Styleman Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Loake,rowniez się do nich przymierzałem,byly od dłuższego czasu u Macaronitomato,lecz po moich negatywnych doświadczeniach z monkami,powstrzymałem się .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Też mierzyłem. Super ale strasznie ciężkie - ważą prawie tyle, co buty trekkingowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 17 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2015 Rewelacyjne. Piękna barwa. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. p_b Napisano 18 Czerwiec 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Camiceria Olga Milano, wczoraj odebrane. Jak będzie więcej wolnego czasu to napiszę relację z zamówienia. Generalnie polecam, choć obecnie szyję jeszcze w Neapolu, wydaje mi się, że rezultat będzie jeszcze lepszy, choć cena też wyższa. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 18 Czerwiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 To wszystko z jednego zamówienia? Kurcze, zamówię raz na kwartał 1-2 koszule i zawsze wydawało mi się, że to rozrzutność, jak w tym czasie żadna stara się nie zniszczała. A tu proszę, na kilogramy to już liczyć trzeba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Ostatnio na forum tkaniny na paletach, koszule na kilogramy, na bogato 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 I to ten sam 'Hurtownik' jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Zamówienie na koszule dopiero pójdzie; kolega na razie zamówił próbki materiałów . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Hehe, widzę, że się nowej ksywki dorobiłem. Tak, to jedno zamówienie, złożone w kwietniu. W maju miałem okazję być tam znowu i przymierzyć koszulę testową, wszystko było OK, więc było zielone światło żeby szyć resztę. Wyrobili się w 10 dni, choć dopiero teraz miałem czas żeby odebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Czekam na jakąś obszerniejszą recenzję. Brałeś te za 55E, czy te za 75E? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Ostatnio na forum tkaniny na paletach, koszule na kilogramy widziałem jakiś czas temu sklep z koszulami na kilogramy, ale to chyba nie ten sklep w którym kupował p_b 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Czekam na jakąś obszerniejszą recenzję. Brałeś te za 55E, czy te za 75E? 6 za 110, 3 za 75 i 1 za 55 (testowa). Wtedy mieli do wyboru tylko 6 tkanin Thomas Mason 'Gold', wczoraj jak odbierałem to na stole leżał już pełny próbnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Koszula dobrej jakości, choć pewnie to za mało, żeby stwierdzić, że ciekawa i nietuzinkowa. Po prostu jakość daje powody do zadowolenia. Ale len... Zdecydowanie wart uwagi. W próbniku, z którego można wybrać materiał na koszule w pracowni S. Żukowskiego są dwa rodzaje lnów. Jeden dość typowy letni gnieciuch. Fajny, ale ze wszystkimi wadami i zaletami takiego materiału. Drugi (ze zdjęcia) jest IMO świetnej jakości i daje radę przez cały dzień lepiej niż niejedna koszula bawełniana. Dobrze się prezentuje z garniturem. Słabe jest to, że powoli wycofywane są poszczególne kolory zrobione z tego materiału. Biel zniknęła 2 lata temu, teraz biel z różową poświatą została wycofana. Został kolor niebieski. Jeśli ktoś chce rozpocząć swoją przygodę z lnianym MTM, to warto zacząć od tego materiału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pan Janusz Napisano 25 Czerwiec 2015 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Okazuje się, że w pracowni Sebastiana Żukowskiego można nabyć serię szelek, krawatów, muszek i poszetek zleconych do wykonania dla pracowni. Ciekawe są zarówno materiały i faktury - w przeciwieństwie do większości sklepów, nie są "odtwórczo bezpieczne". Nie mogłem się powstrzymać (wybór naprawdę ogromny) i skusiłem się na parę rzeczy: Szelki z mięsistego jedwabiu - wzór mnie po prostu powalił, idealne na piątek do np. zielonej marynarki: Wełniany krawat (na uwagę zasługuje fakt, że jest on dość cienki, łatwo się wiąże i soczysty, ciepły kolor): 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 26 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2015 Chilijski lapis lazuli z pirytem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 29 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2015 @Caporegime Piękne zakupy. Ślinka cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. LONG STORY SHORT Napisano 7 Lipiec 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2015 Przedstawiam mój ostatni zakup - kanotier legendarnej nowojorskiej firmy Cavanagh Hats. Jest zachowany w idealnym stanie - nigdy nie był noszony Przy tej okazji mogę podzielić się kilkoma przemyśleniami. Ironią naszych czasów jest, że kanotiery, które niegdyś uchodziły za powszechnie dostępną, niedrogą alternatywę dla kapeluszy panama, obecnie są o wiele trudniej osiągalne. Mogę mówić o szczęściu - to najprawdopodobniej była jedyna okazja, aby nabyć nieużywany kanotier w moim rozmiarze - kapelusze te powinno się wybierać o jeden rozmiar mniejsze niż zazwyczaj. Ponieważ noszę rozmiar 55, amerykańskie 6 3/4 (54 cm) było jak znalazł - żaden producent nie oferuje dziś rozmiaru 54. Jest jeszcze kwestia, o której nikt wam nie powie, a jest dość istotna. Przy kapeluszach miękkich, jak fedora czy porkpie, liczy się tylko obwód głowy. W przypadku kapeluszy sztywnych, jak cylindry, meloniki i kanotiery, oprócz obwodu znaczenie ma również kształt głowy (owal). Profesjonalni kapelusznicy, podczas przymiarki, przy zamawianiu cylindra czy melonika, mierzą głowę przy użyciu specjalistycznej maszyny, która nazywa się conformateur. Po wykonaniu pomiaru urządzenie wydaje tekturowy owal, który idealnie odpowiada rozmiarowi głowy klienta. W przypadku kanotierów pojawia się tutaj pewna komplikacja - sprzedawcy i producenci oferują kapelusze w różnych rozmiarach, ale nigdzie nie można wybrać owalu głowy - wniosek nasuwa się sam - z powodu niskiego popytu, obecnie wszystkie kanotiery są wytwarzane tylko w jednym kształcie. Nie muszę chyba mówić, jakie to ma znaczenie dla komfortu i dopasowania dla kogoś o "niestandardowej" głowie. Jak już pisałem wcześniej, miałem szczęście - mój kanotier pasuje idealnie rozmiarem i kształtem. I tutaj kolejna refleksja - sztywny kapelusz to zupełnie inna bajka - dla kogoś, kto nosił wcześniej tylko panamy i fedory, ubranie sztywnego kapelusza jest na początku dziwnym doświadczeniem i trzeba chwili, aby się przyzwyczaić 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2015 pokaż koniecznie na sobie gratuluję zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 7 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2015 Świetny. Zobaczymy fotkę z kapeluszem na głowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LONG STORY SHORT Napisano 7 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2015 Tutaj zdjęcia i trochę historii: Kanotier Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 7 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2015 Tutaj zdjęcia i trochę historii: Bardzo ładny, ale czy nie powinien siedzieć trochę głębiej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LONG STORY SHORT Napisano 7 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2015 Bardzo ładny, ale czy nie powinien siedzieć trochę głębiej? Kanotier ma swoją specyfikę - jak już wspomniałem wcześniej, powinno się nosić o jeden rozmiar mniejszy dla najlepszego dopasowania. W przeciwnym razie efekt może być taki: Jeśli chodzi o komfort, to kapelusz leży bardzo dobrze i zaskakująco skutecznie opiera się sile wiatru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 7 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2015 Kanotier ma swoją specyfikę - jak już wspomniałem wcześniej, powinno się nosić o jeden rozmiar mniejszy dla najlepszego dopasowania. W przeciwnym razie efekt może być taki: Dziękuję. To nie była zawoalowana krytyka, tylko szczera ciekawość. Świetne zdjęcie USA z lat 20! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 7 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2015 Genialny. I opis zacny. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LONG STORY SHORT Napisano 7 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2015 Dziękuję. To nie była zawoalowana krytyka, tylko szczera ciekawość. Świetne zdjęcie USA z lat 20! Nie ma sprawy Ogólnie są dwie szkoły noszenia kanotiera: - Klasyczna, gdzie rozmiar dobiera się standardowo; - Awangardowa, w której kupuje się rozmiar mniejszy dla osiągnięcia efektu przechylenia na czubku głowy. Osobiście preferuję tę drugą Genialny. I opis zacny. Gratulacje Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi