Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w którymś wpisie tutaj natknąłem się na link z ebaya http://www.ebay.pl/sch/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ssn=msdesignershop&rt=nc

Bardzo interesujące ceny monków. Ktoś ma może jakieś doświadczenie i może cokolwiek powiedzieć o jakości? Są to buty wykonane metodą goodyear welted? Mój niemiecki leży a tłumacz raczej nie pomaga. Za 400 zł w bezpłatną wysyłką to IMO warto.

Opublikowano

Hmm Blake to jeszcze nie tragedia :) Ciekawi mnie jakość kruponu podeszwowego. Martwi mnie trochę rozmiarówka: rozm 40 - wkładka 25,5 a 41 już 26,6. Stopę mam 26 cm i tu dylemat. Sądzicie, że są warte ceny? Narazie znalazłem w lepszej cenie tylko Gordon&Bros na klasycznebuty.pl i Zalando, ale brak rozmiaru. 

Opublikowano

Kupowałem. Dokładnie chukki. Jak na taką cenę to zdecydowanie warto.

dzieki za odpowiedź. A miałeś może porównanie z Clarksami albo Roamersami, które można dostać w podobnej cenie? I jak dobrałeś odpowiedni rozmiar, bo tam spore przeskoki są z rozmiaru na rozmiar? Ja mam stopę 27,6-7,a polecają mi rozmiar 41 gdzie długość wkładki to 28 cm.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A ja mam pytanie czy ktoś miał do czynienia z butami a konkretnie trzewikami  firmy Next ? Firma w zasadzie odzieżowa a ja raczej wolę buty firm typowo obuwniczych, ale trafiłem w outlecie na takie trzewiki w bardzo dobrej cenie.

http://pl.nextdirect.com/pl/g405340s4#812364

Podobają mi się ale nie wiem jak będzie wytrzymałością itp

Buty te zdecydowałem się nabyć ( kosztowały  130 zł więc postanowiłem spróbować) i po miesiącu użytkowania  uważam że warto było je kupić. Skóra na początku  była trochę sztywna ale kilka razy ją natłuszczałem i teraz jest całkiem przjemna. Moim zdaniem jakość wyższa niż Ryłko (doświadczyłem produktów tej firmy i wspomnienia mam nie najlepsze) a o Zarze to lepiej w ogóle nie wspominać. Za tą cenę rewelacja :)

Opublikowano

A ja mam pytanie co do jakości butów z Massimo Dutti. Kupiłem ostatnio czarne oxfordy (500zł). Cena przystępna ale pewnie większość z Was uzna ją za zbyt dużą w stosunku do jakości (?) Buty mi się bardzo podobają jednak 43 są minimalnie za duże (potrzebuję zakupić chyba jakąś wkładkę). Mam możliwość zwrotu ale chciałem zapytać Was o radę.

Opublikowano

A ja mam pytanie co do jakości butów z Massimo Dutti. Kupiłem ostatnio czarne oxfordy (500zł). Cena przystępna ale pewnie większość z Was uzna ją za zbyt dużą w stosunku do jakości (?) Buty mi się bardzo podobają jednak 43 są minimalnie za duże (potrzebuję zakupić chyba jakąś wkładkę). Mam możliwość zwrotu ale chciałem zapytać Was o radę.

Czasem warto użyć wyszukiwarki, to naprawdę nie boli ;)

Ja się nie znam ale mogę się założyć że będzie tak jak piszesz, 500zł chyba można wydać znacznie lepiej niż na buty z MD.

O proszę np ja zajrzałbym najpierw tutaj: 

http://sklep.klasycznebuty.pl/296,fs-280-black.html

http://sklep.klasycznebuty.pl/291,loake-200b.html

że o zagranicznych sklepach nie wspomnę:

http://www.ctshirts.de/herren-schuhe/Flemming-Oxford--Schuhe-schwarz?q=dmdefault||ml060blk|||||||||||||

http://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/flavio?coloris=noir

żeby tak wywołać pierwsze z brzegu ;)

Miłej środy życzę 

Opublikowano

Ja mam dobre zdanie o butach MD, o czym wielokrotnie pisałem. Oczywiście nie o wszystkich modelach i kolekcjach. Osobiście mam chyba z 8 par tego producenta i tylko dwie ostatecznie nie zyskały mojego uznania (zamszowe loafersy - słabo się trzymają nogi i klapią). Większość modeli mam na skórzanej podeszwie i z tych jestem najbardziej zadowolony (niektóre użytkuję 3 sezon i dają radę). W mojej skromnej opinii to jeden z lepszych wyborów z obuwia dostępnego w sklepach stacjonarnych, ale wyłącznie po cenie wyprzedażowej (jak większość z ich asortymentu). 

