Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A tak właściwie jak już sobie spamujemy.

Odnotowałem (ale bez wielkiego researchu ofc), że w tych sieciówkach z kategorii butów eleganckich to niemal same derby, mało butów z zamkniętą przyszwą. Z czego to wynika? Stopy z wyższym podbiciem mają przeważnie nasi rodacy, stąd takie łatwiej sprzedać? Łatwiejsze bądź tańsze to w produkcji? Bądź taka moda?

Nie chcę, żeby to idiotycznie zabrzmiało, ale zacząłem odnosić wrażenie, że to jeden z wyznaczników posiadania butów trochę wyższej klasy niż z sieciówki.

Opublikowano
54 minuty temu, Danek napisał:

No faktycznie, spamer ze mnie pierwszoligowy. :) A tak na serio, to naprawdę szukam eleganckich szarych butów, ale średnio mi idzie wybór takowych, bo zawsze chodziłem w jakichś cichobiegach. I skoro twierdzicie, że te buty z linka są takie okropne, to poproszę o podpowiedź - gdzie mogę kupić szare (tak, chcę szare) porządne, eleganckie buty do 400 złotych.

Właściwie to jest zasada ( dotyczy oczywiście butów klasycznych i eleganckich) , ze butów w kolorach szarym i niebieskim nie ma. Nie wymyślono takich. Są tylko czarne i odcienie brązu. Oczywiście obecnie jest trochę zmiękczona, zwłaszcza jezeli chodzi o granat. Ale do garnituru to dalej nie ma tych kolorów.

Opublikowano

W baaardzo staromodnych butach formalnych, na guziki, któych się dłonią zapiąć nie dało i potrzeba było specjalnych haczyków do zapinania, a zakładanie butów zajmowało pół godziny, górna część cholewki była z szarego zamszu i na tym szarość w eleganckim obuwiu się w dużej mierze kończy, vide Button-Boot-with-Grey-Suede.jpg

Opublikowano
Bezduszna opcja; ja oddałbym bezdomnemu.

Nowe wyglądają jak na zdjęciu, po chwili użytkowania będą...

Nie, nie będą wyglądać i palce dotkną piszczeli

Szanujmy bezdomnych i ich stopy, najczęściej im się przydają

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
6 godzin temu, S.W. napisał:

Nowe wyglądają jak na zdjęciu, po chwili użytkowania będą...

Nie, nie będą wyglądać emoji16.png i palce dotkną piszczeli emoji12.png

Szanujmy bezdomnych i ich stopy, najczęściej im się przydają emoji102.png

Chyba nie rozumiem tego wpisu. Czy kolega próbował być zabawny i opowiedzieć dowcip?

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
7 minut temu, Zajac Poziomka napisał:

Chyba nie rozumiem tego wpisu. Czy kolega próbował być zabawny i opowiedzieć dowcip?

Też nie zrozumiałem; jakiś czas temu przeczytałem ten post z dwa razy i zniesmaczony powędrowałem dalej...

Teraz mimochodem przymusiłeś mnie by te "wywody" kolegi przeanalizować powtórnie! :evil:

Opublikowano
20 godzin temu, Profumo napisał:

Właściwie to jest zasada ( dotyczy oczywiście butów klasycznych i eleganckich) , ze butów w kolorach szarym i niebieskim nie ma. Nie wymyślono takich. Są tylko czarne i odcienie brązu. Oczywiście obecnie jest trochę zmiękczona, zwłaszcza jezeli chodzi o granat. Ale do garnituru to dalej nie ma tych kolorów.

No jest jeszcze Oxblood

Opublikowano
Godzinę temu, krzysiekw napisał:

Cześć, kupiłem buty i mam wątpliwości odnośnie rozmiaru - 41 był dosyć długi, 40 jest ok ale czy nie jest za mały. Załączam jak wyglądają zawiązane buty na nodze. Co myślicie?

Buty_-_wolinskikrzysztof_gmail_com_-_Gmail.png

Wyglądają fatalnie, spróbuj kopyto o większej szerokości.

A następnym razem umieszczaj proszę posty we właściwych wątkach; wątek o dopasowaniu obuwia już jest.

Opublikowano
47 minutes ago, mosze said:

Wyglądają fatalnie, spróbuj kopyto o większej szerokości.

A następnym razem umieszczaj proszę posty we właściwych wątkach; wątek o dopasowaniu obuwia już jest.

Nie widzę takiego wątku, chętnie bym z niego skorzystał. 

Czy przy butach będzie jakaś informacja odnoście kopyta, żebym mógł porównać.

W takim razie odnośnie tego wątku "Buty, trochę taniej" dalej poszukuje butów czarnych, do ślubu. Polecicie coś w rozsądnej cenie na moją nogę? To będą pierwsze droższe buty.

Opublikowano
4 minutes ago, Aron said:

Musisz jeszcze określić liczbowo, jaka to jest rozsądna cena.

Mogę powiedzieć tak - udało mi się kupić Gordon and Bros za niecałe 300zł, te powyższe za 360zł. Niestety jak widać nie trafiłem z rozmiarem. Byłoby super za taką cenę kupić, ale wiem że to były okazje i pewnie trzeba liczyć ok. 500zł. Coś da się znaleźć w tych cenach? Dodam, że nie potrzebuje ich na już.

Opublikowano

Kolega chyba nawet nie próbował ale i tak nie wyszło.

Zniesmaczonych przepraszam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Dnia Tuesday, May 09, 2017 o 14:10, Danek napisał:

No faktycznie, spamer ze mnie pierwszoligowy. :) A tak na serio, to naprawdę szukam eleganckich szarych butów, ale średnio mi idzie wybór takowych, bo zawsze chodziłem w jakichś cichobiegach. I skoro twierdzicie, że te buty z linka są takie okropne, to poproszę o podpowiedź - gdzie mogę kupić szare (tak, chcę szare) porządne, eleganckie buty do 400 złotych.

Szare tak, do 400 nie, aczkolwiek niewiele drożej i w promocji:

https://sklep.klasycznebuty.pl/452,berwick-2428-grey-calf.html

Opublikowano
11 minut temu, krzysiekw napisał:

A co myślicie o takich butach: https://www.eobuwie.com.pl/polbuty-vagabond-hustle-4363-101-20-black.html. Będą lepiej leżały na mojej nodze?

No i dodatkowe pytanie - normalnie noszę 41, a wiekszosc wizytowych butów jest za długa i lepsza długość 40. Mierzyłem stopę i mam ok. 26,5cm w skarpecie.

To są derby - buty, które nie nadają się na oficjalne okazje, a Ty, szukając butów do ślubu, musisz szukać oxfordów (typ buta, które przymierzałeś na 1 zdjęciu - potrzebujesz jednak buta bardziej dopasowanego do twojej nogi).

Opublikowano

Wkleiłeś 5 linków, z czego 3 to dalej buty typu derby. Cała różnica polega na przyszwie (to miejsce, gdzie są dziurki na sznurówki) - w oxfordach jest ona zamknięta, w derbach jest otwarta (są dwa skrzydełka).

Oxford: http://www.herringshoes.co.uk/_shop/imagelib/6/91/448/herring_knightsbridge_oxford_in_black_calf_1.jpg

Derby: https://dhb3yazwboecu.cloudfront.net/909/brown_derby_carmina_531_l.jpg