eye_lip Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Moje odczucia co do porównania kopyt 1966 i 724. 724 jest troszkę wyższe w podbiciu i szersze od 1966. Jutro postaram się pstryknąć jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Filip - widzę, że nasze pierwsze wrażenia są inne. Postaram się w czwartek jeszcze raz przymierzyć buty i ponownie napisać opinie. BTW - ładne te twoje Moore w czerni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Sprawdziłem wymiary obu butów na różnych kopytach - długość dokładnie taka sama, fizycznie szerokość też. Na 724 przyszwa schodzi mi się troszkę bardziej i czuję więcej luzu w podbiciu. Zdjęcie moich moore: Oba kopyta w porównaniu - 724 ma ostre kształty, wygląda pięknie: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Jedne i drugie są fantastyczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Bardzo ładne buty. Świetne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Ja dziś męczyłem AS Radwell na 742 (niestety zapomniałem o zdjęciach) - rewelacyjnie wygodne kopyto ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Ja nie zapomniałem Chyba jeszcze coś zamówię na 724. Mam je właśnie na nogach: Jeszcze raz dzięki Marcin za super akcję AS 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 piękne te buty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Przepiękne buty i fantastyczne kopyto. Szkoda, że dla mnie tak ryzykowne bez przymiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 16 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2015 Ja nie zapomniałem Chyba jeszcze coś zamówię na 724. Mam je właśnie na nogach: Jeszcze raz dzięki Marcin za super akcję AS Cała przyjemność po mojej stronie Filip. Jeszcze raz gratuluję wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Ja nie zapomniałem Chyba jeszcze coś zamówię na 724. Mam je właśnie na nogach: Piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Dzięki. Te ostre kształty są niesamowite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Jedne i drugie świetne, gratulacje Filip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Są absolutnie niesamowite, aż chce się natychmiast coś na tym kopycie kupić! Filip, byłbyś tak miły i w miarę możliwości opisał krótko wrażenia porównawcze z innymi popularnymi kopytami? Mam krótką, ale szeroką stopę (niestety dla AS, gdzie wszędzie tęgości to F) i w 026 i 3625 (Loake) i 386 (Barker) mieszczę się w 6.5G, ale i tak na szerokość muszę je rozchodzić zanim przestają uwierać w palcach. W Yanko 962G w rozmiarze 7 latam w każdym wymiarze, 6.5 nie mierzyłem, ich innych kopyt niestety też nie. Ostatnie zamówienie z Marcinem w końcu odpuściłem bojąc się brać w ciemno, bo wszystkie ASy wyglądają na dość wąskie w palcach (zdjęcia porównawcze u Herringa też sugerują, że szybciej robi się wąsko, zwłaszcza w ASowych 109 i 1966, zdjęć od góry 724 nie mają). Zastanawiam się czy z racji szerokiej stopy wzięcie o 0.5 więcej, czyli 7 w moim przypadku, mogłoby zdać egzamin. Ostatecznie nie zaryzykowałem, a też nie chcę w sieci brać ASów testowo tylko na przymiarkę bez chęci zostawienia ich sobie. Każda subiektywna opinia o ASowych kopytach w porównaniu z innymi będzie dla mnie cenna Strasznie dużo butów AS mi się podoba i przy kolejnej okazji bardzo chętnie bym też coś kupił. Do ceny regularnej chyba jeszcze nie dojrzałem. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2015 Nie wiem czy będę mógł coś pomóc. Większość butów w 8.5F (AS, Crockett Jones, Churchs, Markowski) leży u mnie jak ulał. Podobnie kopyto 915 od Yanko, też 8.5F. Mierzyłem kiedyś Barkery Luton 8 G i leżały ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 18 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2015 Ta ostania wskazówka o 8.5F vs 8G w Lutonach wydaje się bardzo pomocna. Dzięki Kiedyś po prostu zaryzykuję z podniesieniem rozmiaru o 0.5 przy ich kopytach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 18 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2015 Mateusz - gdy wrócę do domu, mogę dokładnie porównać AS 742 z Yanko 962G, Loake 024F oraz Barker 396 FX. Z pamięci: AS 742 rozm 8 vs Yanko 962 rozm 7.5 G- Yanko są dłuższe, mają troszkę więcej miejsca nad palcami, jednak są niższe w podbicu AS 742 rozm 8 vs Yanko 715 rozm 7.5 F - buty wypadają bardzo podobnie, jednak AS mają więcej miejsca w podbiuciu Jak wrócę do domu to postaram się prównać dokładniej AS vs Yanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 28 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2015 Kilka ciekawych par Alfred Sargent oraz Sanders w dobrej cenie na www.afinepairofshoes.co.uk Np: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 13 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2015 Koledzy w związku z tym, że na koniec czerwca/początek lipca planuję odbiór AS Hannover (Rustic Calf jak w AS Cambridge), mam przyjemność rozpocząć ostatni w tym roku, zorganizowany przeze mnie, zakup grupowy butów z AS z fabryki producenta. Czasu jest oczywiście bardzo dużo, jednak z powodu licznych wyjazdów, wolę rozpocząć sprawdzanie dostępnych rozmiarów i modeli już dziś. W pierwszej kolejności proszę o podanie na priv rozmiarów, modeli oraz kolorów, jakimi jesteście wstępnie zainteresowani. W przypadku tego zamówienia mam zamiar zbierać zapytania z waszej strony i jednocześnie sprawdzać dostępność w fabryce, aby finalnie zamknąć listę pod koniec czerwca. Jeżei do 10 czerwca nie będzie chętnych, to odwołuję akcję, gdyż planuję być w UK przed 20 i zamówione buty odbiorę osobiście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 15 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2015 Poniżej zdjęcia Moore oraz Radwell W przyszłym tygodniu mam zamiar prztestować Radwell oraz Ramsey w terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 15 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2015 Ładne są te "dzioby" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 16 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2015 Tak wygląda kopyto 742 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 16 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2015 Mam pytanie-jak jest z rozmiarem butów AS na kopycie 106,jest to true to size? Czy to kopyto trzeba zaliczyć do wąskich?Dziękuję z góry za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 16 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2015 Niestety nie wiem. Oczywiście wszystko jest do sprawdzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 16 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2015 Byłbym Ci za to bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi