pirat Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Golden Dog Denim pojawił się już w wątku o dżinsach ale w zasadzie tu też jest dla niego miejsce. Strona http://www.goldendogdenim.com/ odsyła na profil na FB. Zamawiając można wybierać z: kilku bel dżinsu sprowadzanego z USA i Japonii, różne gramatury; stopnia sprania od raw aż po bardzo jasny (coś jak słynne przed laty "piramidy" ); poza tym zabawa w szczegóły jak ze zwykłym obstalunkiem spodni: krój, wykończenie, "okucia", szwy, przeszycia i inne bajery. Jako ciekawostkę po raz pierwszy podczas miary (a kilka par spodni już mam za sobą) badano "wypukłość pośladków" Z niecierpliwością czekam na przymiarkę. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 badano "wypukłość pośladków" Organoleptycznie, czyli wzrokowo, czy dotykowo (bo chyba nie pozostałymi zmysłami węchu, słuchu i smaku )? a serio to ciekawy jestem efektu. Zamawiałeś wersję normalną czy z manszetami albo kancikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 4 Kwiecień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2014 Na pierwszy ogień zwykłe 5 kieszeni. Jak się uda to na następne mam inny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba:) Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Na pierwszy ogień zwykłe 5 kieszeni. Jak się uda to na następne mam inny pomysł. A czy mógłbyś umieścić zdjęcia? Podobno ciekawość to pierwszy stopień do piekła a ja myśle, ze do widzenia więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 I się skusiłem (podkreśliłem, że to Twoja zasługa, Piracie) i zamówiłem dziś parę z japońskiego denimu z kilkoma dyskretnymi bajerami. Z zastrzeżeniem, że nie znam na dżinsie, materiały robią bardzo dobre wrażenie jakościowe. Proces zdejmowania miary był znacznie dokładniejszy niż u krawców, u których dotychczas zamawiałem spodnie i mam nadzieję, że będzie to odzwierciedlone w dopasowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 6 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2014 Ile kosztuje u nich uszycie takich spodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2014 650 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 6 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2014 No to widzę, że nakręcamy popyt:), ale dobrze, bo właściciel na to zapracował i naprawdę wkłada w to całe serce. Oby utrzymał taki poziom. Ja zamówiłem jakiś miesiąc temu i już odebrałem. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Kilka rzeczy być może zrobiłbym inaczej, ale to był mój wybór. Ostateczną opinię będę mógł wrzucić jak ponoszę je 4-5 razy i wypiorę w pralce, bo raczej nie będę wietrzył lub mroził jak denim geeks:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2014 Czy są dostępne miękkie uciągliwe (z 2-3% elastanu) materiały czy raczej hardcore'owy raw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2014 Nie pytałem o materiały z dodatkiem elastenu (zakładam, że nie ma), natomiast te same materiały są dostępne w różnych wersjach - raw i materiał 'przeprocesowany' w kilku różnych odcieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 7 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2014 Dołączam się do grona zadowolonych. Pracownię na Alei 3 Maja 2 przy moście Poniatowskiego od strony Wisłostrady otwarto przed Bożym Narodzeniem 2013 r. Obecnie na stanie jest 13 denimów od 10 do 16 uncji z bawełny z Zimbabwe i Tennessee. Dla "cyniarzy" możliwość starzenia i wybielania. Najważniejsze dla mnie jest to, że właściciel NIE JEST PAZERNY i skalkulował rozsądną cenę w przeciwieństwie do wielu naciągaczy / resellerów na bispołkową i parabispołkową modę w Wawie. Firma jest transparentna, ponieważ proces szycia odbywa się za przeszklonymi drzwiami, gdzie można zobaczyć maszynę vintage Special Union oraz precyzyjne, japońskie Juki oraz panią krawcową! MADE IN POLAND! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 7 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2014 Przemek, niech piekło zamarznie, a Ty pokaż foto swojego nabytku, choćby nie na właścicielu! PS. Ja zrozumiałem, że denim nieamerykański pochodzi z Japonii?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 7 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2014 @kamil chodzę po Wawie i wielu innych miastach w PL w swoich rzeczach, nie wypożyczanych na sesje zdjęciowe. Fotografie aktualnie wychodzących z pracowni modeli można obserwować na fb: https://www.facebook.com/GoldenDogDenim Jeżeli chodzi o Twoje pytanie, to dżins japoński z afrykańskiej bawełny wg słów właściciela pochodzi z tej samej fabryki, co słynny i drogi Momotaro* jeans. http://www.momotarojeans.net/ * Momotarō (桃太郎, Momotarou) - ludowy heros z baśni japońskich. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 8 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2014 Ładne promo na Vimeo z podkładem dźwiękowym Zeppy Zep _ I Knew: http://vimeo.com/88281250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 Odebrałem i jestem bardzo zadowolony. W dzień postaram się zrobić kilka zdjęć, może niekoniecznie na mnie Za to na FB można znaleźć zdjęcie zadowolonego, a nawet bardzo zadowolonego klienta https://www.facebook.com/GoldenDogDenim?ref=ts&fref=ts 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 13 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 O co chodzi z tym podwijaniem nogawek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 13 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 to pewnie z przymiarki od krawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 13 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 Jak donosi wywiad, tak się noszą niektórzy w Nowym Jorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 13 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 O co chodzi z tym podwijaniem nogawek? To są spodnie z Raw denimu, który może się skurczyć nawet do 6-8cm podczas kilku pierwszych prań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 13 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 Przy kurczeniu chyba nie dyskryminuje żadnego kierunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 13 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 Tak, dlatego moim zdaniem bespoke jeansy z raw denimu nie mają najmniejszego sensu. EDIT: Z tego prostego powodu, że i w szerokości trzeba zostawić odpowiedni zapas. Materiał nigdy nie skurczy się idealnie tak jakbyśmy chcieli. Chyba, że szyjemy spodnie jednorazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 14 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2014 Bepoke nie służy jedynie do szycia 'kalesonów'. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 14 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2014 A kto powiedział o kalesonach? Bespose nie jest celem samym w sobie. Dla mnie głównie chodzi o dobre dopasowanie. Jeśli od początku musisz zostawić dobrych 6-7 cm w pasie, które nie koniecznie się skurczą o dokładnie te 6-7 cm i spodnie i tak będą spadały, to dla mnie nie ma to sensu. Jest tak dużo firm produkujących dobre jeansy w najróżniejszej stylistyce, że nie wierzę, w lepszy wynik w przypadku spodni na miarę niż z wieszaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 14 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2014 Pan Piotr tłumaczył mi, że współczynnik kurczliwości, wyrażony w %, jest znany dla każdego z jego denimów, i on projektuje spodnie z takim zapasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 14 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2014 A kto powiedział o kalesonach? Bespose nie jest celem samym w sobie. Dla mnie głównie chodzi o dobre dopasowanie. Jeśli od początku musisz zostawić dobrych 6-7 cm w pasie, które nie koniecznie się skurczą o dokładnie te 6-7 cm i spodnie i tak będą spadały, to dla mnie nie ma to sensu. Jest tak dużo firm produkujących dobre jeansy w najróżniejszej stylistyce, że nie wierzę, w lepszy wynik w przypadku spodni na miarę niż z wieszaka. Na tej samej zasadzie można powiedzieć, że jest tyle gotowych garniturów czy marynarek, że po co szyć. Ja przetestowałem większość dopasowanych dżinsów i zawsze mam ten sam problem - albo za szerokie w pasie albo za ciasne w udach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi