Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A tak  trochę poza tematem, może ktoś kupował  na Asos i wie ile mniej więcej czeka się na przesyłkę ?

Zamówienie złożone 05.01, nadane 08.01 - jeszcze nie dotarło :)

Opublikowano

W Próchniku nastąpiła "konkretna obniżka" i na przykład wspomniany wcześniej Westland 2 kosztuje 540zł zamiast 1800zł (80% wełna, 20% kaszmir). W sklepach stacjonarnych występują rozmiary niedostępne online i na odwrót.

Pytałem w sklepie o dodatkowe guziki, ale niestety albo nie ma możliwości ich zamówienia, albo panie o takowej nie wiedziały - zobaczymy co odpisze centrala. 

Opublikowano

Ja mam ciekawą sytuację, wczoraj otrzymałem przesyłkę która została wysłana 8 stycznia (w sumie b. szybko) ale za to nie otrzymałem przesyłki której się najpierw  spodziewałem a  wysłanej przez ASOS 3 dni wcześniej.  Tak coś czuję że w tym przypadku to nasza poczta mogła coś namieszać i może przyszły dwie przesyłki a wydano jedną lub coś w tym stylu. A tak na marginesie to bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie jakość wykonania kardigana ze 100% wełny  merinosów pod własną marką asosa. Po własnej marce nie spodziewałem się cudów (zwłaszcza w tej cenie) a tu pozytywne zaskoczeenie. Czekam jeszcze na czapki z kaszmiru.

Opublikowano

U mnie kompletny fuck up z paczką. Winna dotrzeć max w pt., nadana 08.01... Nie da się śledzić, bo po stronie asosa twierdzą, że nie ma żadnego numeru paczki, w Polsce nie wiadomoa, a PP ma nowy system, który zawsze wymaga kod paczki, a nie samych danych teleadresowych.

Opublikowano

Mam nadzieję, że Wasze paczki przyjdą, ale ostrzegam przed ASOSem, szczególnie jeśli chodzi o zwroty. Rok temu wysłali mi przez pomyłkę zły rozmiar kurtki. Do dokonania zwrotu wybrałem sugerowaną przez ASOS firmę Skynet (koszt zbliżony jak w przypadku poczty, później zrefundowany przez ASOS, jak tylko uznali, że błąd był po ich stronie). ASOS pisze, że zwrotu pieniędzy dokonuje w czasie 28 dni roboczych, ale myślałem że to taki "disclaimer" na wszelki wypadek; tymczasem firma Skynet trzymała moją paczkę na magazynie ponad trzy tygodnie, nie wysyłając jej. Faktycznie zdążyli z tym zwrotem bodaj dwudziestego siódmego dnia roboczego, ale polityka firmy Skynet "wysyłamy paczki do Anglii dopiero, kiedy uzbiera się odpowiednio dużo" - cytat z callcenter - jest dość niedzisiejsza.

Opublikowano

Ja niestety mam jak najgorsze doświadczenia jeżeli chodzi o wysyłkę towarów spoza PL, które miały do mnie dotrzeć z pomocą Poczty Polskiej. Notorycznie paczki z kosztowną zawartością zostawiane są na murku przed domem, tak żebym widział paczkę, jak wrócę z pracy, oczywiście, wraz z wszystkimi, którzy pod tym murkiem przechodzą. Dodatkowo, ciągłe gubienie paczek, lub zostawianie awizo zamiast doręczenia, potrafi naprawdę uprzykrzyć życie.

Wspomniany ASOS jest stałym sklepem, w którym zakupy robi moja Żona. Nie mieliśmy z firmą żadnych problemów komunikacyjnych czy finansowych. Zdarzały się nietrafione rozmiary i bezproblemowo korzystaliśmy z wymiany lub zwrotu pieniędzy. Raz trafiło się nawet, że ukochana Poczta Polska, zgubiła od nich paczkę. Zamiast doręczyć, zostawiono nam awizo. Po stawieniu się do placówki z awizo, okazało się że paczka jest na innej poczcie, a tam z kolei, że jej nie ma i pewnie jest w tej pierwszej, gdzie nas zapewniono, że może być jeszcze w trzeciej... Po tygodniu dostaliśmy drugie awizo i wtedy odkryliśmy, ku naszemu przerażeniu, że mamy jeszcze czwartą pocztę w okolicy... Po około miesiącu, ASOS do nas pisze, że jest zdziwiony nieprzyjęciem od nich paczki (taka informacja widniała na formularzu zwrotu) i pyta czy wolimy zwrot pieniędzy, czy wymianę na inny. Ostatecznie, otrzymaliśmy nową paczkę bez dodatkowych opłat.

Opublikowano

Nie no, to w sumie mnie pocieszyłeś :) W końcu jak tej paczki nie otrzymam  i wróci do Asosa to firma stara się jednak tą paczkę wysłać ponownie lub zwrócić kasę. A co do Poczty Polskiej to na razie jakoś nie miałem b. złych doświadczeń (zwłaszcza w porównaniu z DPD). Paczka od CT przyszła b. szybko, pierwsza paczka (czyli ta później wysłana) od Asosa też. b. szybko. U mnie w domu na Asos też głównie kupuje żona, ja podłączyłem się przy okazji. A wracając jeszcze do samej poczty, z tego co donoszą media to strajk wisi w powietrzu. Poza tym ktoś mi wspominał, że teraz listonosz tylko dostarcza awizo i paczkę odbierasz na poczcie, (chyba że paczkę dostarcza Pocztex). Ja w sumie nawet wolę tak niż gdyby paczka zozstała dostarczona "na murek".  Przesyłka z Asosa to pikuś, żona czeka na jakąś drogą ręcznie robioną torebkę z Anglii, i naprawdę się niecierpliwi. Swoją drogą nigdy nie zrozumiem tej miłości kobiet do torebek :)

Opublikowano

Może niektórzy zrobią krzywe miny, jednak ten płaszcz zbiera bardzo dobre recenzje na brytyjskim f&f, ponadto pojawił się w komentarzach pod jednym z wpisów na blogu Pana Michała K, myślę że w tej cenie dwurzędówka wełniana (69%) w klasyczną kratę z klapami szpic to jakaś tam okazja, szczególnie patrząc na materiał. Pozostał rozmiar XS dla strasznie szczupłych - w klatce 81-85cm. Zamówiłem, jak dojdzie to ocenię co i jak. 

http://www.f-f.com/pl/product/plaszcz-w-krate-f-f-o-wysokiej-zawartosci-welny/et424120?recentlyViewed=true

Jak taki płaszcz nie przystaje na to forum (bo różne już widziałem tutaj opinie, to można skasować post i po sprawie).

Opublikowano

I właśnie o to mi chodziło. Po co ta złośliwość? Równie dobrze można wyśmiać wszystkie płaszcze z Próchnika w cenach 600-800zł po przecenie, które w swoim składzie mają co najwyżej 50% wełny, a zdarzają się takie co nawet 40% nie mają. Tutaj już firmę bierzemy za poważną czy jeszcze za tanio 600zł za 50% plastiku?   Rozumiem, że dla niektórych na tym forum metka to podstawa, jednak uważam, że płaszcz mieści się w kanonach męskiej elegancji, jest uniwersalny, ma w swoim składzie sporo wełny, można poczytać recenzje że jest dobrze wykonany i aż nie przystaje mu być w sprzedaży w tym sklepie. Może ocenimy jak przyjdzie, jeśli będzie tragedia materiał ala tarka zawsze można odesłać. 

Opublikowano

Gdyby była inna metka i cena x10, to jestem przekonany, że nad płaszczem z F&F czytalibyśmy zachwyty :) Skoro promocje w sieciówkach, to nie widzę powodu aby takiej informacji nie zamieszczać. Bo z zamieszczonej promocji, jeśli 100 osobom ona nie odpowiada, a 1 zdecyduje się na zakup będąc z niego zadowolona - to już jest wartość dodana takiego wpisu.

Opublikowano

PanMatty, myślę że większość kolegów z forum raczej śmieje się z metek typu Hugo Boss, Armanii itp niż uważa je za podstawę. Jeżeli się nie zgadzasz to, która z popularnych wśród użytkowników marek ma wg Ciebie niezadowalający stosunek ceny do jakości? Wg mnie powyższy płaszcz nie mieści się w kanonach klasycznej męskiej elegancji. W mojej ocenie "sporo wełny" w płaszczu to 100%. 

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

W mojej ocenie sporo wełny w płaszczu to 69%, jeżeli płaszcz pochodzi z sieciówki. Nie mam zamiaru się z kimś wykłócać o to, czy 55% wełny, 5% kaszmiru i 40% poliestru za 500zł z przeceny to dobry stosunek ceny do jakości oraz czy 69% wełny za 200zł to lepszy czy nie lepszy stosunek ceny do jakości od tego pierwszego. To indywidualna sprawa każdego z nas (zasobności portfela, oczekiwań, tego co mamy już w szafie itp). Możemy taką dyskusję toczyć bez końca i jest ona bez sensu, jednak szczerze chciałbym wiedzieć ile procent użytkowników tego forum chce wyglądać dobrze/klasycznie i jednocześnie płaszcze za 2000/3000zł czy też lepiej - bespoke prosto z Neapolu za 10000zł czy więcej jest poza ich zasięgiem. Nie chce wróżyć z fusów, ale oceniam, że takich użytkowników jest więcej, niż mniej. Jeżeli kogoś stać na podobny płaszcz wprost spod igły wybitnie drogich krawców - nie mam nic przeciwko - zamawiać, czekać aż przyślą i nosić z dumą. Napisałem wyraźnie - nie pasuje, zbyt kontrowersyjna firma, można usunąć post i po sprawie, jednak dla mnie f&f to sieciówka jakich wiele. I nic nie napisałem o metkach Hugo Boss czy Armanii i doprawdy nie wiem skąd przekonanie, że ktokolwiek tutaj uważa te firmy za jakąś podstawę. Co to ma w ogóle do rzeczy?

Opublikowano

Wydaje mi się, że FF to jednak trochę zbyt budżetowa marka aby prowadzić o niej tu szersze dyskusje.

Ad Próchnika, który poruszyłeś - byłem niedawno w Outlet w Ursusie i z ciekawości wszedłem do Próchnika, garnitury beznadziejne, poziom lub dwa  poniżej Vistula/Bytom. Nie bralbym tej firmy też pod uwagę, szczególnie, że jak napisałeś plaszcze mają 40-50% wełny.

Opublikowano

Wydaje mi się, że FF to jednak trochę zbyt budżetowa marka aby prowadzić o niej tu szersze dyskusje.

Ad Próchnika, który poruszyłeś - byłem niedawno w Outlet w Ursusie i z ciekawości wszedłem do Próchnika, garnitury beznadziejne, poziom lub dwa  poniżej Vistula/Bytom. Nie bralbym tej firmy też pod uwagę, szczególnie, że jak napisałeś plaszcze mają 40-50% wełny.

Zgadzam się z Twoim zdaniem w pełni, dyskusja zupełnie nie potrzebna i sam jej nie chciałem zaczynać. Jednak wspomniane przeze mnie płaszcze z prochnik pojawiły się bodajże w tym temacie i nie wzbudzało to żadnej sensacji. Dlatego proponuję zakończyć debatę o płaszczu z ff jednocześnie życząc tym, którzy go kupili/kupią miłego zaskoczenia. 

Opublikowano

"Dożynki" w tikeju - marynarka Corneliani za 78 zł (niestety, 2/3 wełny, 1/3 plastiku). Za drogo? Dżinsy Baldessarini, zielone, druga jakość (ale bez widocznych wad) za 23 zł. Ciągle zbyt dużo? To może styropianowo-pierzasty łabędź, sympatyczny, choć z pokiereszowanym dziobem. Niedrogo - większy 11 zł, a jego mniejszy brat - 7. ;)

• Oceniam pozytywnie 1