kros Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Artutrro może wysłać mydła za wielką wodę. Aktualnie ma dostępne mydło bezzapachowe a w przyszłym tygodniu będzie sandałowe i chyba jeszcze jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Kros, jak oceniasz mydło Muhle w stosunku do ww.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kros Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Jest porównywalne. Od około 2 lat używam mydeł Arturro i Kent czyli można uznać że te 2 są trochę lepsze, ale to zawsze jest w jakimś stopniu subiektywna ocena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 A ma ktoś porównanie do białego Proraso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Używałem zielonego proraso i muhle (wszystkie 3 zapachy) sa zdecydowanie lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 HJM = Muhle? To to samo? Mam sandałowe HJM mydełko i jestem z niego bardzo zadowolony - dobra piana, przyjemny zapach. Zielone Proraso jest fajne i od czasu do czasu go użyję gdy mam ochotę poczuć chłód na skórze (zwłaszcza przy drugim przejściu), ale póki co moje serce należy do HJM. Jak kładę Proraso to tak jakbym nakładał szpachlę na twarz, bardziej konsystencja kremu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Siła sprawcza forum . Dziś przyszło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Do mnie też by dziś przyszło, gdyby nie Kochana Monopolistka:-/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 I jak panowie wrażenia po użytkowaniu tego mydełka propoli? Mi się z dnia na dzień coraz bardziej podoba jego zapach Właściwości odpowiednie dla mydeł do golenia również bardzo dobre, piana dobrze i gęsto się wyrabia, zapewnia odpowiedni poślizg, no ogólnie nie doszukuję się w nim wad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Dopiero raz użyłem, ale na pewno szybsza i lepsza piana oraz poślizg porównując do proraso. Propoli świetnie pachnie. Kupiłem też sandałowe ale mam wrażenie, że cjest bez zapachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Dokładnie tak samo jak Filip i też po jednym razie, z tą różnicą, że ja mam pulire (bezzapachowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Narobiliście ochoty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Czy może ktoś wrzucić link pod którym można dokonać zakupu w/w mydła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 https://arturrobarbiere.wordpress.com Zakładka Kontakt i piszesz do producenta. Płatność przelewem. Cała operacja przebiega sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Dopiero raz użyłem, ale na pewno szybsza i lepsza piana oraz poślizg porównując do proraso. Propoli świetnie pachnie. Kupiłem też sandałowe ale mam wrażenie, że cjest bez zapachu. Również mam sandałowe, ale nie podoba mi się zapach. Miałem sandałowe mydło Edwin Jagger i miało o wiele przyjemniejszy zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Trochę za krótko, żeby w pełni ocenić, zaledwie dwa golenia, ale pieni się dużo lepiej i łatwiej niż Edwin Jagger. Generalnie jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Panowie czego używacie po goleniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Od kilkunastu lat używam balsamu Nivea sensitive (+ przed nim woda po goleniu, ale tu jeszcze nie mam stałego produktu). Przetestowałem wiele różnych specyfików, ale jakoś zawsze kończyło się na powrocie do niego. Tani, łagodny i w moim przypadku po prostu działa jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Jak golę się maszynką to wystarcza mi sam AS, obecnie używam STR8 Adventure, Brutal i Old Spice Whitewater. Jeżeli golę się brzytwą to z powodu braku wprawy przydaję się jeszcze balsam. Używam wyłącznie biedronkowego Skino, nie mam do niego zastrzeżeń No i oczywiście po każdym goleniu najzimniejsza woda jaka może tylko z kranu wypłynąć ląduję na twarzy i zostaję tam dopóki nie sprzątnę po sobie całego sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Mnie ojciec nauczył, żeby twarz spłukiwać gorącą wodą i dopiero potem schładzać ją balsamem, ale co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Większość jednak zaleca zimną wodę po goleniu, aby zamknąć pory skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Tak, również spłukuję zimną. Wczoraj wypróbowałem rosyjskich żyletek Rapira (różowe) i Voshkod, jestem zachwycony. W porównaniu do Derby czy Astra równo golą, 3 komfortowe golenia Rapirą i dopiero jedno żyletką Voshkod, różnica na korzyść tej drugiej bo jedzie jak po maśle, jednak Rapira też świetna, szczególnie, że 10 szt. w opakowaniu za około 3.5 zł. Mam jeszcze Rapiry niebieskie do przetestowania. Panowie czego używacie po goleniu? Proraso białe. Kapitalny, delikatny i świeży zapach zielonej herbaty, rumianku, super łagodzi podrażnienia. Szukałem nawet tego zapachu w wersji do psikania EDT, ale nie znalazłem. Jak mam ochotę na solidną dawkę chłodu i górę mentolu to LEA aftershave. Jednak w porównianiu do białego Proraso ten balsam ma więcej alkoholu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelradzio Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Ja polecam baxtera po goleniu. Przyjemnie schładza twarz po goleniu, nie jest tłusty i szybko sie wchłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 dzięki za odzew! Przetestowałem kilka mydeł i specyfików przed i po goleniu. zależy mi szczególnie na czymś na podrażnienia. Proraso używałem z linii zielonej i białej, Baxter ma coś z silikonami a mi zależy na naturalnych składnikach (mimo to czytałem pochlebne opinie o nim), Lea - nie znam. Nivea niestety nie jest dla mnie zaś Brutal to chyba tylko woda po goleniu. Szukam czegoś nowego, delikatnego w zapachu by nie dominował nad perfumami, najlepiej z naturalnych składników (np mydło EJ i Muhle to niemal to samo ale EJ np ma 100% naturalnych składników i skóra to lepiej przyjmuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kros Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Po goleniu zimna woda + AS (Brutal, Chopin, czasem coś innego) + po kilkunastu minutach krem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi