocito Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 Ja mam do was pytanie. Skąd kupujecie ziarna do ekspresu? Generalnie jestem fanem różnych fikuśnych kaw i lubię odwiedzać sklepy z nią. Ostatnio trafiłem do takiego: https://coffeeproficiency.com i jestem raczej zadowolony, ale nie obrażę się o inne rekomendacje. Zależy mi przede wszystkim na tym by sklep był stacjonarny i w krakowie.No faktycznie na Twoim miejscu też szukałbym czegoś innego , niż sklep który ma tak badziewną stronę internetową, że zakładka KONTAKT nie otwiera się prawidłowo w telefonie i nie zdradza adresu stacjonarnego. Zapewne w Krakowie 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi