Profumo Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 Nie obraź się, ale to forum skupia ludzi, którzy starają się nie mieć do czynienia z takimi butami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goman Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Jako że to mój pierwszy post na forum to Dzień Dobry wszystkim Na forum siedzę już dłuższy czas ale w końcu postanowiłem się zarejestrować, była okazja kupiłem pierwsze w życiu "porządne" buty - padło na wyrób Gordon&bros Wiem już że na 1 parze nie skończę Z racji ograniczonych funduszy przeglądam ebaya w poszukiwaniu okazji takie dwie mi wpadły w oko prosiłbym o radę czy warto dokonać zakupu szczególnie w drugim przypadku z racji widocznych wad - da się je usunąć u fachowca ? https://www.ebay.pl/itm/New-Rare-Charles-Tyrwhitt-Black-Oxford-Goodyear-welt-shoes-UK-6-5G-RRP-170/272578479643?hash=item3f76f1861b:g:A44AAOSwA3dYG5AS https://www.ebay.co.uk/itm/Mens-Tan-Leather-Lace-Up-Loake-Shoes-UK-6-5-1359T-shop-soiled/173150716216?hash=item2850964138:m:mX2YyZHc9IWhIMyqiBLB8tg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Te drugie na moje niewprawne oko okropne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Drugie zdecydowanie nie, pierwsze w tej cenie można wziąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goman Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Bardzo dziękuję a takie przed chwilą znalezione ? https://www.ebay.pl/itm/Charles-Tyrwhitt-Black-Islington-Twin-Seam-Derby-Shoes/302626813211?hash=item4675f6b51b:g:ov0AAOSwObhadjOo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Te, tak jak te pierwsze zdecydowanie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 3 minuty temu, goman napisał: Bardzo dziękuję a takie przed chwilą znalezione ? https://www.ebay.pl/itm/Charles-Tyrwhitt-Black-Islington-Twin-Seam-Derby-Shoes/302626813211?hash=item4675f6b51b:g:ov0AAOSwObhadjOo Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Nie, bo skóra wygląda bardziej na korygowaną niż w tych pierwszych CT, poza tym mają kwadratowy nosek i w ogóle są brzydkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Odradzam obie pary - pierwsze są wykonane ze skóry polished binder, pokrytej plastikiem - po pewnym czasie wierzchnia warstwa popęka i będzie to bardzo źle wyglądać. Miałem takie buty od Loake, wyrzuciłem, więcej nie kupię. Drugie buty są okropne, niewarte jednej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Co do pierwszych butów: też miałem obawy że to bookbinder, ale na jednym zdjęciu wyglądają na zadowalającą (w tej cenie) licówkę, więc wyciągnąłem wniosek, że ten połysk to kwestia zdjęcia w sztucznym oświetleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 W kwestii "lakierowanej" skóry. Mam takie jedne buty od AS, które kupowałem zdalnie z nadzieją, że może to kordowan, a sprzedawca się nie zna . Gdybym nie miał już butów z "koniny" to żyłbym w nieświadomości. Co ciekawe- z tą skórą (niewątpliwie jakiś "bookbinder", czy jakiś inny "introligatorski" wynalazek) nie dzieje się nic niedobrego i cały czas wygląda równie... dobrze . W wypadku marki Church's, która często stosuje taką skórę, są nawet entuzjaści tego rozwiązania . Wczoraj zaś dostałem maila od Trickersa, który wprowadza całą "bookbinder" kolekcję: http://www.trickers.com/uk/ Nie mówię, że to dobre rozwiązanie, lepsze od "naturalnej" skóry, ale może nie zawsze jest tak tragicznie. Np. bonus dla leniwych- odpada żmudny proces kilkuetapowej pielęgnacji, wystarczy przetrzeć szmatką i lśnią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Być może zależy to od jakości butów i są różne - lepsze i gorsze pokrywy. W moich butach plastik się zaczął wykruszać i po prostu wyglądały bardzo źle. Dodam jeszcze, że takie buty znacznie gorzej przepuszczają powietrze - stopa się poci i męczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 1 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 Myślę, że jak za tą cenę ok. 570 zł, to buty są w porządku. http://www.bow-tie.eu/en/man.html Półka i jakość