barmhartig Napisano 12 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2011 Chętnie skusiłbym się na takie buty, ale tylko jeśli jakiś z forumowych znawców butów [np Immune] by napisał, że są z dobrej skóry itd. A więc czekamy na opinię Immune i na paru dodatkowych chętnych do przetestowania nowego narybku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Czy ktoś posiada wiedzę na temat butów sprzedawanych pod nazwą Baumler? Skórzana podeszwa, wygląda na szytą. Cena 250 zł. Brak doświadczenia nie pozwala mi ocenić czy to okazja, czy wręcz przeciwnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Nie jest to okazja, a buty wygladają słabo - macałem w tkmaxx. Kiepska skóra na moje oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parkprawo Napisano 18 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2011 http://global.images7.fotosik.pl/1742/a ... de7701.jpg Co sądzicie o tych butach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daiquiri Napisano 18 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2011 http://global.images7.fotosik.pl/1742/af75d6d30ede7701.jpg Co sądzicie o tych butach? Jakkolwiek by nie były na allegro przecenione - nie kupuj butów z Zary. Nie wiem czy jest sens rozpisywać się szerzej, szansa na udany zakup jest po prostu dramatycznie mała, a i udany oznacza w tym przypadku nie jakość/klasę butów ale to, że nie rozkleją się w ciągu miesiąca. Jest wiele lepszych alternatyw nawet jeśli cena różni się od sklepowej dość znacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 18 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2011 http://global.images7.fotosik.pl/1742/af75d6d30ede7701.jpg Co sądzicie o tych butach? Jakkolwiek by nie były na allegro przecenione - nie kupuj butów z Zary. Nie wiem czy jest sens rozpisywać się szerzej, szansa na udany zakup jest po prostu dramatycznie mała, a i udany oznacza w tym przypadku nie jakość/klasę butów ale to, że nie rozkleją się w ciągu miesiąca. Jest wiele lepszych alternatyw nawet jeśli cena różni się od sklepowej dość znacznie. Potwierdzam. W sumie pytać tutaj o buty z Zary (chodzi mi o jakość, nie o cenę) to tak jakby przyjść na spotkanie AA przynosząc ze sobą butelkę 0,7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuaD Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 http://global.images7.fotosik.pl/1742/af75d6d30ede7701.jpg Co sądzicie o tych butach?Jakkolwiek by nie były na allegro przecenione - nie kupuj butów z Zary. Nie wiem czy jest sens rozpisywać się szerzej, szansa na udany zakup jest po prostu dramatycznie mała, a i udany oznacza w tym przypadku nie jakość/klasę butów ale to, że nie rozkleją się w ciągu miesiąca. Prosiłbym jednak o unikanie przesady i przerysowań. Rozumiem, że jakość butów z Zary znacznie odbiega od tego, co można kupić za granicą w podobnych cenach oraz od butów opisywanych w tym temacie (wstąd uwaga o spotkaniu AA może być słuszna) jednak na pewno wytrzymają dłużej niż miesiąc. Sam noszę buty z Zary trzeci sezon i niezależnie od tego, co można o nich powiedzieć pod względem estetyki, wytrzymają jeszcze co najmniej dwa lata. Biorąc pod uwagę cenę (200 zł), uważam je za dobry zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daiquiri Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 http://global.images7.fotosik.pl/1742/af75d6d30ede7701.jpg Co sądzicie o tych butach?Jakkolwiek by nie były na allegro przecenione - nie kupuj butów z Zary. Nie wiem czy jest sens rozpisywać się szerzej, szansa na udany zakup jest po prostu dramatycznie mała, a i udany oznacza w tym przypadku nie jakość/klasę butów ale to, że nie rozkleją się w ciągu miesiąca. Prosiłbym jednak o unikanie przesady i przerysowań. Rozumiem, że jakość butów z Zary znacznie odbiega od tego, co można kupić za granicą w podobnych cenach oraz od butów opisywanych w tym temacie (wstąd uwaga o spotkaniu AA może być słuszna) jednak na pewno wytrzymają dłużej niż miesiąc. Sam noszę buty z Zary trzeci sezon i niezależnie od tego, co można o nich powiedzieć pod względem estetyki, wytrzymają jeszcze co najmniej dwa lata. Biorąc pod uwagę cenę (200 zł), uważam je za dobry zakup. Moje doświadczenia skłaniają mnie ku takiej opinii i bazując na nich skłonny byłbym stwierdzić, że masz nieliche szczęście. Robiłem trzy podejścia do ich butów. Ostatnie oddałem po 1,5 miesiąca użytkowania (latem), po prostu rozklejone. Reklamacja nota bene przyjęta ze zrozumieniem i zwrot poniędzy. Właściwie zasadnym byłoby pytanie, gdzie je kupiłeś, bo o ile o butach się nie wypowiem - wszystkie kupiłem w Polsce - o tyle np. różnica w jakości ubrań Zary dostępnych w Polsce, a tych np. w Hiszpanii, jest zauważalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuaD Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Trudno podważyć takie opinie podparte doświadczeniami, a więc zwracam honor. Buty kupiłem w Polsce, może to kwestia szczęścia, a może przez trzy lata coś się zmieniło na gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Nie jest to okazja, a buty wygladają słabo - macałem w tkmaxx. Kiepska skóra na moje oko.A ja nie macałem, tylko chodzę od 2 miesięcy (był już zresztą wątek na ten temat). Buty sztywne ale wygodne, skóra po kilkunastu założeniach praktycznie nie zmieniła wyglądu, brak zagnieceń. Wyglądają nieporównywalnie lepiej (imho oczywiście) niż dostępne tamże, ok. 130zł droższe plastikowe Loake Shoemakers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexonariusz Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Panowie, mój najnowszy zakup: Co o nich myślicie ? Nigdy nie miałem butów w kolorze czekoladowym wiec teraz będe miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Moim zdaniem buty bardzo ładne, natomiast jeżeli chodzi o jakość, to już ten producent był szeroko omawiany na forum i został zaliczony do kategorii "minimum przyzwoitości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexonariusz Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Tak wiem ale każdy od czegoś zaczyna. Myśle że SW i tak jest lepszym wyborem niż buty dostępne w Polskich sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Tak wiem ale każdy od czegoś zaczyna. Myśle że SW i tak jest lepszym wyborem niż buty dostępne w Polskich sklepach Oczywiście, że tak, napisałem tylko co zostało ustalone na forum w kontekście butów tego producenta, bo jeżeli chodzi o takich producentów jak Ryłko, czy Venezia to się tutaj ich raczej pomija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexonariusz Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Tak wiem ale każdy od czegoś zaczyna. Myśle że SW i tak jest lepszym wyborem niż buty dostępne w Polskich sklepach Oczywiście, że tak, napisałem tylko co zostało ustalone na forum w kontekście butów tego producenta, bo jeżeli chodzi o takich producentów jak Ryłko, czy Venezia to się tutaj ich raczej pomija ok rozumiem. Cieszy mnie również fakt iż nabyłem te buty za 40% wartości sklepowej więc mam nadzieje że stosunek jakości do ceny jest na przyzwoitym poziomie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daiquiri Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 @lexonariusz te buty są naprawdę bardzo ładne, za taką cenę bym się nie wahał i na pewno czyni je to wyborem o niebo lepszym niż cokolwiek z rodzimego rynku w cenie sklepowej tych brogues. Mają teraz jakąś wyprzedaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Ta sugerowana cena to ściema, SW raczej trudno kupić za 100 funtów. Za 100zł mogą być, ale więcej bym za nie nie dał - piszę na podstawie moich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Moim zdaniem porównywanie pod względem jakości butów Ryłko lub Venezia do SW ma jak największy sens! O ile cenowo SW wypadają lepiej i tak samo rzecz się ma również z ich designem, o tyle jakości skóry nawet nie ma co do siebie porównywać. Jeżeli ktoś potrzebuję kupić buty angielskie (produkowane w Indiach), tylko dlatego że są angielskie to ma do tego pełne prawo, jednak proszę spróbować ocenić samodzielnie również inne kryteria zakupowe. Akurat wymienione tutaj dwie polskie marki obuwnicze mają dostęp do relatywnie dobrych i nieplastykowych skór, które naprawdę potrafią dużo znieść. W mojej ocenie zarówno Venezia, jak i Ryłko stoją o półkę wyżej w kontekście ogólnej jakości użytych surowców oraz wykonania, oczywiście uśredniając różnice występujące pomiędzy poszczególnymi modelami i liniami. Proszę pamiętać panowie, że goodyear goodyearowi nierówny co wielokrotnie już podkreślałem w swoich postach. But źle skonstruowany w tym systemie będzie zdecydowanie gorszy jakościowy, niż tradycyjny "cement". SW to moim zdaniem półka butów z Zary jeżeli chodzi o jakość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexonariusz Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Ta sugerowana cena to ściema, SW raczej trudno kupić za 100 funtów. Za 100zł mogą być, ale więcej bym za nie nie dał - piszę na podstawie moich. ja za swoje dałem 40 Ł. Zobaczymy co z nich będzie. Może nie będzie tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Witam! Przez większą cześć zeszłej i obecnej nocy zagłębiałem się w niniejszy wątek i postanowiłem się w końcu czynnie do niego włączyć. Dziękuje zwłaszcza za odwiedzenie od zakupów w polskich sieciówkach. Najbardziej zaintrygowała mnie oferta Nunes Correa. Z góry założyłem sobie dość minimalistyczny budżet na buty - maksymalnie 300 zł za parę, niestety moja obecna płaca (nieodbiegająca od pensji