Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Golden Dog Denim pojawił się już w wątku o dżinsach ale w zasadzie tu też jest dla niego miejsce. Strona http://www.goldendogdenim.com/ odsyła na profil na FB.

Zamawiając można wybierać z:

• kilku bel dżinsu sprowadzanego z USA i Japonii, różne gramatury;
  • stopnia sprania od raw aż po bardzo jasny (coś jak słynne przed laty "piramidy" ;));
  • poza tym zabawa w szczegóły jak ze zwykłym obstalunkiem spodni: krój, wykończenie, "okucia", szwy, przeszycia i inne bajery.

Jako ciekawostkę po raz pierwszy podczas miary (a kilka par spodni już mam za sobą) badano "wypukłość pośladków" :D Z niecierpliwością czekam na przymiarkę.

• Oceniam pozytywnie 8
Opublikowano

Na pierwszy ogień zwykłe 5 kieszeni. Jak się uda to na następne mam inny pomysł.

A czy mógłbyś umieścić zdjęcia? Podobno ciekawość to pierwszy stopień do piekła a ja myśle, ze do widzenia więcej. Pozdrawiam

Opublikowano

I się skusiłem (podkreśliłem, że to Twoja zasługa, Piracie) i zamówiłem dziś parę z japońskiego denimu z kilkoma dyskretnymi bajerami. Z zastrzeżeniem, że nie znam na dżinsie, materiały robią bardzo dobre wrażenie jakościowe. Proces zdejmowania miary był znacznie dokładniejszy niż u krawców, u których dotychczas zamawiałem spodnie i mam nadzieję, że będzie to odzwierciedlone w dopasowaniu.

Opublikowano

No to widzę, że nakręcamy popyt:), ale dobrze, bo właściciel na to zapracował i naprawdę wkłada w to całe serce. Oby utrzymał taki poziom.

Ja zamówiłem jakiś miesiąc temu i już odebrałem. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Kilka rzeczy być może zrobiłbym inaczej, ale to był mój wybór. Ostateczną opinię będę mógł wrzucić jak ponoszę je 4-5 razy i wypiorę w pralce, bo raczej nie będę wietrzył lub mroził jak denim geeks:)

Opublikowano

Nie pytałem o materiały z dodatkiem elastenu (zakładam, że nie ma), natomiast te same materiały są dostępne w różnych wersjach - raw i materiał 'przeprocesowany' w kilku różnych odcieniach.

Opublikowano

Dołączam się do grona zadowolonych. Pracownię na Alei 3 Maja 2 przy moście Poniatowskiego od strony Wisłostrady otwarto przed Bożym Narodzeniem 2013 r. Obecnie na stanie jest 13 denimów od 10 do 16 uncji z bawełny z Zimbabwe i Tennessee. Dla "cyniarzy" możliwość starzenia i wybielania. Najważniejsze dla mnie jest to, że właściciel NIE JEST PAZERNY i skalkulował rozsądną cenę w przeciwieństwie do wielu naciągaczy / resellerów na bispołkową i parabispołkową modę w Wawie. Firma jest transparentna, ponieważ proces szycia odbywa się za przeszklonymi drzwiami, gdzie można zobaczyć maszynę vintage Special Union oraz precyzyjne, japońskie Juki oraz panią krawcową! MADE IN POLAND!

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano

@kamil

chodzę po Wawie i wielu innych miastach w PL w swoich rzeczach, nie wypożyczanych na sesje zdjęciowe. :-P  Fotografie aktualnie wychodzących z pracowni modeli można obserwować na fb:

https://www.facebook.com/GoldenDogDenim

Jeżeli chodzi o Twoje pytanie, to dżins japoński z afrykańskiej bawełny wg słów właściciela pochodzi z tej samej fabryki, co słynny i drogi Momotaro* jeans.

http://www.momotarojeans.net/

* Momotarō (桃太郎, Momotarou) - ludowy heros z baśni japońskich. :ugeek:

• Oceniam pozytywnie 2
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tak, dlatego moim zdaniem bespoke jeansy z raw denimu nie mają najmniejszego sensu. EDIT: Z tego prostego powodu, że i w szerokości trzeba zostawić odpowiedni zapas. Materiał nigdy nie skurczy się idealnie tak jakbyśmy chcieli.

Chyba, że szyjemy spodnie jednorazowe.

Opublikowano

A kto powiedział o kalesonach? Bespose nie jest celem samym w sobie. Dla mnie głównie chodzi o dobre dopasowanie. Jeśli od początku musisz zostawić dobrych 6-7 cm w pasie, które nie koniecznie się skurczą o dokładnie te 6-7 cm i spodnie i tak będą spadały, to dla mnie nie ma to sensu. Jest tak dużo firm produkujących dobre jeansy w najróżniejszej stylistyce, że nie wierzę, w lepszy wynik w przypadku spodni na miarę niż z wieszaka.

Opublikowano

A kto powiedział o kalesonach? Bespose nie jest celem samym w sobie. Dla mnie głównie chodzi o dobre dopasowanie. Jeśli od początku musisz zostawić dobrych 6-7 cm w pasie, które nie koniecznie się skurczą o dokładnie te 6-7 cm i spodnie i tak będą spadały, to dla mnie nie ma to sensu. Jest tak dużo firm produkujących dobre jeansy w najróżniejszej stylistyce, że nie wierzę, w lepszy wynik w przypadku spodni na miarę niż z wieszaka.

Na tej samej zasadzie można powiedzieć, że jest tyle gotowych garniturów czy marynarek, że po co szyć. Ja przetestowałem większość dopasowanych dżinsów i zawsze mam ten sam problem - albo za szerokie w pasie albo za ciasne w udach.

• Oceniam pozytywnie 2