Aron Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 Nie posiadam butów tej marki, ale raczej uchodzi za sensowną, choć pamiętam, że forumowicze zgłaszali problemy. W powyższym wątku nawet jest zdjęcie butów, które chcesz kupić. Meka to jedna z linii firmy Nord. Fason tych butów może być według mnie. Na pewno są milion razy ładniejsze niż te od Lasockiego. Osobiście nie wybrałbym granatowych, tylko brązowe, ale to już kwestia indywidualnych upodobań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekw Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 On 12/07/2017 at 5:03 PM, mosze said: Na zdjęciu, z tej perspektywy, prezentują się ładnie. Oczywiście trzeba zaakceptować zanikające ażurowanie Jednak sam fakt niskiej ceny nie jest dla mnie argumentem, jeśli na żywo oceniłbym, że są marnej jakości i szybko ulegną biodegradacji. Z perspektywy mogę powiedzieć, że najchętniej zakładam buty najdroższe (najlepiej się prezentują po wielu wyjściach). Ja pewnie kupię sobie Berwick'i w brązie za jakiś czas (pewnie jak użyje swoje czarne oxfordy od nich). Te mają konkretne przeznaczenie - byłoby mi mega żal jakbym zniszczył najdroższe buty. A tych mniej szkoda po prostu z racji na cenę Porównywałem je do butów z h&m (podobnych cenowo) i wydawały się trwalsze. Tutaj więcej zdjęć (czasem ładuje się model czarny, bo ten się wyprzedał): https://www.zara.com/pl/pl/wyprzedaż/mężczyzna/buty/skórzane-buty-wizytowe-z-dziurkowaniem-c649502p4251004.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 37 minut temu, krzysiekw napisał: Ja pewnie kupię sobie Berwick'i w brązie za jakiś czas (pewnie jak użyje swoje czarne oxfordy od nich). Te mają konkretne przeznaczenie - byłoby mi mega żal jakbym zniszczył najdroższe buty. A tych mniej szkoda po prostu z racji na cenę Porównywałem je do butów z h&m (podobnych cenowo) i wydawały się trwalsze. Dobre buty się nie niszczą - zużywają się, oczywiście, widać ślady, ale nie niszczą się w tym sensie, że się psują czy przestają się nadawać. A buty z Zary odradzam - wyrzucanie kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekw Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 34 minutes ago, mosze said: Dobre buty się nie niszczą - zużywają się, oczywiście, widać ślady, ale nie niszczą się w tym sensie, że się psują czy przestają się nadawać. A buty z Zary odradzam - wyrzucanie kasy. No ale dalej jest to skóra podatna na uszkodzenia mechaniczne i/lub podatna na płyny i inne żywioły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 Moje ostatnie Berwicki mają fatalną skóre tzn właściwie chyba zrobioną aperturę. Niestety zbyt późno to zauważyłem...także tego oczy trzeba mieć dookoła.... Miałem kiedyś buty z Zary, skórzane wewnątrz i zewnątrz, z gumową podeszwą, nie do zajechania- nie wiem w jaki sposób można by tą skórę uszkodzić, tak twarda że jednocześnie dzięki twardej podeszwie buty właściwie się nie łamały coś mocniejszego niż loafersy grain od Berwicka jeżeli ktoś wie o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Borkowski Napisano 19 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2017 Panowie, dobre ładne monki do ok 300zł czy to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2017 Niestety nie. Jedynie do 300zl możliwe.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Borkowski Napisano 20 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2017 Chyba nie rozumiem twojej odpowiedziWysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2017 Monki do 300 tak. Ładne i dobre do 300 nie.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonzoou Napisano 20 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2017 Dnia 19.07.2017 o 14:27, M.Borkowski napisał: Panowie, dobre ładne monki do ok 300zł czy to możliwe? w próchniku jest promocja na monki: http://sklep.prochnik.pl/buty/5685-buty-shl-monki-1.html Na pewno lepsza skóra niż HM/Zara/MD i inne sieciówki. Prawdopodobnie coś lepszego w tej cenie dostaniesz tylko w TK Maxx (jak będziesz miał szczęście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2017 41 minut temu, gonzoou napisał: w próchniku jest promocja na monki: http://sklep.prochnik.pl/buty/5685-buty-shl-monki-1.html Na pewno lepsza skóra niż HM/Zara/MD i inne sieciówki. Prawdopodobnie coś lepszego w tej cenie dostaniesz tylko w TK Maxx (jak będziesz miał szczęście) Od Zary może lepsze, ale od MD niekoniecznie. Ogólnie - brzydkie; kopyto inspirowane ogonem bobra (i nie jest to zaleta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 20 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2017 3 godziny temu, gonzoou napisał: w próchniku jest promocja na monki: http://sklep.prochnik.pl/buty/5685-buty-shl-monki-1.html Na pewno lepsza skóra niż HM/Zara/MD i inne sieciówki. Prawdopodobnie coś lepszego w tej cenie dostaniesz tylko w TK Maxx (jak będziesz miał szczęście) Przetarłem oczy ze zdumienia, gdy zobaczyłem cenę początkową 800zł. Ale potem przyszła chwila refleksji i pomyślałem sobie - no tak, przecież to wszystko jest tak obliczone, że sprzedadzą je dopiero przy 70-80% procentowej zniżce, gdy cena osiągnie 200zł lub mniej, a klient będzie wniebowzięty, bo kupił buty za ćwierć ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budrys Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 (edytowane) Mam te prochnikowe monki od kilku miesiecy. Nosi sie je bardzo dobrze, są wygodne, pasują do jeansow i chinosow. Wyglądają całkiem spoko, wyściółka dobrej jakości, dobrze przyjmują kosmetyki. Łatwiej mi bylo na nich zrobić prawie lustro niż na moich berwickach albo yankach żony. Z minusów bardzo slabej jakości obcas, szybko się zużywa. Podeszwa mam wrażenie imituje skórę. Zobaczcie na zdjęciu. Zapłaciłem za nie 400zł jako alternatywa innych sieciowek. Całkiem je lubię, chociaż nie wiem, czy obecnie nie wolałbym dopłacić do czegos z GYW. Edit: swoją drogą na herring shoes są dość fajne wyprzedaże. Sam zakupiłem zamszowe loake w cenie z wysyłką -500zł. http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=7&shoeid=13478 Edytowane 21 Lipiec 2017 przez Budrys Uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk6 Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 Czy owe Próchnikowe monki mają imitację szycia, a w rzeczywistości są klejone? (nie wiem jakie są inne metody poza GYW) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budrys Napisano 22 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2017 Myślę, że są szyte metodą blake. Plusem jest to, zee nie wymagały rozchodzenia, więc od razu mogłem w nich chodzić cały dzień bez żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk6 Napisano 22 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2017 Panowie, full/semi brogues do 800PLN w raczej jasnym brązie/koniaku? Wiem o https://sklep.klasycznebuty.pl/308,berwick-3561-tan-ls.html ale czytając wątek o Berwicku jestem przerażony ile problemów z jakością w Berwickach występuje. Może http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=3975 ? Ale tych chyba nie rozjaśnię tak, jakbym chciał. Zachwyca mnie kolor tych http://www.shoepassion.pl/eleganckie-buty-meskie/no-565.html ale ciut przekraczają budżet jaki planuję wydać (choć to nie oznacza, że nie mogę go zwiększyć, jeśli argumenty przeważą). Może jakieś inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budrys Napisano 22 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2017 Ja mam tylko jedną parę Berwickow, więc nie mam większych doświadczeń z jakością. Nic negatywnego nie zaobserwowalem. Natomiast w tym budżecie fajne są właśnie Berwicki, te: http://www.brogs.pl/brogs-mens-store--buty-loake-wroclaw--loake--buty-goodyear-welted-wroclaw-kopia-kopia-kopia-2-kopia.html Użytkuje te same w ciemnym brązie i są bardzo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 22 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2017 Sprawdź tu: https://www.meermin.es/en/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lansky Napisano 24 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2017 Witam wszystkich, chciałbym kupić swoją tak naprawdę pierwszą dobrą parę oxfordów. Jestem oczywiście trochę rozdarty ponieważ chyba jak każdy wolałbym wydać 400 zł niż 700 zł, które sobie założyłem a i tak wcześniej miałem zamiar przeznaczyć na zakup mniejszą sumę. Dla niektórych pewnie za takie pieniądze nie da się kupić czegoś zadowalającego ale dla mnie to i tak bardzo duża suma. Buty będą bardzo sporadycznie użytkowane, myślę że liczba okazji w ciągu roku zamknie się do policzenia na palcach jednej ręki. W głowie przewijały mi się różne marki, od Królewskiego Herbu przez Partenope i Crownhill po Meermin. Jednakże KH chyba cieszy się złą sławą, Partenope podobnie chociaż ich modele naprawdę mi się spodobały. Crownhill już trochę mniej, a z kolei Meermin nie do końca do mnie przemawia z racji takiej, że wolałbym polski sklep w razie konieczności wymiany na inny rozmiar. Poniżej zamieszczam linki do interesujących mnie modeli. Partenope Oxord #1 Partenope Oxord #2 Crownhill The New York Crownhill The Chicago Meermin Mam nadzieję, że ktoś wprowadzi takiego laika jak ja na właściwe tory i poratuje dobrą radą. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 24 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2017 Meermin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 24 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2017 Odradzam Meermin, jeżeli to Twoja pierwsza para goodyerowskich butów. Prawdopodobnie będziesz dobierał rozmiar nieco na oślep, możesz nie trafić, a odsyłanie do Hiszpanii lepiej sobie darować. W ogóle kontakt z nimi jest niełatwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 25 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2017 Crownhilla możesz zobaczyć tutaj - lekko ponad 2 lata użytkowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2017 7 godzin temu, De Lasalle napisał: Odradzam Meermin, jeżeli to Twoja pierwsza para goodyerowskich butów. Prawdopodobnie będziesz dobierał rozmiar nieco na oślep, możesz nie trafić, a odsyłanie do Hiszpanii lepiej sobie darować. W ogóle kontakt z nimi jest niełatwy. Odsyłke w razie potrzeby refunduje Paypal . Z kontaktem nie ma problemu ( ja nie miałem do tej pory ) . W przypadku wymiany wyślą za free . Z rozmiarami jak wszędzie , na początku kupujesz trochę w ciemno , im więcej poczytasz przed zakupem tym ryzyko będzie mniejsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 25 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2017 Panowie, czy warto nabyć? Wyglądają na solidne, ale czy takie są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2017 Kopyto jak w moich Trickersach, dynamiczne jak Cinquecento;-)O John White było już na forum, dawno temu. Nie jest to jakaś tragedia. Jeśli Ci się podobają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi