Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy okazji, trzeba uważać z długością tych chino. Kupiłem parę i wydawały się odpowiednie ale jak tylko usiadłem to podskoczyły o 10 cm i wygląda to jakbym nosił rybaczki. 

Hmm, no i? Długość rękawów marynarki też sprawdzasz wyciągając ręce przed siebie?

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Na Marszałkowskiej na wieszaku goldlabels dziś wisiał lniano-bawełniany (70/30), jasnokremowy garnitur rozm. ok. 50-52. Firmy nie pamiętam, ale był made in italy i kosztował ok. 500zł przy kilkutysięcznej sugerowanej. "Bajer-gajer" na lato, niestety dla mnie przyduży.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W niedzielę w TKMaxx w Domach Towarowych Centrum wisiał trzyczęściowy szary garnitur wprążek tenisowy z kolekcji Ralph Laurent. Piękny, ale dla mnie za duży - pasował na wzrost 188cm, ale zdecydowanie nie był to fason "slim".

Opublikowano

Na Marszałkowskiej na wieszaku goldlabels dziś wisiał lniano-bawełniany (70/30), jasnokremowy garnitur rozm. ok. 50-52. Firmy nie pamiętam, ale był made in italy i kosztował ok. 500zł przy kilkutysięcznej sugerowanej. "Bajer-gajer" na lato, niestety dla mnie przyduży.

Byłem wczoraj, 26 lutego i nadal wisi, marka to zdaje się Costume National cena pierwotna wg TKM: 4999zł  :D  a necie chodzą zdaje się po ok 600usd

Opublikowano

W Bluecity również widziałem Prime Shoes (brązowe derby rozm. 42) oraz kilka modeli butów firmy Doucal's (zamszowe osfordy, brogsy, penny loafers (rozm. 41-42). Było też kilka modeli butów Deck Shoes (bodajże Gant)

Opublikowano

dziękuję , wiem co to google ... przyznam że liczyłem też w skrytości ducha na opinie o poszczególnych sklepach ... coś koledzy są w stanie dodać od siebie w tej materii ???

Bonarka -> Trochę większy Tikej niż w M1 ale mam wrażenie, że większy bajzel i towar bardziej przebrany. W ostatnim czasie był dział gold labales ale chyba go zlikwidowali na amen, zostały jakieś resztki na wyprzedaży. Zasadniczo w moim odczuciu oba sklepy są bardzo porównywalne. Poza tym na dobrą sprawę z jednego sklepu do drugiego można przejechać w parę minut Nowohucką. W weekend byłem w Bielsku i tam jest lepiej niż w Krk

Opublikowano

Właśnie wróciłem z Tikeja (W-wa Centrum)

polowałem na buty więc tylko w tym temacie zrobiłem rozeznanie i dziś mamy tam następujące buciki szyte GYW:

- Alt Wien model MOZART,  brogsy z shell cordovan, rozmiar 8E wg producenta a 43wg tikeja cena 1299zł (swoją drogą potwornie ciężkie te buty spokojnie ze 3,4 razy cięższe od innych)

zk6r.jpg

- Prime Shoes niebieskie zamszaki - rozm 44,5cm cena 399zł

lyht.jpg

- Prime Shoes niebiesko-granatowe (faktura jak jakiś snake lub inny forfiter) cena 499zł (rozmiar chyba 43)

41fz.jpg

a z innych totalny wysyp boat`ów i mokasynów (chyba pełna rozmiarówka) GANTA (cena ok 230-260zl) różne żywe kolory,