Skocz do zawartości

Paul Sargent Shoes (dawniej Alfred Sargent)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdziłem wymiary obu butów na różnych kopytach - długość dokładnie taka sama, fizycznie szerokość też. Na 724 przyszwa schodzi mi się troszkę bardziej i czuję więcej luzu w podbiciu.

Zdjęcie moich moore:

5Iri0QM.jpg

hljmaQy.jpg

Oba kopyta w porównaniu - 724 ma ostre kształty, wygląda pięknie:

SGqKosl.jpg

• Oceniam pozytywnie 8
Opublikowano

Są absolutnie niesamowite, aż chce się natychmiast coś na tym kopycie kupić!

Filip, byłbyś tak miły i w miarę możliwości opisał krótko wrażenia porównawcze z innymi popularnymi kopytami? Mam krótką, ale szeroką stopę (niestety dla AS, gdzie wszędzie tęgości to F) i w 026 i 3625 (Loake) i 386 (Barker) mieszczę się w 6.5G, ale i tak na szerokość muszę je rozchodzić zanim przestają uwierać w palcach. W Yanko 962G w rozmiarze 7 latam w każdym wymiarze, 6.5 nie mierzyłem, ich innych kopyt niestety też nie.

Ostatnie zamówienie z Marcinem w końcu odpuściłem bojąc się brać w ciemno, bo wszystkie ASy wyglądają na dość wąskie w palcach (zdjęcia porównawcze u Herringa też sugerują, że szybciej robi się wąsko, zwłaszcza w ASowych 109 i 1966, zdjęć od góry 724 nie mają).

Zastanawiam się czy z racji szerokiej stopy wzięcie o 0.5 więcej, czyli 7 w moim przypadku, mogłoby zdać egzamin. Ostatecznie nie zaryzykowałem, a też nie chcę w sieci brać ASów testowo tylko na przymiarkę bez chęci zostawienia ich sobie. Każda subiektywna opinia o ASowych kopytach w porównaniu z innymi będzie dla mnie cenna :) Strasznie dużo butów AS mi się podoba i przy kolejnej okazji bardzo chętnie bym też coś kupił. Do ceny regularnej chyba jeszcze nie dojrzałem. :)

Dziękuję!

Opublikowano

Nie wiem czy będę mógł coś pomóc. Większość butów w 8.5F (AS, Crockett Jones, Churchs, Markowski) leży u mnie jak ulał. Podobnie kopyto 915 od Yanko, też 8.5F. Mierzyłem kiedyś Barkery Luton 8 G i leżały ok. 

Opublikowano

Mateusz - gdy wrócę do domu, mogę dokładnie porównać AS 742 z Yanko 962G, Loake 024F oraz Barker 396 FX.

Z pamięci:

AS 742 rozm 8 vs Yanko 962  rozm 7.5 G- Yanko są dłuższe, mają troszkę więcej miejsca nad palcami, jednak są niższe w podbicu

AS 742 rozm 8 vs Yanko 715 rozm 7.5 F - buty wypadają bardzo podobnie, jednak AS mają więcej miejsca w podbiuciu

Jak wrócę do domu to postaram się prównać dokładniej AS vs Yanko.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy w związku z tym, że na koniec czerwca/początek lipca planuję odbiór AS Hannover (Rustic Calf jak w AS Cambridge), mam przyjemność rozpocząć ostatni w tym roku, zorganizowany przeze mnie, zakup grupowy butów z AS z fabryki producenta. Czasu jest oczywiście bardzo dużo, jednak z powodu licznych wyjazdów, wolę rozpocząć sprawdzanie dostępnych rozmiarów i modeli już dziś.

W pierwszej kolejności proszę o podanie na priv rozmiarów, modeli oraz kolorów, jakimi jesteście wstępnie zainteresowani. W przypadku tego zamówienia mam zamiar zbierać zapytania z waszej strony i jednocześnie sprawdzać dostępność w fabryce, aby finalnie zamknąć listę pod koniec czerwca. Jeżei do 10 czerwca nie będzie chętnych, to odwołuję akcję, gdyż planuję być w UK przed 20 i zamówione buty odbiorę osobiście.

• Oceniam pozytywnie 1