Herbert Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Właśnie mi kurier przyniósł: sklep polecam, bardzo miła i pomocna obsługa: kryterium był rozmiar na dużego laptopa Jak oceniasz jakość wykonania i skór ? Kilka modeli wygląda bardzo ciekawie szczególnie że ceny są dość przystępne. Jako codzienna torba na uczelnie ta wygląda dość ciekawie, szkoda tylko że nie mam możliwości osobistego odbioru bo różnice w skórach są naprawdę duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 (ciach)Jak oceniasz jakość wykonania i skór ? Kilka modeli wygląda bardzo ciekawie szczególnie że ceny są dość przystępne. Jako codzienna torba na uczelnie ta wygląda dość ciekawie, szkoda tylko że nie mam możliwości osobistego odbioru bo różnice w skórach są naprawdę duże. Wykonanie: trochę mało miejsca na zamki z przodu stąd ciężko to chodzi. Uszyte jest starannie. Skóra jest OK. Być może jest trochę miękka ale wynika to moim zdaniem z konstrukcji teczki: twarda do takiej teczki z "pałąkiem" nie byłaby dobrym rozwiązaniem. Nie mam "rąk rzeczoznawcy", żeby ocenić dokładniej skórę. Porównując bezwzględnie np. do teczki od Eda Meiera którą widziałem w Monachium to cienizna z tym że tamta kosztowała 1k euro... Jako value for money oceniam w zasadzie równorzędnie Poza tym takie ocenianie na teraz to jak ocenianie wygody butów na dywanie... Nie widziałem takiej teczki od Cristiny Rui ale widziałem inną, na żywo i robiła bardzo dobre wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Świeżynka, dzięki uprzejmości kolegi Damiana. Założenia były proste: proftel miał być z czegoś stosunkowo unikalnego + miał być bez bilonówki. Naszukałem się trochę i w lokalnych sklepach nie udało mi się znaleźć nic wartego uwagi bez kieszonki na bilon, więc stanęło na indywidualnym zamówieniu. Nie chciałem standardowego brązu w środku, aby nie było zbyt "monotonnie/nudno", oraz poprosiłem o kieszenie na karty na zakładkę (a nie przecięcie skóry jak np. w portfelu Kamila) Z całości jestem bardzo zadowolony, choć mam też lekcję na przyszłość bo są 2 rzeczy, które bym poprawił (widać z portfelami jest jak z garniturami, pierwsze zamówienie jest bardzo dobre, ale dopiero trzecie jest idealne). Te 2 rzeczy to listewki zaznaczone na zdjęciach. Myślę, że gdyby je zrobić w kolorze czerwonym całość wyglądała by jeszcze ciekawiej. Oczywiście wierzch - słoń, środek granatowa i czerwona skóra (o tym samym stopniu "matowości"), przegródka oddzielająca kieszenie na banknoty + wyłożenie także skórzane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 I jeszcze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Bardzo gustowny proszę ja Ciebie portfelik. Elegancja i prostota, to się ceni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Kilka dni temu kupiłem ciekawą wg mnie torbę (trochę ryzyk-fizyk czy będzie ładna, bo miałem tylko przeczucie ze coś z niej może być). Tak się ciekawie złożyło, że w temacie o torbach, pojawił się post o treści: Poniżej 200E nie tak łatwo było znaleźć taką torbę, która nie byłaby brzydka i skóra nie wyglądała na plastikową, poniżej 100E jest to chyba niemożliwe. Tu sie zgodze, wedlug mnie nie ma, co schodzic ponizej granicy 250euro/funtow. Pozdrawiam, Oczywiście nie kwestionuje w/w progu "fajności" torby bo wszystko to kwestia względna do jakiego celu ma ona być nabyta, ale myślę że da się taniej jeśli weźmie się pod uwagę SH. Tym razem miałem przykład z życia wzięty. Zdjęcie z aukcji: .jpg] z ciekawością odpakowałem i od razu ją uwielbiłem. Najpierw jednak godzinkę spędziłem ze szmatką i środkami Saphir'a (oraz cennymi uwagami Pani Agnieszki) i ... e'voila: .jpg] .jpg] oraz przegenialne zapięcia (sygnowane własnym patentem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Oczywiście nie kwestionuje w/w progu "fajności" torby bo wszystko to kwestia względna do jakiego celu ma ona być nabyta, ale myślę że da się taniej jeśli weźmie się pod uwagę SH.Naprawdę odkrywczy i bardzo zasadny argument. A sama torba rzeczywiście ciekawa, chociaż moim zdaniem trochę "trudna" do skomponowania z czymkolwiek. Jest bardzo ciężka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Naprawdę odkrywczy i bardzo zasadny argument. A sama torba rzeczywiście ciekawa, chociaż moim