Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

pomiędzy szampanem a ruskim musującym jest jeszcze sporo do wypicia/wypolerowania, wspomnę tylko hiszpańską Cavę i włoskie Prosecco lub lepsza Franciacorta. Wzorem kolegi Frankiego zachęcam do próbowania ;-)

Opublikowano

Czy do każdego z tych butów (oprócz dwóch identycznych) jest dobrany inny kolor pasty?:

Dołączona grafika

dwa razy zostałem rozłożony na łopatki:

pierwszy raz jak zobaczyłem to zdjecie :shock:

drugi raz jak po 40 minutach ledwo co zobaczyłem lustro na czubkach po próbie polerowania :P

Opublikowano

Panowie, proszę się nie łudzić - idealne lustro uzyskamy tylko na najlepszych skórach.

W jakich firmach znajdziemy te najlepsze skóry?

np. Markowski, Baker, Loding- to już... czy dopiero np. C&J itd. ?

Opublikowano

Nie musisz mi niczego udowadniac. Tylko, że to troche jak robienie krowy z owcy. Niby mozna, ale polerowanie butow powinno moim zdaniem zajmowac max. kilkanascie minut, a nie kilka sesji po godzinie.

W przypadku dobrej jakosci skory, wystarczy przetrzec buty flanelowa szmatka...

Opublikowano

Nie musisz mi niczego udowadniac. Tylko, że to troche jak robienie krowy z owcy. Niby mozna, ale polerowanie butow powinno moim zdaniem zajmowac max. kilkanascie minut, a nie kilka sesji po godzinie.

W przypadku dobrej jakosci skory, wystarczy przetrzec buty flanelowa szmatka...

No cóż, nie będę ukrywał że w najbliższym czasie nie kupię sobie takich butów, w których lekko się przetrze szmatką i będzie lusterko na noskach, i nie ma znaczenia to z jakiego powodu. Raczej chodzi mi o pokazanie że jak ktoś ma inne wydatki niż buty z powołanej super skóry, bądź po prostu go na nie nie stać, to może z tego typu marki obuwia (Bata itp) również zrobić świetnie wyglądające egzemplarze.

Tak jak mr. Vintage tchnie życie w różnej klasy odzież z SH i wygląda świetnie, tak i moim zamierzeniem było tego pokazanie (choć nie wiem też czy post M.V. miał być sarkazmem czy rozluźniaczem atmosfery).

Opublikowano

Doskonałe pastowanie nie jest synonimem jakości butów.

Zadbane buty - tak, lustro zamiast jakości - nie. Świetnie wyglądające egzemplarze to oprócz połysku (niekoniecznie i nie zawsze lustrzanego) również wzór, forma oraz jakość materiałów.

Aby być docenionym na ulicy wcale nie trzeba mieć na nogach butów z półki cenowej premium.