minimalnej) aplikanta na więcej nie pozwala. Wpadły mi w oko konkretnie dwa modele: brązowe, zamszowe brougues do jeansów, przeznaczone typowo na co dzień (http://www.nunescorrea.com/131-/Classic ... rown-suede) oraz czarne klasyczne oxfordy (http://www.nunescorrea.com/564-/Nunes-C ... of-colours) do pracy pod granatowy garnitur (nie jest to co prawda bespoke, a jednie porządna porządna 150 wełna - od czegoś trzeba zacząć). Czy szykuje się może kolejne forumowe zamówienie? Ze wstydem przyznam, że przy 65 stronie wątku spasowałem, a godzina robi się już dość późna. Alternatywnie czy na przestrzeni tych 30 - paru stron zostały może odkryte buty lepsze i do tego o zbliżonej cenie? Z góry dziękuje. EDYCJA Przejrzałem temat poświęcony zamówieniom i widzę już jak wygląda sytuacja. (swoją drogą dzięki za PW Jouka) Z jednej strony mógłbym spokojnie do lipca-sierpnia poczekać, jednak z drugiej niepokoi mnie nieco informacja o twardej i sztywnej skórze. Z własnego doświadczenia wiem, że moje stopy takowej nie tolerują i prawdopodobnie z zakupem się wstrzymam aż do czasu oceny przez forumowiczów nowej partii, wykonanej jakoby z lepszej jakościowo skóry. Natomiast jeżeli byłoby więcej zainteresowanych to pisałbym się na wspomniany kilka stron wcześniej sklep (http://stores.ebay.co.uk/mrshoeshop/Men ... 34.c0.m322) aczkolwiek zważywszy na większe koszty ograniczyłbym się do zakupu jednej pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barmhartig Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 White Haven, odsyłam Cię do 93 strony tego wątku, Immune zaproponował angielską firmę: Nie wiem czy kogoś to zainteresuje po nasyceniu znacznej ilości obuwniczych potrzeb przez buty Nunes Correa, ale być może ten zakład mógłby stać się alternatywą dla Portugalczyków, dopóki Ci nie uporządkują swoich spraw. http://www.charlessharp.co.uk/ A oto link do ich sklepu na portalu eBay: http://stores.ebay.co.uk/mrshoeshop/Men ... 34.c0.m322 Problem jest tylko jeden, a mianowicie nie wysyłają poza UK. Rozmawiałem jednak z nimi i byliby skłonni zrobić wyjątek gdyby zebrało się co najmniej kilka/kilkanaście osób chętnych na buty. Gdyby jednak nie zebrało się aż tylu chętnych to zawsze można zorganizować zakup za pośrednictwem jednego z naszych forumowiczów-rezydentów na wyspach. Od razu dodam, że praktycznie nie znam tego producenta, ale jedną parę butów oglądałem ostatnio na targach (dokładnie ten model) i wyglądała bardzo dobrze. Wszystkie buty są wykonane w konstrukcji GYW. Z tego co mi wiadomo, buty są produkowane w Turcji, a więc nie powinno być bardzo źle. Według mnie są one atrakcyjniejsze od Portugalczyków, kwestia tylko tego, czy znajdzie się odpowiednia liczba chętnych do nowego zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Tak jak wspomniałem byłbym chętny wypróbować tą ofertę, z tym że jedynie w granicach jednej pary. Ile dokładnie osób musiałoby się zebrać, żeby móc dokonać tam zakupu? Najpewniej brałbym te http://cgi.ebay.co.uk/GOODYEAR-WELTED-L ... 870bb2f3a7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walek Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 ... Przejrzałem temat poświęcony zamówieniom i widzę już jak wygląda sytuacja. (swoją drogą dzięki za PW Jouka) Z jednej strony mógłbym spokojnie do lipca-sierpnia poczekać, jednak z drugiej niepokoi mnie nieco informacja o twardej i sztywnej skórze. ... Jak pierwszy raz założyłem te buty na nogi to też byłem przerażony ich twardością, jednak cały dzień udało im się przeżyć bez ucisków i otarć, 2 raz na nogach już ich w ogóle nie czułem, a muszę dodać, że dokładnie opinają mi stopę, co dodatkowo potęgowało uczucie dyskomfortu przy pierwszym zakładaniu. Tak samo było z zamszowymi, pierwszy dzień obawa, później zupełnie zapomniałem, że mam je na stopach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 mi nunesy zrobiły dwie dziurki w nodze w miejscu zagięcia skóry na przodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Obiektywnie rzecz biorąc, buty NC są wykonane z bardzo twardej i mało plastycznie wyprawionej skóry. Na ostatnich targach Portugal Shoes można było obejrzeć min. ich gotowe wyprawy i były one sygnowane indeksem fl, oznaczającym bardzo wysoką twardość. Ma to związek z użyciem olejów naturalnych i wosku (polimeru), który dodatkowo utwardza wyprawę. Min. dlatego skóra cholewki tych butów nabiera tak dużego połysku, często mylonego z lakierowaną powłoką. Osobiście nic do tych butów nie mam, jednak po testowaniu dwóch modeli tej marki mogę jedynie napisać, że na pewno nie są one wygodne. Każdy but się rozchadza i łamie, jednak różnice są w dalszym ciągu zauważalne, nawet po kilku tygodniach użytkowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi