dsc Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Czaderskie odblaski:) Pozdrawiam, dsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Z tyłu mają takie taśmy, które zapewnią mi bezpieczeństwo po 16, a producentowi dobry branding. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Moje woły robocze na najbliższą zimę Już po lekkim rozchodzeniu po domu. Bexley oczywiście nie zabezpieczył porządnie butów przy transporcie, ale udało mi się obicia zamaskować kremem i pastą. Skóra dość gruba, sztywna i twarda. Jakościowo szału nie ma, ale na trudne zimowe warunki powinny wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Zobaczymy, co z tego wyjdzie... Bartek, swimsy premium? Swimsy, ale to raczej poprzednia linia Classic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Moje woły robocze na najbliższą zimę Już po lekkim rozchodzeniu po domu. Bexley oczywiście nie zabezpieczył porządnie butów przy transporcie, ale udało mi się obicia zamaskować kremem i pastą. Skóra dość gruba, sztywna i twarda. Jakościowo szału nie ma, ale na trudne zimowe warunki powinny wystarczyć. Co masz na myśli, że jakościowo szału nie ma? Mam Bexleye na skórze, nie oszczędzam ich i jestem bardzo zadowolony. Jestem pewien, że też będziesz. Zastanwiam się nad brązowym modelem Enfield - zdjęcia na stronie sklepu są wstrętne, ale widziałem je chyba na styleforum i wyglądały świetnie. vs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SORGE Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Zobaczymy, co z tego wyjdzie... No... szał! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Co masz na myśli, że jakościowo szału nie ma? Mam Bexleye na skórze, nie oszczędzam ich i jestem bardzo zadowolony. Jestem pewien, że też będziesz. Zastanawiam się nad brązowym modelem Enfield - zdjęcia na stronie sklepu są wstrętne, ale widziałem je chyba na styleforum i wyglądały świetnie. Ciężko mi to wytłumaczyć. Zdaję sobie sprawę, że wszystkie moje buty są wykonane z skóry typu corrected grain, ale niektóre z nich mają jakby trochę inną strukturę, na której mniej widać załamania, obicia i rysy (obie pary moich Loake z linii Shoemakers, wyhaczone na Allegro, wiedenki brogue od Nunes Correa). Inne już na starcie mają taką jakby ala lustrzaną powierzchnię (przy czym nie jest to oczywiście skóra lakierowana) - vide też loake z linii Shoemakers, ale kupione dla odmiany na ebayu (wieloletnie leżaki magazynowe). Akurat w przypadku tych Bexleyów widać właśnie taką powierzchnię skóry i mam wrażenie, że będą łatwo łapały rysy (udało mi się zresztą zafundować im kilka mikrorys już przy polerowaniu szczotką). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 Najnowsze półprodukty. Moleskin na spodnie i flanela na marynarkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SORGE Napisano 14 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2012 Ciężko mi to wytłumaczyć. Zdaję sobie sprawę, że wszystkie moje buty są wykonane z skóry typu corrected grain, ale niektóre z nich mają jakby trochę inną strukturę, na której mniej widać załamania, obicia i rysy (obie pary moich Loake z linii Shoemakers, wyhaczone na Allegro, wiedenki brogue od Nunes Correa). Inne już na starcie mają taką jakby ala lustrzaną powierzchnię (przy czym nie jest to oczywiście skóra lakierowana) - vide też loake z linii Shoemakers, ale kupione dla odmiany na ebayu (wieloletnie leżaki magazynowe). Zgadza się. Wczoraj oglądałem takie buty w sklepie Bata. Wystarczyło mocniej przycisnąć palcem czubek buta, by pojawiła się na nich (pod tą lustrzaną powierzchnią) drobniutka siateczka ledwo widocznych, małych pęknięć. Moim zdaniem jest to jednak jakiś rodzaj lakierowania lub impregnacji skóry. Bo jak to inaczej wytłumaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Zabytkowe prawidła dostaną drugie życie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redfacet Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Zabytkowe prawidła dostaną drugie życie: (...) Super! Czy zamierzasz je jakoś 'odnowić' przed użyciem? Muszę przyznać, że ostatnio bardzo mnie zajmują takie historie... Reanimuję właśnie (choć nie własnoręcznie, co stwierdzam z żalem) dwie Omegi de ville, pozyskane w prezencie od rodziny bliższej i dalszej; o co najmniej jednej zresztą wiesz . Efekty na pewno pokażę. Pozdrawiam, Red Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Tak, będą jak nowe Ja również przeprowadzam zegarkowy projekt reanimacyjny (kolejny), to naprawdę super frajda patrzeć jak stare przedmioty dostają drugie życie: http://www.gmtforum.pl/forum/index.php?topic=6910.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Ja również przeprowadzam zegarkowy projekt reanimacyjny (kolejny), to naprawdę super frajda patrzeć jak stare przedmioty dostają drugie życie: http://www.gmtforum.pl/forum/index.php?topic=6910.0 Ciekawie się zapowiada. Wszystko robisz samodzielnie? Wrzuć później zdjęcia także u nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 No nie wszystko. Kopertę sam robię, polerowanie pleksi też, sam rozkładam zegarek. Przegląd werku robi zegarmistrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 Dzień bardzo dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 Gratulacje! Mam nadzieję na duuużo większą sesję zdjęciową zwłaszcza tych czerrrwonych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 dotarły! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 Piękny medalion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx16 Napisano 22 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2012 Dobrze się złożyło, że doszły jednego dnia. Jutrzejszy dzień pod znakiem ciemnego brązu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2012 Jako, że użytkownik Electro wykasował zdjęcia, to usunąłem też wszystkie posty, które się do nich odnosiły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 22 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2012 Zafarbowane, więc jak dla mnie nowy nabytek ( http://the-bigwig.blogspot.com/2012/11/ ... rself.html ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2012 Po raz kolejny kawał dobrej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Krawat "testowy" ze sklepu poszetka.com. Pełna relacja niedługo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 "Ruskin twierdzi, że każdy, kto nosi krawat w kratkę, jest na wieki potępiony" (R.Kipling, "Stalky i S-ka") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 24 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2012 Od czwartku dało się zauważyć na forum intensywne poruszenie w związku z forumową torbą typu keepall, w ogóle to świetny pomysł i żałuję że nie zdążyłem zgłosić swojego akcesu. Próbując się pocieszyć, zdecydowałem się na zakup planowanej od dłuższego czasu torby firmy Barelly Bag i poniżej efekt finalny: Szczegóły o produkcie: http://www.barellybags.pl/product/Teczka-Grand-Black/?id=93 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi