john220 Napisano 26 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2020 W dniu 25.11.2020 o 13:10, Bogusław napisał: Potrzebuję butów lekkich, przewiewnych i za kostkę na wyjazd badawczy, gdzie upały są na porządku dziennym. Chodzi o takie buty dla Indiany Jonesa Od razu wyjaśnię, że znam AS, Grenson, Meermin i podobne i znam tych producentów, jednak żadne nie produkują tego typu butów. Jedyne, które znalazłem to A.S. 98. Wiadomo, klejone i pewnie nietrwałe. Moje pytanie jest bardziej w stronę czy ktoś miał buty tej marki i jak z trwałością i czy estetyka tych butów z ebay, bo o nie konkretnie mi chodzi, nie jest jakaś zbyt koszmarna? https://www.ebay.com/itm/AS98-TRY-RUM/193662413687?hash=item2d172deb77:g:nIoAAOSwyG1fX3LX Tak jak kolega wyżej polecam buty pustynne US army firmy Altama. Stosunek jakości do ceny jest bardzo interesujący. Faktycznie podeszwa jest klejona, jednak zazwyczaj stoi się w nich na Vibramach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neule Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Hey! Poszukują jakiś sztybletów na okres jesienny. Chciałbym aby były najlepiej w kolorze brązowym lub czarny/granat oraz żeby były dobre jakościowo. Będą to moje pierwsze poważniejsze buty. Koszt do ok 500 zł. Znalazłem takie dwie pary, co o nich myślicie? Czy ta marka butów jest dobra? https://www.eobuwie.com.pl/sztyblety-lloyd-jaser-20-562-32-brandy-midnight.html https://www.eobuwie.com.pl/sztyblety-lloyd-galvestone-29-579-25-pilot.html W tych brązowych nie podoba mi się troche ta wstawka na pięcie... Bede wdzieczny za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Jeśli chcesz pierwsze lepsze buty to nie tej marki, którą podałeś i raczej nie ten sklep. Kupno sztybletów w niezłej cenie wcale nie jest takie proste, w Twoim założeniu tym bardziej, pewnie trzeba ze 2 stówki dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 @Neule tak z ciekawości, jaki rozmiar? Co do marek, skup się na Berwick, Cordwainer i Gordon & Bros. Gdzieś z pewnością znajdziesz coś w swoim budżecie, szczególnie z G&B. Tylko trzeba uważać, bo lubią czasami robić potworki. Na Wildberries były ostatnio sztyblety od Berwick za 590, możesz tam czasami zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neule Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 @john220 rozmiar 43. Ok bede obserwował ten sklepi, jednak 700 zł nie mam mozliwosci póki co wydać na buty... 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krk_mar Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 1 godzinę temu, Neule napisał: @john220 rozmiar 43. Ok bede obserwował ten sklepi, jednak 700 zł nie mam mozliwosci póki co wydać na buty... 😕 wejdz na stronie Gordon Bros w Niemczech, maja dzis Blackfriday i sztyblety po 99 euro, wysyłaja do PL za 10 euro bo sam u nich kupilem kiedys https://www.gordonbros.de/black-friday-super-sale/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 18 godzin temu, krk_mar napisał: wejdz na stronie Gordon Bros w Niemczech, maja dzis Blackfriday i sztyblety po 99 euro, wysyłaja do PL za 10 euro bo sam u nich kupilem kiedys https://www.gordonbros.de/black-friday-super-sale/ dobrze że euro w miaro mocno stoi, bo już mi po głowie będą się tłukły zielone levety ale wytrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 @Krzysiek_W mam te buty z AFPOS. Załączam zdjęcia poglądowo (robione na szybko bo muszę lecieć, a chciałbym pomóc w decyzji). Ja swoje na pewno zostawiam - 125 funtów to jakieś 625 z. W tej cenie nie znajdę nic tej jakości (a szukałem wzdłuż i wszerz. TTS, tęgość G. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 Dzięki Dominik, fajnie wyglądają, trochę szerokie, ale na zimę fajny pomysł. Gdybym nie znał ceny to bym celował raczej w wyższą wartość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 Przy tej stylistyce osobiście nie spodziewałem się nic smukłego. Zresztą na podwójnej podeszwie chyba nie wyglądałoby to dobrze. Cena wyjścia to drugie tyle, więc obniżka jest znaczna. U mnie zostają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 Piękne, niech dobrze służą. Skusiłbym się, ale za nic nie zracjonalizuję sobie, tym nardzidj bardziej żonie zakupu kolejnych trzewików tylko dlatego, że są zielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 Nie tanio, ale taniej niż w cenie regularnej AS dla Herringshoes w modelu Henry II. Możliwe obydwie kombinacje tonalne.https://www.herringshoes.co.uk/herring/henry-ii_brogues/sale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 A te NPS jak rozmiarowo? Wie ktoś może? Mi by pasowały 10,5 ale nie ma. Ew. brać 10 czy 11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 Brałbym 10. Dla siebie wziąłem normalny rozmiar i jest odrobinę luzu z powodu tęgości i szerszej pięty. Tak z pół numeru większe wychodzą, więc 10 powinna leżeć na stopie jak 10,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 Piękne, niech dobrze służą. Skusiłbym się, ale za nic nie zracjonalizuję sobie, a tym bardziej bardziej żonie zakupu kolejnych trzewików tylko dlatego, że są zielone.Ale może burgundowe?[mention]bratdominik [/mention] jak to wychodzi z przesyłką? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 Burgundowe są naprawdę fajne , imo najładniejsze z całej trójki 😑 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 odejdź siło nieczysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 Witam. Chciałbym zakupić pierwsze trzewiki w kwocie maksymalnej 800zł. Zależy mi na brązowym kolorze oraz najbardziej uniwersalnym odbiorze (tzw. do wszystkiego). Chciałbym dokonać zakupu w polskim sklepie, aby nie było problemów ze zwrotami lub wysokich kosztów zwrotu. Patine to dobry wybór? Tutaj ostatnia para w dobrej cenie i moim rozmiarze: https://patine.pl/boots-77010.html Ale chyba nie są zbyt uniwersalne. Wiem, że jestem w stanie dostać Berwick. Może jakieś inne alternatywy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 Ale może burgundowe?[mention]bratdominik [/mention] jak to wychodzi z przesyłką?Przesyłka za darmo mi wyszła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 Burgundowe są naprawdę fajne , imo najładniejsze z całej trójki Gdybym nie miał już tego koloru też bym kupił. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 Na tredders.com Alfred Sargent Hannover w rozmiarach UK 9F i 9,5F za 240 funtów z przesyłką (tylko do końca dnia z kodem Christmas15). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 Pomierzylem. Wkładka w moich butach to tak 30-30,5 cm wiec chyba jednak 11.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 5 godzin temu, Cineos napisał: Witam. Pozdrawiam No uniwersalne to one nie są, dobrze kombinujesz ze zwrotem, te trzewiki mają dużo luzu przy tych haczykach, początkującemu proponowałbym otwartą przyszwę w trzewikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 Pomierzylem. Wkładka w moich butach to tak 30-30,5 cm wiec chyba jednak 11....Ja tam się w trzewikach nie bawię w dopasowanie. W chłodne dni lubię założyć dwie skarpety a odrobina luzu przy wiązaniu za kostkę nie przeszkadza. Dlatego... wziąłem 9, burgundowe, mam na imię Paweł, jestem nałogowym butoholikiem. Także [mention]Szydlowsky [/mention][mention]bratdominik [/mention] macie mnie na sumieniu. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 2 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2020 Jednak 11 idą. Zobaczymy. Tez myślałem że jestem butoholikiem ale jak popatrzyłem na kolekcje na tutejszym forum to .... jednak nie jestem nim🙃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi