Skocz do zawartości

[WARSZAWA], Zakłady Fryzjerskie

G.H.Mumm

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytawszy pochlebną relację Direttore odziałem się dziś odświętnie (pan Szepietowski panem Szepietowskim, ale nazwa ulicy wszak też zobowiązuje) i ruszyłem do zakładu przy Królewskiej 2. Co do samego zakładu, jakości usługi i cen- kolega opisał wszystko bardzo trafnie, więc pozostaje mi się podpisać pod jego recenzją i również polecić. Pogaworzyliśmy z p. Szepietowskim, wspomniałem o forum. Ponoć trafiło już do niego parę osób od nas:

"Na początku jak ktoś mówił, że przychodzi z 'Buta w Butonierce', myślałem, że sobie ze mnie żartuje" :)

Pan Szepietowski w zawodzie pracuje od 55-ciu lat, zakład na Królewskiej prowadzi od 49-ciu, więc za rok będzie okazja do fetowania. Na pytanie, czy długo planuje pozostać w zawodzie, odpowiada precyzyjnie: do 2020 r.

• Oceniam pozytywnie 1

Ja mam jedną uwagę dla kolegów wybierających się na Królewską. Mianowicie, pan Szepietowski ma własną wizję waszej fryzury i trzeba mocno obstawać przy swoim jeżeli coś jest nie do końca po waszej myśli. Przynajmniej w moim przypadku tak to wyglądało.

Dla mnie wizyta u p. Henryka była "skokiem w bok", bo zwykle strzygę się w M.E.N. na Stokłosach i utwierdziła mnie tylko w przekonaniu, że warto pozostać przy moim stałym zakładzie. Zaznaczę, że ceny nie są wiele wyższe niż u p. Szepietowskiego, a fryzjerzy bardziej trzymają się tego, o co prosi klient.

• 2 months later...

Namierzyłem dzis na FB znajomego... Strzyże tam, chyba, ktoś kto wcześniej pracował w Krakowie, w Butter Cut.

Żoliborze + zakład w mieszkaniu sugerują ceny konkurencyjne dla podobnych zakładów, które ostatnio powstały w stolicy.
Niestety dziś telefonu nie odbierali.

https://www.facebook.com/stainlessbros

• 3 months later...

Panowie chciałbym odświeżyć nieco temat. Czy ktoś ostatnio był u rostowskiego? Jak wrażenia? Zastanawiam się pomiędzy nim a The Hermit - tam jest jednak dosyć trudno o dogodny termin.

Hemrita mogę szczerze polecić , szczególnie Pana Pascala. Rostowski był atrakcyjny właśnie ze względu na niego, kiedy jednak go zabrakło (bo otworzył Hermita) nie ma już 'tego czegoś' ,co by Rostowskiego wyróżniało.

Ja osobiście uważam, że jeżeli ma się sprawdzonego fryzjera, do którego się dłuższy czas chodzi, to w większości wypadków lepiej iść znów do niego, niż jednorazowo wybrać się do jakiegoś magika. No chyba, że zapuszczałeś włosy ostatni rok, półtora lub więcej i chcesz kompletnie coś nowego. Ale jeżeli nie, to mam wrażenie, że jednorazowa wizyta może nie sprostać oczekiwaniom z nią związanym.

Ja trochę krytycznie o M.E.N. Byłem po raz pierwszy by przystrzygli mi włosy i brodę. Głowa ok ale broda  słabo. Krzywo, wiele małych odstających włosów, nie potrafili zrobić ostrej linii zarostu.

Za 35pln w Emiratach albo Saudi - "drogich, eksluzywnych" krajach byle arab czy hindus brodę zrobi 5x lepiej, odpowiednio wykończy brzytwą a głowę obstrzyże, wymasuje i upielęgnuje odpowiednimi specyfikami - wszystko w cenie. Mam nadzieję, że ten cały hermit, którego polecacie jakoś honor uratuje. Ale 100zł........ ała.