+Immune+ Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 To jakiś partacz, zobaczcie jak dokładnie jest wykonany ażur. Co masz dokładnie na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Trafiłem wczoraj na ciekawe przedwojenne blaszane reklamy. Nie wiedziałem gdzie wrzucić ale chyba ten temat będzie odpowiedni. Jakość niestety komórkowa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Ta ostatnia to chyba jeszcze z czasów niewolnictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 Co masz dokładnie na myśli? Np. takie piękne "detale" jak brak fragmentu ażuru, czy porozjeżdżane elementy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 Jasne, zastanawiam się tylko czy w przypadku tego szewca użyte przez Ciebie określenie nie jest aby zbyt mocne... Takie rzeczy zdarzają się w każdej pracowni, znając twórczość tego pana byłbym bardzo ostrożny ze stwierdzeniami takimi jak Twoje kilka postów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 Masz rację, trochę przesadziłem z tym stwierdzeniem, jednak nic nie tłumaczy takiego olewactwa w wykonaniu zdobienia cholewki. Ostatnio chciałem zamówić buty u uwielbianego na styleforum Bestettiego i w trakcie rozmów po obejrzeniu nastu zdjęć zrezygnowałem, bo u B. takie pokrzywione kiepsko wykonane ażury to standard. Nie wymagam precyzji maszyny (sam pracuję ręcznie w skórze), ale jest pewien margines który można tolerować, poza nim mogę to nazwać tylko fuszerką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 Masz rację, trochę przesadziłem z tym stwierdzeniem, jednak nic nie tłumaczy takiego olewactwa w wykonaniu zdobienia cholewki. Ostatnio chciałem zamówić buty u uwielbianego na styleforum Bestettiego i w trakcie rozmów po obejrzeniu nastu zdjęć zrezygnowałem, bo u B. takie pokrzywione kiepsko wykonane ażury to standard. Nie wymagam precyzji maszyny, ale jest pewien margines który można tolerować, poza nim mogę to nazwać tylko fuszerką. Jest pewna prawidłowość w tym co mówisz, ale to podobnie jak w naszych polskich realiach wynika z kiepskiej pracy cholewkarzy. We Włoszech w dużej mierze kroją i sztancują skóry młodzi stażyści, którzy w dodatku nie radzą sobie z nadmiarem pracy i zamówień. Jedynym włoskim szewcem, którego buty oglądałem osobiście i w przypadku, których ciężko mieć zastrzeżenia natury estetycznej w przypadku wierzchów to rzymski Marini, no ale on praktycznie wszystko robi sam. Natomiast jeżeli chodzi o jakość wykończenia podeszwy i wszystkie pomocnicze prace szewskie to obecnie - włoscy szewcy wciąż pozostają w światowej czołówce. Po prostu ogromny popyt robi swoje i cierpi na tym jakość, zwłaszcza kiedy kupujący zza granicy są bardziej zainteresowani samym faktem posiadania butów z danej pracowni, niż ich ogólną jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 Po prostu ogromny popyt robi swoje i cierpi na tym jakość, zwłaszcza kiedy kupujący zza granicy są bardziej zainteresowani samym faktem posiadania butów z danej pracowni, niż ich ogólną jakością.Popieram, czytając zachwyty fanboyów na styleforum, ciężko się z Tobą nie zgodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 1 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2014 Buty Jego królewskiej Mości, Roi de Solei, Ludwika XIV 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 1 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2014 Czego to dizajnerzy nie wymyślą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Meermin'y z końskiej skóry. Wg mnie to już o jeden krok za daleko ale ciekawe są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Hardkor. Maciek, te reklamy gdzie trafileś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Maciek, te reklamy gdzie trafileś? Trasa z Bydgoszczy na Koszalin. Grill Bar Skansen Stopka. Polecam karkówkę z sosem chrzanowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 23 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2014 Seamless G&G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Wyglądają rewelacyjnie. Orientuje się ktoś czy tego koloru skóra jest dostępna w rodzimych pracowniach .np. u p. Januszkiewicza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 To skóra po patynacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 10 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2014 Bezszwowe lotniki wykonane w wiedeńskiej pracowni Maftei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 21 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2014 Hm,tego chyba jeszcze nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 21 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2014 Załączyły się jednak fotografie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 21 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2014 Zelowałbym... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 21 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2014 Pafcio0, a nie lepiej wstawić żabki z platyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 21 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2014 Pafcio0, a nie lepiej wstawić żabki z platyny Tak tanio, tylko platyna? Diamenty - drożej i trwałość właściwa będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Ktoś kiedyś wstawiał trzewiki od Lobba. Brązowe, skóra z materiałem. Nie mogę znaleźć. Jakby ktoś, coś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 9 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2014 http://www.classicshoesformen.com/shoes/important-19th-century-edwin-clapp-son-gentlemans-spade-sole-boot-circa-1885-95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 11 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2014 Dziękuję za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi