proceleusmatyk Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Przede wszystkim niestabilnie. Takie kalosze mają sens tylko na w pełni oblodzoną lub zaśnieżoną drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olenolen Napisano 29 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2013 Przejrzałem sporo wpisów. Osobiście mam zwykłe czarne kalosze - no-name z Kanady za ca 20 CAD. Guma naturalna made in china. Żadnych śladów na brązowych butach nie mam. Po drugim sezonie użytkowania muszę powiedzieć jedno - rewelacja. Dodatkowo naprawdę grzeją więc w pantoflu na samej skórze jest ciepło jak nigdy dotąd. Jeśli ktoś się jeszcze zastanawia to doradzam stanowczo - kupić, nosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgryziak Napisano 5 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2013 Aktualnie na swims.com wysylka od dwoch par w gore za darmo. Przy aktualnym kursie nieco taniej niz stacjonarnie w Polsce. Zamowilem w sobote, wczoraj dostalem w nocy info o wysylce, wrocilem dzis z roboty i juz czekaly Praktycznie jak Amazon z Kindlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 5 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2013 Ile CIę to kosztowało (z przesyłką, jesli zamawiałeś jedną parę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 5 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2013 a tu próbowaliście? http://www.swims-shop.de/webshop/ trochę taniej i wysyłka do Polski standardowo bezpłatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgryziak Napisano 6 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2013 278 PLN za parę (biorąc pod uwagę kursy mojego banku). Zamawiałem dwie, więc bez przesyłki. Zamawiałem "z pamięci" na stronie norweskiej a na stronie niemieckiej wybór jest większy i ceny lepsze więc na przyszłość się przerzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 6 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2013 skoro mamy wiosne to pora na swims na zdjęciach pokazane są dwa w wersji classic - czarny w rozmiarze - L i oliwkowy - XL. rozmiar L jest zalecany dla butów w przedziale 42-43,5 i jest to wg mnie prawdziwy zakres zastosowania. oba rozmiary probowałem na bucie o rozmiarze 8.5. pomimo, że kalosz L wygląda na zbyt mały to po włożeniu na but guma rozciąga się i szczelnie dopasowuje. rozmiar XL w sumie też pasuje i nawet łatwiej go założyć, ale w użytkowaniu może nie być optymalny dla tego buta. zostaje trochę luzu i wilgoć może wnikać do wewnątrz. jeżeli mamy trzewiki w podobnym rozmiarze to swims XL bedzie dla nich właściwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 6 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2013 cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 7 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2013 co to za buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 wyglądają na Crockett&Jones Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 tak. c&j audley. kopyto 337. ładne, ale wąskie i niewygodne, a skóra twarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Polecam Covy's na duże opady śniegu. Zrezygnuję na ich rzecz ze Swimsów z uwagi na bardziej zakrytą konstrukcję ochraniacza (zakryty jest praktycznie cały buty, poza górną częścią języka). Dodatkowo mają niezły serwis, kupowałem na ich stronie we wtorek w połowie dnia, tego samego dnia wieczorem została nadana paczka, a w czwartek rano kurier zapukał do drzwi. http://covys.com/ lub link, który podawał andershep do AFPOS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafZero Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Super sprawa takie nakladane kalosze.... Umawiasz się z kimś gdzieś coś podpisać, a tutaj trzeba pójść na teren budowy... Noszenie do pracy troche już gorsze bo trzeba mieć osobną siatkę lub box, szafkę... Jak ktoś może to polecem. Ja w poprzedniej pracy miałem ten komfort że po zdjęciu ciężkich butów na śnieg, zakładałem mokasyny... ach jak ta noga odpoczywała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Noszenie do pracy troche już gorsze bo trzeba mieć osobną siatkę lub box, szafkę... Do Covy's dodawany jest materiałowy organiser, w którym można przechowywać kalosze nawet na/pod/obok biurka. Fakt, problemem może być oczyszczanie ochraniacze z błota, lub wody ale to można zawsze łatwo zrobić jeżeli w miejscu pracy trzymamy zapas kilku listków ręcznika papierowego, lub po prostu udamy się "na dzień dobry" do toalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Z kaloszami czy bez i tak trzeba będzie coś oczyścić z błota - rzeczone kalosze albo buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Gdyby ktoś się przymierzał do zakupu Covy's to dysponuję kodem rabatowym w wysokości 10% lub 14% w zależności od rodzaju zamówienia. Info na PW (zamówienie dotyczy jedynie 1 sztuki ochroniaczy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafZero Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 a jak z cena za wysylke ? Jak wysoka to może jakieś wspólne zamówienie pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Od 7,95 do 17,95 euro - w zależności od liczby zamówionych kaloszy. http://covys.com/info/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafZero Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 sry cos pokręcilem i wydawało mi sie ze jest tylko info US free shipping and International shiping available.... to pewnie byla inna strona Daj człowiekowi ogień to będzie mu ciepło jeden dzień. Wrzuć człowieka do ognia to będzie mu ciepło całe życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Polecam Covy's na duże opady śniegu. Dziękuje! Zakupione. Ciekawe czy trafiłem z rozmiarem. Kalkulator sugerował inny wybór niż wynikało z opisu. Na czym bazowałeś zamawiając? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Wszystkie kalosze z jakimi miałem do czynienia są raczej dość rozciągliwe, grunt to nie przesadzić ze zbyt dużym rozmiarem i nie utopić buta w sflaczałej oponie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Wszystkie kalosze z jakimi miałem do czynienia są raczej dość rozciągliwe, grunt to nie przesadzić ze zbyt dużym rozmiarem i nie utopić buta w sflaczałej oponie. Mam na myśli pewną niekonsekwencję w opisie. Mój rozmiar to 44, czyli UK10. Dla wielkości kalosza L, według brytyjskiej rozmiarówki mieszczę się w środku zakresu, a wg. EU na początku. This size fits for: EU 44 - 46 UK 9,5 - 11,0 Dodatkowo kalkulator, po wpisaniu wymiarów w cm, zaproponował mi wielkość M. Tylko, że wg. opisu dla wielkości kalosza M, rozmiar UK10 wcale nie występuje. This size fits for: EU 42 - 44 UK 8,0 - 9,5 US 9,0 - 10,5 Pozostaje jedynie czekać z nadzieją, że trafiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Jeżeli nosisz typową 10-kę to "L" powinna być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Ja noszę rozmiar 10,5 (45), zamówiłem L. W kalkulatorze, w zależności od buta, pokazywał mi M, L lub XL. Dzięki Immune za kod, szczerze mówiąc to myślałem, że nie ma alternatywy dla Swimsów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 No bez jaj. Aż 3 rozmiary? Zmierzyłem rózne buty o róznej długości, ale za każdym razem wskazywało M. Co Ty kupujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi