Skocz do zawartości

Nowe nabytki

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Clarks Originals Desert Boots. Co ciekawe, ten kultowy model nie jest w ofercie stacjonarnych sklepów Clarksa w Polsce. Nie ma jednak problemu by na prośbę klienta sprowadzili dany model (to jest Brown Suade). Ewentualnie można próbować tutaj: http://www.spartoo.pl/Clarks-DESERT-BOO ... ck_id=podo

A co w tych Desert Boots-ach Clarksa jest takiego super?

Oglądałem je i w ogóle ta skóra mi nie przypadła do gustu-taki jakiś dziwny zamsz-ale gruby i sztywny-wyglądał trochę jakby zamiast szlachetnym włosiem był "porośniętry" świńską twardą szczeciną.

(Żeby nie było nieporozumień-ja nie szydzę, tylko na serio pytam dlaczego wileu ludzi je uważa za świetne)

A co w tych Desert Boots-ach Clarksa jest takiego super?

Oglądałem je i w ogóle ta skóra mi nie przypadła do gustu-taki jakiś dziwny zamsz-ale gruby i sztywny-wyglądał trochę jakby zamiast szlachetnym włosiem był "porośniętry" świńską twardą szczeciną.

(Żeby nie było nieporozumień-ja nie szydzę, tylko na serio pytam dlaczego wileu ludzi je uważa za świetne)

No właśnie - nosił je Steve McQueen. To powinno być wystarczającym argumentem. ;)

Ale serio: są dość uniwersalne jeśli chodzi o dobieranie ich do zestawów (co widać w linku andershepa), wygodne, można je zakładać od wczesnej wiosny po późną jesień, występują w wielu odmianach (suade, beeswax, skóra licowa, różne ciekawe kolory), podobno też fajnie się starzeją. Na Zachodzie dochodzi jeszcze argument ceny - tam, w przeciwieństwie do Polski, są po prostu tanie (ja zapłaciłem 450 zł i to moim zdaniem górna granica). Nie mam zarzutów co do zamszu - może para, którą oglądałeś, była dawno nieszczotkowana?

Owszem, ich kopyto ma smukłość pań z obrazów Rubensa, ale mi to nie przeszkadza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.