zdaniem trochę "trudna" do skomponowania z czymkolwiek. Jest bardzo ciężka? chodziło mi o to że przy odrobinie chęci można znaleźć coś unikalnego w innej półce cenowej (wiem że to nie jest odkrywcze, tylko potwierdzające regułę). Torba jest bardzo lekka. Zaskoczyła mnie jej waga bo przyjemnie się ją nosi i nie jest ciężarkiem, a do skomponowania nie jest tak źle, pasuje do ciemno-czekoladowych butów i dodatków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Kilka dni temu kupiłem ciekawą wg mnie torbę (trochę ryzyk-fizyk czy będzie ładna, bo miałem tylko przeczucie ze coś z niej może być). Tak się ciekawie złożyło, że w temacie o torbach, pojawił się post o treści: Poniżej 200E nie tak łatwo było znaleźć taką torbę, która nie byłaby brzydka i skóra nie wyglądała na plastikową, poniżej 100E jest to chyba niemożliwe. Tu sie zgodze, wedlug mnie nie ma, co schodzic ponizej granicy 250euro/funtow. Pozdrawiam, Oczywiście nie kwestionuje w/w progu "fajności" torby bo wszystko to kwestia względna do jakiego celu ma ona być nabyta, ale myślę że da się taniej jeśli weźmie się pod uwagę SH. Tym razem miałem przykład z życia wzięty. Chodziło o torby nowe. Ładnie odrestauraowałeś swoją torbe, niech Ci długo służy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Zmotywowany przez Ernestson'a, z duzym opoznieniem, ale jest: Pozdrawiam, dsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Zmotywowany przez Ernestson'a, z duzym opoznieniem, ale jest:Nici też już masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Co zamierzasz tworzyć z pomocą tej maszyny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 @dsc: jeśli można wiedzieć, co to za marka i model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Nici też już masz? Prawde mowiac nie:) z maszyna przyszlo pudlo poliestrowych nici, ale wiadomo, ze takowych nie bede uzywal. @proceleusmatyk: poczatkowo przerobki, glownie spodnie, ewentualnie koszule, moge tez wreszcie szyc worki na buty:) jak juz ogarne lepiej temat kroju to przymierze sie do uszycia pary spodni. @zinkar: jest to Janome 525, dosc dobry wybor jesli chodzi o value for money, bo ma regualcje sily nacisku stopki, regulowana dlugosc i szerokosc szwu i kilka innych bajerow. Pozdrawiam, dsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 @Krzysiek Nie pokazuj się z tą torbą w Łodzi, bo jak zobaczę to zabiorę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Zmotywowany przez Ernestson'a, z duzym opoznieniem, ale jest: Pozdrawiam, dsc. Myślałem, że chodzi o nowy obiektyw z f/1.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Ha chcialbym, strzelane Nikkorem 50mm F1.8;) a to zdjecie to daaaaleko od granicy, bo F4. Pozdrawiam, dsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 22 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 Szczotka z kozy od mistrza Barylińskiego, po tuningu. Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 29 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2011 "Niebo zamknięte w spinkach" Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngkoellner Napisano 29 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2011 Prezent od babci. Złota szpilka do krawata z diamentem, należała do pradziadka. Srebrne spinki do mankietów z masą perłową - należały do dziadka. Najlepsze zdjęcia, jakie udało mi się uzyskać w sztucznym świetle. T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 29 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2011 Niezwykły prezent, dbaj o szpilkę i spinki, może w przyszłości posłużą twojemu synowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 29 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2011 Maciato, cudne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 Ostatnie zakupy stołeczne, wybrałem się po buty a wróciłem z czapkami i rękawiczkami. Czapki zakupione w zakładzie Pana Zaręby na Kopernika, a rękawiczki w outlecie Wittchena na Marszałkowskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 Świeżo zakupiona budrysówka Gloveralla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 Ładny kolor. Poza tym, z tego, co widać, to stylizacja przypomina nieco zestawy gccg. Pozdrawiam, Dr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi