pirat Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Mnożysz trudności. Za 990E to i Ryłko, Kazar czy Nord zrobią Ci MTO na telefon, tak przypuszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 I nie będę żałował tak wydanych pieniędzy? Nie jestem pewien, nie zaryzykowałbym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Ja na monki nie wydałbym znaczącej kwoty. Póki co to mało znaczącej również. Niezależnie czy u polskiego czy innego producenta. Ale jeśli taki Alfred Sargent zrobiłby dla J Crew takowe i byłyby one do nabycia za 210usd jak ostatnio w DC kto wie. (cena z doniesień z Washington DC) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 pirat: Też tak uważałem przez długi czas, długo nie mogłem się przekonać do "tych śmiesznych butów z klamerkami", ale niedawno kupiłem i nie żałuję. Spróbuj i Ty Przecież nie musisz od razu zacząć do nich nosić kolorowych poszetek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Póki co uzupełniam szafę loafersami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Póki co uzupełniam szafę loafersami... każdy ma jakieś zboczenie, Ty - loafersy, ja - monki (na razie 10 par), Aron - Yanko, Zając - wszystko co popadnie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 https://www.youtube.com/watch?v=x4QQD-qOm2w 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Na żółto i na niebiesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bliźniak Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 ja - monki (na razie 10 par) Krzysiek skoro masz ich tyle to wypowiedz się z których jesteś najlepiej zadowolony pod względem wygody, trwałości i jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 jakość i trwałość - pierwsze Yanko, potem Meermin, a najwygodniejsze dla moich stóp są G&B Levet. Zamszowe rozczłapały się jak papcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Shoepassion, Meermin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Yanko mają inne kopyto niż 915, szersze i w tym kształcie są też monki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Myślę że są w stanie Ci takie załatwić, tylko musisz z nimi pogadać. To jedna z nielicznych firm która jest tak elastyczna, że to jest aż niewiarygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Myślę że są w stanie Ci takie załatwić, tylko musisz z nimi pogadać. To jedna z nielicznych firm która jest tak elastyczna, że to jest aż niewiarygodne Znasz może organoleptycznie ich monki? http://patine.pl/yanko-184-niger.html te są piękne, gdzieś wyczytałem, że monki ze względu na konstrukcję więcej wybaczają niż oxfordy w kwestii szerokiej stopy i wysokiego podbicia. Z drugiej strony wszędzie czytam, że yanko to tylko dla takich, którzy mają wąskie stopy. Może masz jakieś porównanie z innymi? Nie chce mi się za bardzo bawić w zamawianie i odsyłanie bez wstępnego rozeznania. Są jeszcze te http://patine.pl/yanko-561-marron.html ale podobają mi się dużo mniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Mam 2 pary monków Yanko, ale obie na 915. Tych pierwszych nie miałem na nogach, drugie tak, ale dla mnie są za ciasne - bardziej opinają moją stopę niż 915, ale to też wynika z konstrukcji, bo otwór do wlozenia nogi jest mniejszy (i subiektywnie również mi się nie podobają ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Mam 2 pary monków Yanko, ale obie na 915. Tych pierwszych nie miałem na nogach, drugie tak, ale dla mnie są za ciasne - bardziej opinają moją stopę niż 915, ale to też wynika z konstrukcji, bo otwór do wlozenia nogi jest mniejszy (i subiektywnie również mi się nie podobają ) O ile dobrze kojarzę, masz więcej monków. Czy możesz porównać yankowe do innych?I czy faktycznie wg Ciebie monki, ze względu na konstrukcję są hmmm swobodniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Mam więcej, ale yanko-monki 2 pary. Z wszystkich najwygodniej mi jest w zamszowych G&B Levet. Zrobiły się z nich papcie, a w innych noga czasem się gotuje. W stosunku do innych modeli monki są o tyle wygodniejsze, że można je luźnej zapiąć, niż w oksfordach, ale to też buty innego przeznaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Szybkie pytanie. Shoepassion 591 8,5UK, będą dobre na szeroką stopę 27,5cm dlugą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Szybkie pytanie. Shoepassion 591 8,5UK, będą dobre na szeroką stopę 27,5cm dlugą? Najlepiej skorzystaj z miarki dostępnej na stronie Shoepassion. Akurat model 591 dostępny jest w dwóch wariantach tęgości, dlatego nie powinieneś mieć problemu z doborem właściwego rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 9 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2016 SP 591 są szerokie, a w palcach szersze niż Berwick, za to niższe. Ale leżą lepiej na stopie. JA się zmieściłem w Yanko184. I w SP. nie wiem jak Yanko to robi, ale wygląda na o wiele mniejsze niż jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Czy po zakupie jednej pary monków, można wpaść w nałog monkowy?Bo zaczynam się bać...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Mam jedne i tylko jedne. Yanko. Czyli można nie wpaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Można, zapytaj Krzyśka_W i Kreatywnego. Ja mam jedną parę podwójnych SP i intensywnie myślę Yanko TdM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Czy po zakupie jednej pary monków, można wpaść w nałog monkowy?Bo zaczynam się bać...... Jeśli Ci przypasują to jest to niebezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Można, zapytaj Krzyśka_W i Kreatywnego. Ja mam jedną parę podwójnych SP i intensywnie myślę Yanko TdM Ja mam od 3 dni jedną parę "budżetowych" monków. Przeszedłem w nich łącznie może 700 metrów. Na mój pierwszy zachwyt zareagowały pogryzieniem mi pięty do krwi i zwisających strzępów skóry. Mimo tego przeglądam właśnie monki w cenach zbliżonych do średniej krajowej..... Edit: dostałem zniżkę od szewca z kilkudziesięcioletnim stażem za sam fakt,że mam monki....kobiety z mojego otoczenia zareagowały zachwytem, mimo, że wcześniej widziały je na obrazku i stwierdziły, że monki są "dziadkowe". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi