Fey Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Mógłby się ktoś wypowiedzieć odnośnie ochraniaczy ze sklepu klasycznebuty.pl - http://sklep.klasycznebuty.pl/148,ochraniacze-na-buty.html ? Wydaje mi się, że to są obecnie najtańsze kalosze na internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Ja swoje dziś przetestowalem. Jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 Jaki wziąłeś kolor? Bezpieczny czy jakiś wyczesany? Do mnie przyjdzie "typhoon blue". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi16 Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 Mi się kalosze nie podobają mimo, że lubię praktyczne buty. Z tymi rozmiarami z dodatkowymi literami M, L, XL zawsze biorę środkową. Do tej pory udawało mi się trafić na wygodne buty z cholewkami, które nie są zbyt ciasne, ale też nie odstają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 Polecam Covy's na duże opady śniegu. ... Jak wygląda wnętrze tych kaloszy? Czy wykonano je podobnie jak w Swimsach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 Jaki wziąłeś kolor? Bezpieczny czy jakiś wyczesany? Do mnie przyjdzie "typhoon blue". Czarny. Nie są zbyt zgrabne, także nie są warte tego by skupiały bardziej uwagę niż na to zasługują. Ale fajnie, że zasłaniają znaczącą część buta. Kupiłem je głownie do bardziej formalnych Yanko. Jak wygląda wnętrze tych kaloszy? Czy wykonano je podobnie jak w Swimsach? Są takie, jak na zewnatrz, czyli guma, guma, guma (albo coś, co udaje gumę). U mnie są już po pierwszym praniu i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 13 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2014 Jako, że wiosna jest dość deszczowa, szukam dla siebie porządnych i wygodnych kaloszy, potrzebnych mi do celów czysto użytkowych. W przeciwieństwie do kolegów z tematu nie chcę kupić jednak nakładek na buty, tylko prawdziwe, kalosze gumowe, wysokie do kolan. Oczywistym wyborem były huntery. Niestety, manufaktura w Szkocji, o której tak pięknie rozpisywał się Roetzel "W Modzie ponadczasowej", nalezy do przeszłości. Po zmianie właściciela, kalosze Hunter od 2008 są wytwarzane masowo w Chinach. W Internecie jest wiele bardzo złych opinii o nowych hunterach, głównie o ich krótkiej żywotności (szkockie 10-15 lat, chińskie tyle samo, tyle że miesięcy). Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z pierwszej ręki jeśli chodzi o tę markę i mógłby potwierdzić lub zdementować te opinie? Bo jeśli mam kupić tanią chińszczyznę, to za cenę taniej chińszczyny, a nie za 400 zł. A jeśli nie huntery, to co? Le chameau? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 13 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2014 Jest jeszcze "tania polszczyzna", jaką ja użytkuję niemal od urodzenia i złego słowa względem wytrzymałości nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 13 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2014 Ja polecam Le Chameau Vierzon ze skórzaną wyściółką. Są bardzo wygodne jak na kalosze i dodatkowo pozwalają na regulację dopasowania na poziomie łydki, dzięki czemu nie są tak luźne jak modele innych firm. Jak dotąd nic się z nimi nie działo, pomimo intensywnego "działkowego" użytkowania. Teraz są produkowane w Maroku, ale chyba spadku jakości nie odnotowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2014 Panowie, rozmawiacie o butach "z wtryskarki"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2014 Panowie, rozmawiacie o butach "z wtryskarki"... I takie buty mają swoje miejsce w szafie mężczyzny, więc czemu miałby nie być dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2014 Mam dwie pary, w tym 'klasyczne' gumofilce. Są niezastąpione w pewnych okolicznościach przyrody. W moim wypadku to podsuwalska wieś. Pisząc o nich 'z wtryskarki' miałem na myśli: (i) dyskusja o jakości jest trochę naciągana, (ii) wydatek powyżej 50zł to już rozrzutność (moim skromnym zdaniem). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2014 Mam dwie pary, w tym 'klasyczne' gumofilce. Są niezastąpione w pewnych okolicznościach przyrody. W moim wypadku to podsuwalska wieś. Pisząc o nich 'z wtryskarki' miałem na myśli: (i) dyskusja o jakości jest trochę naciągana, (ii) wydatek powyżej 50zł to już rozrzutność (moim skromnym zdaniem). Kalosze Hunter były (przynajmniej do 2008 r.) produkowane ręcznie w Szkocji, składane z wycinanych w fabryce elementów i wulkanizowane. Nie posiadam żadnego modelu vintage, ale czytałem wiele opinii o ich nadzwyczajnej wytrzymałości, sięgającej kilkunastu lat użytkowania. Zanim weszły "na salony", stanowiły też klasyczny element brytyjskiego stylu country, a ja zwyczajnie bardzo lubię ten styl . Nie wiem, jak długo i intensywnie użytkujesz swoje gumofilce za 50 zł, swoją drogą też kultowe buty (Jakub Wędrowycz i te sprawy) ... Uważam po prostu, że 300 zł za kalosze (tyle kosztują na countryattire), które zapewne starczyłyby mi do końca życia, to dobry interes. Oczywiście, jest jedno "ale" - jakość hunterów podobno dramatycznie spadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 17 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2014 Mam dwie pary, w tym 'klasyczne' gumofilce. Są niezastąpione w pewnych okolicznościach przyrody. W moim wypadku to podsuwalska wieś. Pisząc o nich 'z wtryskarki' miałem na myśli: (i) dyskusja o jakości jest trochę naciągana, (ii) wydatek powyżej 50zł to już rozrzutność (moim skromnym zdaniem). Wiadomo, że to tylko kalosze i nie należy się po nich spodziewać cudów, ale spośród wszystkich moich dotychczasowych modeli, te są moim zdaniem najwygodniejsze. Według mnie, jest to dość istotna cecha, jeśli mamy zamiar je intensywnie użytkować. Czy wydatek powyżej 50zł na kalosze to rozrzutność? Pewnie tak, ale jestem z nich na tyle zadowolony, że jeśli miałbym znowu kupować tego typu obuwie, to wybrałbym je ponownie. Polecam przetestować i dokonać własnej oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 18 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 Velahrn - w temacie gumowców zerknij na Fińskie Nokian - ponoć (nie posiadam osobiście - stąd "ponoć") doskonałej jakości, firma z tradycjami podobnie długimi co Hunters + "modna" wśród Finów od zawsze. A trzeba pamiętać, że tam prawie każdy ma i nosi gumowce. Produkują nie tylko cywilne czy modowe modele ale również profesjonalne gumowce dla pilarzy czy strażaków, też ciekawe gumowce z zaczepami do nart dla wojska. Przypomniał mi się jeszcze Szwedzki Tretorn - też z tradycjami podobnej długości i też sprawia wrażenie pewnej (obie firmy ja postrzegam jako bardziej użytkowe niż modowe co wydaje mi się korzystne w tym segmencie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ventel Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Odświeżam temat, ponieważ obecnie szukam krótkich męskich kaloszy (nie kaloszek). Ich cel to wędrówki po mieście gdy cały dzień pada, wyjazd w plener w deszczowy dzień czy prozaiczny dojazd do pracy, a następnie zmiana butów. Z inspiracji w internecie trafiłem na kalosze w formie sztybletów - http://www.podlinski.net/2014/11/meskie-kalosze/ Aczkolwiek ta wersja błyszcząca to w sklepach są tylko damskie z odpowiednią damską rozmiarówką. Znalazłem natomiast takie: http://www.decathlon.pl/sztyblety-jedzieckie-schooling-id_6532505.htmlprzedstawiane jako sztyblety do jazdy konno, całe z gumy, ale jestem coś do nich średnio przekonany Może wiecie gdzie znaleźć dobre kalosze męskie w formie sztybletów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Ktoś używa kaloszków z klasycznebuty.pl i chciałby podzielić się wrażeniami? Zastanawiam się jak wypadają przy droższej alternatywie w postaci Swims'ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Ja takowe posiadam. Niestety brodząc w błocie na budowie zawadziłem o jakiś wystający kamień i zrobiła się dziura. Nie mam porównania do Swims'ów, ale wydaje mi się, że są trochę zbyt delikatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Zamierzam je nosić na nieco mniej ekstremalne okazje, ale interesuje mnie jak z ich właściwościami anty-poślizgowymi? Jakaś firma się w ogóle do nich przyznaje? Przychodzą w jakimś worku do ich transportu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Worek z szeleszczącego/nieprzemakalnego nylonu. Mają bieżnik, więc poślizg jest mniejszy niż na skórzanych spodach. Uszkodzić je pewnie można w mniej ekstremalnych okolicznościach - np. o krawężnik, na kostce granitowej. Raczej nie nadają się do częstego i uporczywego stosowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Dzięki. Przetestuje je bo już zamówiłem przed zapytaniem na forum - w gruncie rzeczy 300zł za Swimsy i tak bym nie dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Fajna rzecz, polecam. Zaliczyły już dwa wyjścia, póki co się trzymają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Dnia 1/17/2016 o 19:52, Monkiusz napisał: Dzięki. Przetestuje je bo już zamówiłem przed zapytaniem na forum - w gruncie rzeczy 300zł za Swimsy i tak bym nie dał. Jak się sprawują te kaloszki z klasycznebuty.pl? Jak oceniacie ich jakość, ile wyjść mogą "pi razy drzwi" wytrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Po ok 20 wyjściach wyglądają jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 A czemu przestałeś z nich korzystać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi