Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem pozytywnie. In plus przemawia fakt, że identyczne rozwiązanie stosuje Józek Marcellino. Simon Baker za to stosuje na te elementy skórę w identycznym kolorze ale z części zwanej "połówką" która nominalnie jest właśnie grubości 1.5-1.8 mm. (Nawet miałeś ją w ręce ;-) ) ale jest znacznie bardziej plastyczna i lejaca.

Żeby cała torba była z jednej grubości skóry to IMO najlepsza byłaby grubość 2.2 do 2.8 mm.

Dla przykładu torba kolegi Whitesnake`a jest cała zrobiona ze skóry 2.8mm

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Mam nadzieję, że Was nie zanudzam tymi technologicznymi zdjęciami i opisami.

Darek, jak dla mnie to mógłbym oglądać każdą Twoją genialną produkcję tak rozłożoną na czynniki pierwsze :)

A blog to świetny sposób na promocję i wzrost wartości Twojej pracy

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Darek- Mistrz!!! :)

Jesteś jedyną osobą na tym forum, która tak pięknie się rozwinęła, kibicuje Tobie od kilku lat, Nikomu  z tego forum nie trzeba chyba tłumaczyć czym różni się praca Zleceniodawcy czy "doklejacza " kamyków do sreberek od Twoje pasji, zdolności manualnych i unikatowych pięknych bespoke produktów. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Darku, oczywiście powalony wykonawstwem jak pozostali Koledzy i bez jakiegokolwiek zarzutu w stronę projektanta, a już na pewno nie w Twoją, chciałbym zapytać o rolę pasków na teczce. Czy ze względu na proporcje (klapa dość krótka) i zapewne związany z tym rozkład sił, mają one zabezpieczyć zamek przed ewentualnym samodzielnym otwarciem się, czy też pełnią wyłącznie rolę estetyczną? Skóra jest dość gruba i zastanawiam się jak w praktyce odpina się te dwa paski np. gdy w środku teczki dzwoni telefon.

Opublikowano

Lubo, kolego, Ty możesz powiedzieć, że ta torba jest wg Ciebie brzydka jak noc, kompletnie niepraktyczna i w ogóle :)

Oczywiście, moja niechęć do tej teczki jest tak głęboka, że miesiąc temu, kiedy była jeszcze kupką pociętych kawałków skóry, zamówiłem u Ciebie identyczną, kojarzysz?;-)

Opublikowano

Oczywiście, moja niechęć do tej teczki jest tak głęboka, że miesiąc temu, kiedy była jeszcze kupką pociętych kawałków skóry, zamówiłem u Ciebie identyczną, kojarzysz? ;-)

Czekaj, czekaj.... no faktycznie! coś tak było jak mówisz ;)

Opublikowano

Telefon w takiej teczce to raczej rozwiązanie dla masochistów lub - jak napisał Skaplel - vip-ów, którzy dzwonią/odbierają wtedy, kiedy im się podoba.

Design pochodzi z czasów, kiedy gentlemanom nie były znane smartfony i karty płatnicze, a życie toczyło się trochę wolniej. Mężczyzna pakował w teczkę dziennik, kajet, pióro i kałamarz. Następnie udawał się do kancelarii, wyjmował wszystko na pulpit, a po skończonym dniu pracy wkładał szpargały z powrotem. 

• Oceniam pozytywnie 1