Generalnie u nich z rozmiarówką jest różnie, bo produkują w różnych fabrykach. Tańsze modele pochodzą często np. z Chin, ale te droższe wykonują w Portugalii i Hiszpanii. Zdarzało mi się, że noszony przeze mnie rozmiar 43 musiałem dobrze rozciągnąć preparatem Tarago (lepiej się pomęczyć i dobrze dopasować but, niż wziąć za duży). 

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Każdy człowiek jest czasami zbyt leniwy aby coś wyszukać :P A ten temat wydawał mi się odpowiedni do szybkiego konkretnego pytania i konkretnej odpowiedzi :) Zastanawiam się jak często chodzicie w swoich butach ze skórzaną podeszwą :D Bo jeśli chciałbym je użytkować raz na tydzień, to chyba nie są one zbyt praktycze (?)

Również życzę miłej środy :)

Opublikowano

Ja mam dobre zdanie o butach MD, o czym wielokrotnie pisałem. Oczywiście nie o wszystkich modelach i kolekcjach. Osobiście mam chyba z 8 par tego producenta i tylko dwie ostatecznie nie zyskały mojego uznania (zamszowe loafersy - słabo się trzymają nogi i klapią). Większość modeli mam na skórzanej podeszwie i z tych jestem najbardziej zadowolony (niektóre użytkuję 3 sezon i dają radę). W mojej skromnej opinii to jeden z lepszych wyborów z obuwia dostępnego w sklepach stacjonarnych, ale wyłącznie po cenie wyprzedażowej (jak większość z ich asortymentu). 

Generalnie u nich z rozmiarówką jest różnie, bo produkują w różnych fabrykach. Tańsze modele pochodzą często np. z Chin, ale te droższe wykonują w Portugalii i Hiszpanii. Zdarzało mi się, że noszony przeze mnie rozmiar 43 musiałem dobrze rozciągnąć preparatem Tarago (lepiej się pomęczyć i dobrze dopasować but, niż wziąć za duży). 

A ja nie mam. Zwróciłem 2 kolejne pary z powodu ewidentnych i rzadko spotykanych wad (zapłatę zwrócono mi natychmiast w sklepie - dobrze wiedzieli, co sprzedają). Moi znajomi (zarówno mężczyźni jak i kobiety) twierdzą - never again. Estetyka podła, jakość jeszcze gorsza, w sklepie słychać głównie język rosyjski. 

Opublikowano

...(zapłatę zwrócono mi natychmiast w sklepie - dobrze wiedzieli, co sprzedają)... Estetyka podła, jakość jeszcze gorsza, w sklepie słychać głównie język rosyjski. 

:?  :shock:  :oops:  :evil:

:?::!:  A jakby nie chcieli oddać, to znaczy że jakość jest OK  :?::!:

...To teraz wiem dlaczego w wielu polskich sklepach są takie problemy z reklamacjami - klient się nie zna i próbuje reklamować porządne wyroby...

Ad. 'język' - rozumiem, że klienci rosyjskojęzyczni są znakiem rozpoznawczym sklepów słynących z kiepskiej jakości?...  

(Tak na marginesie - to ciekawe gdzie tak jest)  

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Zbyt dużo emotikonów i błędów gramatycznych. Nie rozumiem wywodu Kolegi.

Oczywiście odnośnie MD to tylko i wyłącznie Twoja opinia oraz oczywiście masz do niej prawo, ale moim zdaniem delikatnie przesadziłeś ;) Szczególnie z tą rosyjskością w sklepach. Mam dwie pary butów z MD i co prawda szału nie ma, jednak w promocyjnych cenach, dla kogoś kto przygodę z kreowaniem własnego stylu zaczyna to bardzo rozsądny zakup. Mam kilka koleżanek, które zaopatrują się w MD i chwalą sobie ich produkty w tym wszelkie obuwie. 

Opublikowano

Ja tam rozumiem lecz nikt nie odpowiedział na moje wcześniejsze pytanie o praktyczność butów ze skórzaną podeszwą. Pewnie ktoś zaraz napisze, że temat już był poruszany bla bla bla ale po to jest forum aby mając odpowiednią wiedzę, przeglądając dany temat i widząc pytanie - odpowiedzieć komuś na nie :D

Opublikowano

Moje zdanie ugruntowałem na bazie posiadania ich wielu produktów i regularnego używania. Być może kolega wybrał te najtańsze z "budżetowych” produkcji MD i stąd rozczarowanie. Ja wszystkie ich buty traktuję całokowicie użytkowo, bez doszukiwania się w nich piękna, czy przedmiotów sztuki. Poza tym warto mieć własne zdanie, a nie zdanie znajomych :-) (zwrot dwóch kolejnych par nie może uprawniać do stwierdzenia, że wszystkie produkty są złe przy takim rozstrzale asortymentu). To tylko sieciówka :-)