Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przejrzałem sporo wpisów. Osobiście mam zwykłe czarne kalosze - no-name z Kanady za ca 20 CAD. Guma naturalna made in china.

Żadnych śladów na brązowych butach nie mam.

Po drugim sezonie użytkowania muszę powiedzieć jedno - rewelacja.

Dodatkowo naprawdę grzeją więc w pantoflu na samej skórze jest ciepło jak nigdy dotąd.

Jeśli ktoś się jeszcze zastanawia to doradzam stanowczo - kupić, nosić.

Opublikowano

Aktualnie na swims.com wysylka od dwoch par w gore za darmo. Przy aktualnym kursie nieco taniej niz stacjonarnie w Polsce. Zamowilem w sobote, wczoraj dostalem w nocy info o wysylce, wrocilem dzis z roboty i juz czekaly :) Praktycznie jak Amazon z Kindlem ;)

Opublikowano

278 PLN za parę (biorąc pod uwagę kursy mojego banku). Zamawiałem dwie, więc bez przesyłki.

Zamawiałem "z pamięci" na stronie norweskiej a na stronie niemieckiej wybór jest większy i ceny lepsze więc na przyszłość się przerzucę ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

skoro mamy wiosne to pora na swims :mrgreen:

na zdjęciach pokazane są dwa w wersji classic - czarny w rozmiarze - L i oliwkowy - XL.

rozmiar L jest zalecany dla butów w przedziale 42-43,5 i jest to wg mnie prawdziwy zakres zastosowania.

oba rozmiary probowałem na bucie o rozmiarze 8.5. pomimo, że kalosz L wygląda na zbyt mały to po włożeniu na but guma rozciąga się i szczelnie dopasowuje.

rozmiar XL w sumie też pasuje i nawet łatwiej go założyć, ale w użytkowaniu może nie być optymalny dla tego buta. zostaje trochę luzu i wilgoć może wnikać do wewnątrz.

jeżeli mamy trzewiki w podobnym rozmiarze to swims XL bedzie dla nich właściwy.

post-250-13658924828932_thumb.jpg

post-250-13658924829268_thumb.jpg

post-250-13658924829661_thumb.jpg

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Polecam Covy's na duże opady śniegu. Zrezygnuję na ich rzecz ze Swimsów z uwagi na bardziej zakrytą konstrukcję ochraniacza (zakryty jest praktycznie cały buty, poza górną częścią języka). Dodatkowo mają niezły serwis, kupowałem na ich stronie we wtorek w połowie dnia, tego samego dnia wieczorem została nadana paczka, a w czwartek rano kurier zapukał do drzwi.

http://covys.com/

lub link, który podawał andershep do AFPOS.

Opublikowano

Super sprawa takie nakladane kalosze....

Umawiasz się z kimś gdzieś coś podpisać, a tutaj trzeba pójść na teren budowy...

Noszenie do pracy troche już gorsze bo trzeba mieć osobną siatkę lub box, szafkę...

Jak ktoś może to polecem. Ja w poprzedniej pracy miałem ten komfort że po zdjęciu ciężkich butów na śnieg, zakładałem mokasyny... ach jak ta noga odpoczywała  :rolleyes:

Opublikowano

Noszenie do pracy troche już gorsze bo trzeba mieć osobną siatkę lub box, szafkę...

Do Covy's dodawany jest materiałowy organiser, w którym można przechowywać kalosze nawet na/pod/obok biurka. Fakt, problemem może być oczyszczanie ochraniacze z błota, lub wody ale to można zawsze łatwo zrobić jeżeli w miejscu pracy trzymamy zapas kilku listków ręcznika papierowego, lub po prostu udamy się "na dzień dobry" do toalety.

Opublikowano

sry cos pokręcilem i wydawało mi sie ze jest tylko info US free shipping and International shiping available.... to pewnie byla inna strona  :wacko:

Daj człowiekowi ogień to będzie mu ciepło jeden dzień.

Wrzuć człowieka do ognia to będzie mu ciepło całe życie...

Opublikowano

Wszystkie kalosze z jakimi miałem do czynienia są raczej dość rozciągliwe, grunt to nie przesadzić ze zbyt dużym rozmiarem i nie utopić buta w sflaczałej oponie.

Mam na myśli pewną niekonsekwencję w opisie.

Mój rozmiar to 44, czyli UK10. Dla wielkości kalosza L, według brytyjskiej rozmiarówki mieszczę się w środku zakresu, a wg. EU na początku.

This size fits for:
EU 44 - 46
UK 9,5 - 11,0

Dodatkowo kalkulator, po wpisaniu wymiarów w cm, zaproponował mi wielkość M. 

Tylko, że wg. opisu dla wielkości kalosza M, rozmiar UK10 wcale nie występuje.

This size fits for:
EU 42 - 44
UK 8,0 - 9,5
US 9,0 - 10,5

Pozostaje jedynie czekać z nadzieją, że trafiłem.

Opublikowano

Ja noszę rozmiar 10,5 (45), zamówiłem L.

W kalkulatorze, w zależności od buta, pokazywał mi M,  L lub XL.

Dzięki Immune za kod, szczerze mówiąc to myślałem, że nie ma alternatywy dla Swimsów.