Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Gość grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, trafiłem przypadkiem na taką coś takiego http://www.crownhillshoes.com/

Z tego co zdążyłem się zorientować, jest to kolejna młoda firma pochodząca z Hiszpanii i wydaje się być dość ciekawą alternatywą cenową (135€ razem z przesyłka) choćby dla Meermina. Jednocześnie zastrzegam, że nie jestem żadnym specjalistą od butów, dlatego proszę o ocenę kogoś z większą wiedzą (może Immune?).

Ktoś, coś? Warto?

Nie widzę w sumie nic specjalnego, żeby łyknąć ot tak na próbę.

Za tę cenę w ogóle trudno spodziewać się czegoś specjalnego, pytanie brzmiało: czy warto? Być może nie wyraziłem się precyzyjnie (a raczej na pewno): czy ktoś miał styczność bądź potrafi ocenić jakość tych zapatosów i porównać z konkurencją z tej samej półki cenowej? Meermin, Gordon Bros, Bexley, Charles Tyrwhitt? Co do hiszpańskiego, to tak, trzy po trzy, coś tam rozumiem, tyle że nic nie przebije niezastąpionych opinii forumowiczów BWB...  

A co myślicie o Fratelli Rosetti http://www.skapiec.pl/site/cat/2560/comp/7667994#gallery ?

Cena w sumie niezła jak na tę markę.

Ta cena wcale nie jest atrakcyjna,w tej chwili FR ma dwie lub trzy linie produktów.Buty,które wrzuciłeś są tej najgorszej i co za tym idzie najtańszej opcji.Jednak w tej cenie  jest wiele innych lepszych możliwości.

A ja dzisiaj zostałem sympatycznie zaskoczony dostawą z Zalando. Kilka dni temu zamówiłem buty Cheaney Classic Derby Style Old. Mimo obaw, że zamówienie z internetu, muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony - krótki czas dostawy (4dni), piękne buty i okazuje się, że mimo iż bez przymiarki, buty pasują jak uszyte na miarę (10,5UK). Cena również rewelacyjna 789 PLN. (na stronie Cheaney 345 Euro)

Żałuję bardzo, ,że nie mają tych trochę lepszych butów Cheaney. Strasznie podobają mi się ich Imperial Sandringham Oxford - niestey na stronie Cheaney kosztują 550 Euro. Bez pomacania, popieszczenia i przymierzenia nie odważę się chyba na zakup w necie...

Żyjemy w czasach kiedy normą stało się koloryzowanie rzeczywistości.Kiedy czytam na stronie sklepu:,,Oferujemy autentyczne obuwie włoskie, wykonane w 100% ręcznie tylko z wysokiej jakości naturalnych materiałów (skóra cielęca wysokiego gatunku) zapewniających trwałość na lata, doskonale dopasowujących się do stopy." to chce mi się tylko śmiać,we Włoszech jest to chyba najniższa półka.Dzisiaj byłem w sklepie firmowym i ceny wahały się w przedziale cenowym 69euro-90euro i tyle te buty są warte.

Jak panowie myślicie o jakie buty chodzi?

Otisopse ;)  Moim zdaniem nadużywanie terminu "handmade" przez dużą liczbę producentów zasługuje na osobny wątek.

edit: post spóźniony o kilka minut :)

Oddaję palmę pierszeństwa Koledze bartazzowi - podał nazwę producenta a ja sklep internetowy, który jest pod inną nazwą.

Pozdr,

wojvv

Nie jest to dla mnie duże zaskoczenie. Biorąc pod uwagę cenę butów i nikłą ilość informacji w Internecie założyłem, że to buty z niskiej półki. Cudów nie ma. Natomiast pewnym zaskoczeniem jest różnica pomiędzy ceną polskiego sklepu internetowego i ceną producenta. Z reguły jest tak, że sklepy sprzedają w cenie producenta, dostając zniżkę i z niej finansując swój zysk (wysokość zniżki zależy od wolumenu sprzedaży, marki sklepu itp.). W tym wypadku albo sklep nie dostał odpowiedniej zniżki, albo postanowił zarobić więcej, bazując na niewiedzy klientów i magii włoskich butów.

Panowie,

Zastanawiam się już ostatecznie pomiędzy zakupem oxfordów od Meermin na kopycie Hiro,a poniższymi butami:

http://www.crownhillshoes.com/producto/zapatos-hombre-oxford-goodyear-negro/

Korespondowałem z firmą i dostałem parę real photo, które załączam. Buty kosztują 135 EUR z wysyłką, a do tego jak wskazuje w mailu sam prezes firmy "we use Du Puy calf leathers for all ours boxcalf models which is one of the best Tanneries in the World and the quality worths it even that the leather prices are higher”. Nie wiem do końca co o tym myśleć bo Meermin wydaje mi się pewniakiem mimo, ze droższym o 55 EUR.

Dziękuję za wasze sugestie.
Kuba

post-1276-0-73001900-1392991403_thumb.jp

post-1276-0-57425500-1392991474_thumb.jp