na poziomie Berwicków czy Crownhill Shoes. Mróz puści, to załączę kilka zdjęć, jak buty wyglądają po ponad roku użytkowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumaq Napisano 5 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2018 Witam, moje Pytanie z tych niecodziennych. Czy mógłby mi polecić co kupić będąc przez tydzień w NYC? Ewentualnie które sklepy z fajnymi butami odwiedzić chciałbym wydać +-500 USD max. Może ktoś z Was miał kiedyś podobny dylemat😉. Zaznaczam że zwracałem uwagę na Red wing, Wolverine. Oglądałem alden.....czy na forum jest ktoś kto bywa inwie które sklepy odwiedzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 6 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2018 35 minut temu, rumaq napisał: Witam, moje Pytanie z tych niecodziennych. Czy mógłby mi polecić co kupić będąc przez tydzień w NYC? Ewentualnie które sklepy z fajnymi butami odwiedzić chciałbym wydać +-500 USD max. Może ktoś z Was miał kiedyś podobny dylemat😉. Zaznaczam że zwracałem uwagę na Red wing, Wolverine. Oglądałem alden.....czy na forum jest ktoś kto bywa inwie które sklepy odwiedzić? Red Wing ma na Manhattanie tylko jeden sklep na TriBeCa, plus Sunnyside i Howard Beach na Queens i Bay Ridge na Bkn ,Wolverine najlepszy sklep jest na NoLita,Alden ma tylko jeden sklep na Madison Ave niedaleko Grand Central(zresztą w całych Stanach jest tylko 3 sklepy Aldena).,Jak bym miał wydać $500 na trzewiki to tylko Aldeny Indy ,gdyż to są najwygodniejsze buty na świecie a na dodatek kilka(a nawet kilkanaście) razy trwalsze od Red Wing's czy WV1K,.Tylko trzeba wziąć pod uwagę ,że kupując buty w NY trzeba zapłacić 8.875% podatku przy cenie ponad $500 wyjdzie dodatkowo ok $50.Jak kupisz wysyłkowo w innym Stanie wtedy nie płacisz podatku.Ja Aldeny kupuje w The Shoe Mart z Connecticut wyjściowe ceny są trochę niższe niż w firmowym sklepie Aldena, wysyłka 2 dni-free i podatek zostaje w kieszeni.W TSM sprzedają także Red Wingi i Wolverine https://www.theshoemart.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 6 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2018 Panowie! Proszę o wsparcie merytoryczno-duchowe. Moja buciarnia jest w stanie katastrofalnym, wygląda na to że jedyne buty w godnym stanie posiadane przeze mnie to buty narciarskie (na klamry, to chyba podchodzi pod monki?), kiepsko się jednak komponują ze stylizacjami smart casual no i w chodzeniu nie są wygodne:/ Więc myślę o nabyciu dwóch par butów, na które chciałbym przeznaczyć tak do 7 stów za parę. W co celować w tym budżecie? Przychodzi mi do głowy Partenope i Berwick. Na coś jeszcze zwrócić uwagę? Królewski Herb? Nie mają tu dobrej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FranciszekMaurer Napisano 6 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2018 Wystarczy chociaż trochę przejrzeć forum, by wiedzieć, że do 7 stów polecane są Meermin (na wąską stopę), Berwick czy Crownhill, a Partenope i Królewski Herb odradzane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 6 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2018 Tak jak poprzednik polecę Meermina, jeśli masz trochę cierpliwości moim zdaniem najlepiej zrobisz przeglądając regularnie ofertę goodyearshoes na eBay - licytacje od 1$ pojedynczych modeli Meermina, teoretycznie to odrzuty z produkcji, ale w praktyce te niedoskonałości są zwykle niezauważalne. Za 1400, które planujesz wydać, pewnie kupiłbyś nawet 4 pary (np. czarne oxfrody, brązowe brogues, zamszowe monki, trzewiki na zimę), a to już mocny obuwniczy start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 6 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2018 Meerminy są spoko , kupione jako pierwszy gatunek w sklepie czasem też posiadają jakieś wady , na początek Ebay to dobra opcja , 4 pary raczej nie realne , być może 3 przy odrobinie szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumaq Napisano 9 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 W dniu 6.03.2018 o 01:32, mayor napisał: Red Wing ma na Manhattanie tylko jeden sklep na TriBeCa, plus Sunnyside i Howard Beach na Queens i Bay Ridge na Bkn ,Wolverine najlepszy sklep jest na NoLita,Alden ma tylko jeden sklep na Madison Ave niedaleko Grand Central(zresztą w całych Stanach jest tylko 3 sklepy Aldena).,Jak bym miał wydać $500 na trzewiki to tylko Aldeny Indy ,gdyż to są najwygodniejsze buty na świecie a na dodatek kilka(a nawet kilkanaście) razy trwalsze od Red Wing's czy WV1K,.Tylko trzeba wziąć pod uwagę ,że kupując buty w NY trzeba zapłacić 8.875% podatku przy cenie ponad $500 wyjdzie dodatkowo ok $50.Jak kupisz wysyłkowo w innym Stanie wtedy nie płacisz podatku.Ja Aldeny kupuje w The Shoe Mart z Connecticut wyjściowe ceny są trochę niższe niż w firmowym sklepie Aldena, wysyłka 2 dni-free i podatek zostaje w kieszeni.W TSM sprzedają także Red Wingi i Wolverine https://www.theshoemart.com/ Dzięki za odpowiedź, a mógłbyś polecić jakiś sklep na Manhattanie który warto odwiedzić? Np jakieś promocje itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2018 Dyskusje o rozmiarówce przeniesione: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumaq Napisano 16 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2018 W dniu 6.03.2018 o 01:32, mayor napisał: Red Wing ma na Manhattanie tylko jeden sklep na TriBeCa, plus Sunnyside i Howard Beach na Queens i Bay Ridge na Bkn ,Wolverine najlepszy sklep jest na NoLita,Alden ma tylko jeden sklep na Madison Ave niedaleko Grand Central(zresztą w całych Stanach jest tylko 3 sklepy Aldena).,Jak bym miał wydać $500 na trzewiki to tylko Aldeny Indy ,gdyż to są najwygodniejsze buty na świecie a na dodatek kilka(a nawet kilkanaście) razy trwalsze od Red Wing's czy WV1K,.Tylko trzeba wziąć pod uwagę ,że kupując buty w NY trzeba zapłacić 8.875% podatku przy cenie ponad $500 wyjdzie dodatkowo ok $50.Jak kupisz wysyłkowo w innym Stanie wtedy nie płacisz podatku.Ja Aldeny kupuje w The Shoe Mart z Connecticut wyjściowe ceny są trochę niższe niż w firmowym sklepie Aldena, wysyłka 2 dni-free i podatek zostaje w kieszeni.W TSM sprzedają także Red Wingi i Wolverine https://www.theshoemart.com/ Dzięki za podpowiedź. Skąpstwo sprawiło że postanowiłem jednak kupić Red wing i sztyblety Wolverine😉 wyszli taniej niż za jeden e aldeny. Tbh mając mały portfel wstyd wejść do takiego sklepu jak ten aldena.... Za rok będzie aldlen mam nadzieję że cordovan😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RetroMike Napisano 4 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 Witam (po dłuższej przerwie ) Mam nadzieję, że w temacie. Jak nie to won z dziadem! Do rzeczy, w trakcie moich ostatnich poszukiwań zamszowych, mocno budżetowych (około 400-500zł), suede chukka natknąłem się na takie egzemplarze https://www.tallsem.com/botas/300-town-cafe-ante-vacuno.html#/131-casilla_talla_inglesa-7 Według mojej skromnej opinii laika, wyglądają dość przyzwoicie za tą cenę (szyte i tak pewnie blakem ) W związku z powyższym mam pytanie czy ktoś coś może wie na temat tej firmy? (chyba że zle przeszukałem forum ) Są warte swojej ceny? Jak z jakością itp? Zdaję sobie oczywiście sprawę, że za tą cenę nie można się raczej spodziewać cudów, ale ...przyznaje, że wpadły mi w oko i byłbym skłonny zapłacić sugerowaną cenę gdyby okazały się w porządku. Zatem góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi/podpowiedzi i sugestie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof1594 Napisano 8 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 Również dołączam się do pytania, w tym budżecie zazwyczaj pozostają w Polsce do wyboru tylko Wittcheny albo wyroby Lasockiego, które nigdy skórzanej podeszwy nie uświadczyły. Gdzie jest haczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skatej Napisano 8 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 W tej cenie bardzo często można spotkać Chukka od Ganta. Na Zalando (sprawdzajcie również Zalando Lounge) często są poniżej 300zł. W tej cenie to dobry wybór. Drożej, nie polecam. Owocnych łowów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi