Skocz do zawartości

Buty Dwukolorowe aka Caponki aka Co-respondent Shoes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W czym jest ta cena wyrażona? Z jakiego kraju jest ten sklep?

Tak jak Immune napisal - malezyjska waluta. Sklep znajduje sie w Kuala Lumpur i jest rodzajem tanio wygladajacego magazynu (nigdy tam nie bylem ... ale widzialem wiele zdjec) w ktorym sprzedaja przede wszystkim Crockett & Jones za najnizsze chyba ceny na swiecie. Moja pierwsza pare C&J kupilem u nich - C&J Malvern. Nastepnie zas bralem juz via http://www.pediwear.co.uk i ich price watch. Podajesz cene buta (w funtach) + cene przesylki z Malezji (rowniez w funtach ... w walucie malezyjskiej to 115 MYR) i Pediwear daje Ci jeszcze 5% rabatu. Przy tanim MYR (obecnie jest dosc drogi poniewaz ekonimia Malezji jest w doskonalym stanie ... ale i tak sie oplaca) ceny wychodza "zachwycajaco niskie" jak na buty C&J

Walute (MYR na GBP) przeliczam zawsze tutaj: http://www.xe.com/ucc/

Opublikowano

Zastanawiam sie, co Pediwear zamierza zrobic z Butami Crockett & Jones. Maja bardzo malo dostepnych rozmiarow we wszystkich modelach butow. Odkad pamietam zawsze mieli wszystkie rozmiary wszystkich modeli ...a jedynie te znikajace z ich kolekcji nie byly uzupelniane. Czyzby zamierzali zaprzestac sprzedazy C&J?

Doskonala alternatywa dla C&J jest New and Lingwood Classic Shoes. To w rzeczywistosci C&J robiony dla N&L. Troche lepsza jakosc jak C&J Benchgrade i troche gorsza jak C&J Handgrade. W czasie sezonowych obnizek kosztuja gruuuubo ponizej 300 funtow. Cena podobna jak C&J Benchgrade na http://www.plal.com. Przeceniane sa ich wszystkie modele z wyjatkiem Butterfly Loafers.

Mozna jeszcze zastanowic sie nad Tricker's ... troche lepsze od C&J Benchgrade ale ich kopyto (nie mam na mysli trzewikow) jest strasznie szerokie i nad Grensonami Rose Collection (ostatnio niestety bardzo podrozaly)

Opublikowano

Dzięki, byłem, nie wiem czemu przekonany, ze to tajski sklep, a waluta mi nie pasowała ani do bahtow ani USD… trzeba będzie trochę malezyjska gospodarkę zasabotowac ;)

Opublikowano

Dzięki, byłem, nie wiem czemu przekonany, ze to tajski sklep, a waluta mi nie pasowała ani do bahtow ani USD… trzeba będzie trochę malezyjska gospodarkę zasabotowac ;)

Moze ktos wie ile kosztuja C&J w Tajlandii?
  • 3 lata później...
Opublikowano

Zgadzam się, że Herring Fencote jest ptzepięknym modelem. Łączenie czarnej skóry ze śliwkowym zamszem (rozmiary 6.5, 7 i 9.5 ) w wyprzedaży Herringa.

Najbardziej podoba mi się łaczeni brązu z niebieskim zamszem. Posiadam monki Herringa w takiej kombinacji kolorostyczne i myślę, że w przyszłości dokupię Fencote

post-3391-0-06971200-1420367622_thumb.jp

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Moje pierwsze spectatory. może kontrast nie jest zbyt duży, choć zaznaczony, ale mi się podobają, lubie odcienie brązu, na lato jak ulał: włoska firma calpierre, ostatnia para na wyprzedaży. Niedługo pokażę je w jakiejś stylizacji. (światło lampy błyskowej nieco zniwelowało różnice w kolorach, w rzeczystostości jest jednak większa)

post-207-0-02837300-1426710958_thumb.jpg

post-207-0-79664000-1426711068_thumb.jpg

post-207-0-59972000-1426711167_thumb.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A ja okazyjnie kupiłem takie oto nieużywane Nordy. Żaden szał - ale za niecałe 20% ceny sklepowej warto było  :mrgreen:

Nienajgorzej wyglądają z boku, choć nosek zadarty, wrzucę później fotkę.

Teraz pytanie za 100 punktów. Jak to pastować/kremować na biało i beż, żeby białych dziurek itd. nie zapaćkać?  :shock:

Macie jakieś patenty, bo grozi mi jubilerska dłubanina... :?

post-6480-0-64806600-1432337748_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 4
  • 1 rok później...
Opublikowano

Buty już przyszły - skóra z jelenia faktycznie jest bardzo miękka i w porównaniu do innego modelu SP ze skóry bydlęcej są sporo lżejsze. Jak dla mnie za tę cenę - rewelacja!

buty.JPG

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano

Szkoda mi trochę że ich nie kupiłem, bo ciągle mi się pojawiają w necie w propozycjach, a rozmiarów brak. Już prawie dojrzałbym do zakupów :)
Powiedzcie mi panowie, czy do zwykłego casualu można by je założyć, ciemnofioletowe chino... do czego by jeszcze pasowały?