Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Orphan - niestety na fasonie but się nie kończy

Zupełnie rozumiem, tylko u nas nawet producenci z niższych półek wolą produkować koszmarki niż nawiązywać do klasyki.

Opublikowano

Witam

Niestety nie mogłem uzyskać odpowiedzi w jednym z tematów, więc zadam jeszcze raz to pytanie do wszystkich. Która marka jest optymalna w przedziale 500-600 zł cen regularnych? Bo rozumiem, że Loake, G&B i Bexley nie są optymalny wyborem i podobno są warte max 300 zł.

Proszę o konkretne odpowiedzi, rady typu "dozbieraj do 1000PLN" nie są tematem tego wątku :)

Opublikowano

No cóż, patine.pl od czasu do czasu wstawia na allegro buty marki yanko w formie licytacji od 1zł bez ceny minimalnej i patrząc po tendencji to właśnie ceny końcowe są w okolicach 600zł z tego co pamiętam

Opublikowano

Po pierwsze pytanie jest o ceny regularne, a te w przypadku Yanko ponad dwukrotnie przekraczają założony budżet. Po drugie chyba żadna aukcja nie zakończyła się na poziomie 600 zł - moje monki 690,-

Opublikowano

Niestety nie mogłem uzyskać odpowiedzi w jednym z tematów, więc zadam jeszcze raz to pytanie do wszystkich. Która marka jest optymalna w przedziale 500-600 zł cen regularnych? Bo rozumiem, że Loake, G&B i Bexley nie są optymalny wyborem i podobno są warte max 300 zł.

Proszę o konkretne odpowiedzi, rady typu "dozbieraj do 1000PLN" nie są tematem tego wątku :)

Odpowiedzi są. Trzeba użyć wyszukiwarki i przeczytać trochę postów aby poznać odpowiedź.

Buty warte są tyle ile jesteś w stanie za nie zapłacić a kwestia 'optymalności' jest bardzo względna.

Pytanie co chcesz osiągnąć droższym zakupem lub z czego jesteś w stanie zrezygnować dla tańszego.

Podobnie jak z winem. Są po 16 zł, po 40, po 200 ale dostaniesz też w kartonie po 2,5 :) Efekt końcowy (ogólnie przyjęty skutek spożycia alkoholu) będzie podobny. Kwestia detali. Nie spróbujesz - nie będziesz wiedział ;)

Myślę że w tym przedziale cenowym wymienione przez Ciebie marki oraz np buty Charlesa Tyrwhitta od czy Barkera będą dobre 'na start'. Po pewnym czasie stwierdzisz czy przepłaciłeś i nie potrzebujeż aż takich lub brakuje im czegoś i zaczniesz rozważać zakup np. Janków lub butów na wymiar.

• Oceniam pozytywnie 3
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam brogsów (zarówno niskich jak i wysokich, o ile "wysokie" nadal oznaczają brogsy) do 300 zł. W odcieniach brązu, skłaniam się ku ciemniejszym, aczkolwiek nie skrajnie ciemnym. Na Szewskiej Pasji  był ciekawy model producenta Solier by Roamers, niestety, nie ma już mojego rozmiaru, a i kolor nieco za jasny. Znajdzie się coś poza tym?

Opublikowano

Chyba nie zrozumiałes o czym mówi eye_lip.

Szukasz oxfordow czy derbów? A może jeszcze czegoś innego? Są tez takie mokasyny. "Brogsy" oznaczają zdobienia na bucie, a nie konkretny typ obuwia.

Opublikowano

Myślę że wszyscy tu doskonale wiedzą, że chodzi o zdobienie, włącznie z kolegą, który zadał pytanie; gdyby jednak prosił o pomoc w znalezieniu full brogue oxfords do 300 zł, zapewne nie doczekałby się odpowiedzi, pytał więc o jakiekolwiek buty z takim zdobieniem. I rzeczywiście w tej cenie będzie bardzo ciężko; Herring ma zdaje się model za 99 funtów, jeśli udałoby się dozbierać, podobnie CT. Taniej tylko okazje z zatoki, TK itp.

Opublikowano

Szkoda, że nie ma brązowych. 

EDIT Jednak są. Tylko czy warto za te 300zł?

Kupilem czarne monki z Vistuli. Skora jest dosyc delikatna, ale rozkleila sie podeszwa. Po 2 miesiacach buty do reklamacji. Jak pojawilem sie w sklepie i wyciagnalem z torby to od razu padlo pytanie - zerwane zapiecia? Okazuje sie, ze buty sa dosyc wadliwe, tj albo podeszwa albo klamry sie urywaja. Zatem nie sa warte tych pieniedzy. Kiedys mialem skorzane Lantier i wytrzymymaly 3 lata - te tylko 2 miesiace.

Opublikowano

Szukam brogsów (zarówno niskich jak i wysokich, o ile "wysokie" nadal oznaczają brogsy) do 300 zł. W odcieniach brązu, skłaniam się ku ciemniejszym, aczkolwiek nie skrajnie ciemnym. Na Szewskiej Pasji  był ciekawy model producenta Solier by Roamers, niestety, nie ma już mojego rozmiaru, a i kolor nieco za jasny. Znajdzie się coś poza tym?

https://www.sklep.wittchen.com/product/5774/buty-meskie.html

Opublikowano

Witam,

dotychczas chodziłem tylko w adidasach, teraz chciałbym kupić coś w innym stylu.

Byłem w Zarze i pod względem wyglądu, bardzo spodobał mi się ten model: http://www.zara.com/pl/pl/m%C4%99%C5%BCczyzna/buty/buty-oxfordki-c564614p1669500.html

Są też:

http://www.zara.com/pl/pl/m%C4%99%C5%BCczyzna/buty/buty-oxfordki-c564614p1669408.html

http://www.zara.com/pl/pl/m%C4%99%C5%BCczyzna/buty/buty-oxfordki-c564614p1704541.html

http://www.zara.com/pl/pl/m%C4%99%C5%BCczyzna/buty/sk%C3%B3rzane-buty-w-stylu-derby-z-serii-classic-sport-c564614p1784043.html

http://www.zara.com/pl/pl/m%C4%99%C5%BCczyzna/buty/buty-derby-w-miejskim-stylu-c564614p1669409.html

Wszystko byłoby "ok", gdybym nie poczytał trochę na temat jakości butów Zary...  :roll:  . Chciałbym poprosić o pomoc w wyborze czegoś sensownego - interesują mnie buty w stylu podobnym do powyższych modeli. Niestety nie mogę teraz przeznaczyć konkretniejszej kwoty na buty i 300 zł to moje maksimum.

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.  :-)