swordfishtrombone Napisano 21 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2014 wiedział wiedział, a teraz żona nosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 25 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2014 Wiem, miała być męska teczka ze skórą strusia, ale struś jeszcze nie doleciał więc jest to: Shopper bag w rozmiarze naprawdę xxl. Na zew.: roślinnie garbowany włoski kark 1,7mm Wew.: woskowana dwoina świńska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 25 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2014 Ślicznota (chyba, bo na damskich się nie wyznaję). Z ciekawości - jak zrobione jest Twoje logo w środku torby, to na białym tle? Tak sobie teraz myślę, że oprócz ładnego dużego logo do odbijania wewnątrz przydałby Ci się jakiś mały znaczek albo coś innego do odbijania na zewnątrz (w miejscu szwu, choćby inicjały lub imię właścicielki). Masz sprzęt do robienia matryc do tłoczeń, czy tylko wypalasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 26 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2014 Dziękuję Logo w środku ta nabita pieczęć na surowym juchcie wszysta w kieszeń. To skóra garbowana roślinnie, więc bardzo ładnie poddająca się tłoczeniu. Tak jak tutaj np.: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/2195-niestroj-leatherwork-ręcznie-wykonywana-galanteria-skórzana/?p=123733 Inicjały też tłoczę ręcznie, nie mam matryc. Myslę czy by nie zamówić matrycy z samą grafiką nici i igły z logo do wybyjania na praduktach, ale większość ludzi zamawiających to raczej klientela która nie lubi "świecić" logowaniem produktu jak choinka na Boże Narodzenie a mi samemu też się to nie podoba. Kojarzy mi się z tureckimi swetrami których 90% powierzchni zajmuje logo D&G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Skalpel Napisano 10 Czerwiec 2014 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2014 W końcu koniec! To pierwsza dwukomorowa torba jaką zrobiłem. Kosztowała mnie mnóstwo pracy, czasu, nerwów i hektolitrów wypitego piwa ale myślę, że była tego warta. Pan dla którego ją robiłem był bardzo zaangażowany w projekt i miał ścisłe wytyczne, ale nasza współpraca była na baaardzo wysokim poziomie. Każdemy bym życzył takiego klienta. Zastosowana tu jest roślinnie garbowana skóra licowa, kozi czerwony zamsz, i skóra z nogi strusia. W środku przegródka ze wszytym suwakiem i dwie kieszeni "wolne" Oczywiście teczka maszyny do szycia nie widziała, wszystko szyte ręcznie. A teraz z tej okazji wlanę jeszcze jedno Raciborskie Ciemne Edyta: zapomniełem dodać, ale widać to na zdjęciach. Zamek do teczki- amiet sprowadzony na życzenie klienta ze Stanów. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 10 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2014 Efekt końcowy fenomenalny Sprawia wrażenie, że pomieści laptopa, segregator dokumentów i wiele więcej. Skutków ubocznych po piwie nie biorę pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2014 Jak dla mnie zbyt barokowa, no ale to projekt klienta Kawał dobrej roboty. Okucia rączki z rodzimego rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 10 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2014 Efekt końcowy fenomenalny Sprawia wrażenie, że pomieści laptopa, segregator dokumentów i wiele więcej. Skutków ubocznych po piwie nie biorę pod uwagę Termos! Termos, pomieści! Jak dla mnie zbyt barokowa, no ale to projekt klienta Kawał dobrej roboty. Okucia rączki z rodzimego rynku? Tak, ze znanej wszystkim hurtowni szewskiej online. Gdybym miał tą samą torbę zrobić dla siebie to użyłbym czarnej nici, czarnego strusia i koze zostawił jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2014 A akordeon? Akordeon, czy pomieści? Moim zdaniem po tym się poznaje dobrego rzemiślnika, że potrafi dobrze doradzić, ale jeśli klient wie, czego chce, to to właśnie dostanie. Pięknie wygląda ten zamsz w środku. Kiedy następny projekt? PS: Sam robisz te zdjęcia? Są bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 10 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2014 Właśnie się robi swordfishtrombone z akordeonem będzie ciężko ale harmonijka za to jak najbardziej Edyta: tak sam robię zdjęcia. Te są kompletnie jeszcze nieobrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drkadrys Napisano 11 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2014 Kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 11 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2014 A tak z ciekawości zapytam: zauważyłem, że rączka (sam uchwyt, środkowy pasek strusiej łapki) jest dość długa - często widuję przy tym sposobie montowania rączki które leżą praktycznie równolegle do krawędzi teczki, a tutaj tworzy spory łuk. Tak się powinno robić, taki jest kanon? A moze klient tak chciał? Nie ma obawy, że uchwyt się rozciągnie jeszcze bardziej przy użytkowaniu teczki? A może to dlatego, że ta strusia łapka jest tak mocna, że nie ma ryzyka rozciągnięcia? Z ciekawości pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 11 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2014 Łuk był celowym zamierzeniem, jednak wyszedł mi o 2 cm za długi :/ W sumie przez moje niedopatrzenie, bo nie przewidziałem tego, że kiedy obszyje rączę strusiem to ona pogrubi się o odpowiednią wartość a przez to później ramki rączki nie dojdą do tego miejsca gdzie powinny bo powiększona szerokość będzie je ograniczać. Oczywiście klient o tym wie i uzgodniliśmy, że jeżeli będzie mu to bardzo przeszkadzać wykonam dla niego jeszcze jedną rączkę pomniejszoną o te kilka centymetrów. Rączka się raczej nie naciągnie. W środku są 3 warstwy skóry+ skóra strusia + dwoina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 12 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2014 Teczka jest dla mnie. Nie moge się doczekac kiedy dostanę ją w ręce:) Przy okazji wielki szacun i podziękowania dla Darka za profesjonalizm i super podejście do klienta, taka współpraca to czysta przyjemność (a projekt nie był łatwy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2014 Kawał dobrej roboty (jak zwykle zresztą) Dobrze widzę, że teczka jest z ciemnograntowej skóry? A zamek fajny i oryginalny na tle tego co widać na ulicy - z chęcią zamontowałbym coś podobnego w teczce do Pana Donata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 12 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2014 Skóra jest czarna. Kiedyś pewnie będzie druga teczka, w jakimś odcieniu brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 27 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 taka sytuacja Edycja: sorry za upie..... buty.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 27 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 I jeszcze jena akcja: Dostałem do renowacji skórzaną, mocno zużytą torebkę. Miała rysy, przebarwienia, plamy i inne podobne. Na pierwszy ogień poszło mydło do skór Avel, później Juvacuir na koniec nano protector. Efekt jak widzicie. Podziękowania dla Daniela vel Saphir.pl za zawsze chętną i merytoryczną pomoc! Przed: Po: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 fachura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Skalpel Napisano 6 Lipiec 2014 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2014 Taka tam.... podróbka https://www.jpmarcellino.com/index.php/classic-briefcases-satchels-messenger-bags/thomas-more-old-school-satchel/thomas-more-1911.html Spec.: Blank 2,7 - 3mm (kark) 1 gat.(Kalskór) Ręcznie farbowany i olejowany. Torba wyklejona włoskim kozim zamszem w kolorze racing green. Mosiężne okucia. Dwie komory, przegródka obszyta kontrastującą lamówką, organizer z miejscem na długopisy i komórkę. Na przegródce miejsce na wypalone inicjały właściciela również w kontrastowym kolorze. wymiary [cm]: 40,5/31/10 waga: 1755g. Szycie ręczne płaską nicią 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 6 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2014 kapitalna robota! Normalnie brak mi słów. No to się posypią zamówienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukebor Napisano 6 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2014 Wygląda rewelacyjnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2014 Już wiem u kogo zamówię następną teczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2014 Wygląda rewelacyjnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 6 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2014 No to zatkało na maksa - brak słów, szczęka do ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi