Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A no właśnie! Już nadrabiam :)

Ekipa będzie na:

1. HUSH Posnania - 19 i 20 listopada 2016 / Poznań / Posnania
  2. HUSH Warsaw -  10 i 11 grudnia / Warszawa / PGE Narodowy

*Jeżeli tylko macie ochotę zobaczyć w którymś z tych miejsc jakieś konkretne modele butów z naszej oferty lub przymierzyć konkretne rozmiary – dajcie nam koniecznie cynk w wiadomości wysłanej na e-mail sklepowy! 

top_hush_warsaw_posnania_patine.jpg

O samych eventach:
http://targi.hushwarsaw.com/

O naszej obecności na HUSH:
http://blog.patine.pl/hush-bedziemy-poznaniu-warszawie/

ZAPRASZAMY!

Opublikowano
Dnia 12.11.2016 o 15:17, Aron napisał:

Użycie wyszukiwarki jest jakąś opcją. Jednak nie są pokazywane wszystkie wyniki, przykładowo ostatni link nie powoduje wyświetlenia trzewików na kopycie 915. Przycisk "Więcej wyników" nie działa, przynajmniej u mnie. Możecie sprawdzić ten przycisk? Gdyby działał, to problemu by nie było. :)

A zdenerwowaliśmy się na tych "tiechników", co mówią, że się nie da i zrobiliśmy po swojemu - "kopytka" ogarnięte :)

http://patine.pl/category/kopyta

kopyta_patine_shoes.jpg

• Oceniam pozytywnie 7
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ponieważ chciałbym wykorzystać nagrodę w konkursie :) mam pytanie o wieszaki: jaki rozmiar wieszaka powinienem wybrać na marynarkę w rozmiarze EU 48/ UK 38 - około 45 cm w ramionach? I jaki rozmiar wieszaków na koszule o takiej szerokości ramion?

Opublikowano

Już koresponduję ze sklepem i wyjaśniamy moje wątpliwości :) Wydaje mi się że macie błąd w opisie rozmiarów - wynikałoby z Waszej strony że np. na marynarkę Suitsupply w rozmiarze XS (42) powinienem brać wieszak M, a na taką w rozmiarze małe M (48) wieszak L...

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Taka uwaga ogólna, do rozważenia czy nie warto zgłosić producentowi. Po ostatnich zakupach od VASS - byłbym w stanie dopłacić do zakupionych butów yanko, gdyby były oferowane z prawidłami wykonanymi zgodnie z kształtem pierwotnego kopyta. Według mnie to ma  znaczenie (przynajmniej dla purystów). Chciałem zrobić porównanie kopyta p2 VASS z kopytami G Yanko. Buty Yanko trzymam na prawidłach z allegro i zwątpiłem teraz czy nadal utrzymują kształt nadany im przez twórcę. 

Opublikowano

To chyba by znacznie, znacznie podniosło cenę butów (chociaż... Markowski miał w pewnym momencie w ofercie "własne" prawidła, tylko do jednego z trzech kopyt, ale jednak - z buty tanie). Ja w tej mierze zawsze ufam sprzedawcy i proszę o dobranie odpowiednich prawideł z oferty sklepu. Efekty do tej pory dobre.

Opublikowano
10 godzin temu, swordfishtrombone napisał:

To chyba by znacznie, znacznie podniosło cenę butów (chociaż... Markowski miał w pewnym momencie w ofercie "własne" prawidła, tylko do jednego z trzech kopyt, ale jednak - z buty tanie). Ja w tej mierze zawsze ufam sprzedawcy i proszę o dobranie odpowiednich prawideł z oferty sklepu. Efekty do tej pory dobre.

Wiesz, to mogłaby być opcja po prostu.

Opublikowano
13 godzin temu, Jamjest napisał:

Taka uwaga ogólna, do rozważenia czy nie warto zgłosić producentowi. Po ostatnich zakupach od VASS - byłbym w stanie dopłacić do zakupionych butów yanko, gdyby były oferowane z prawidłami wykonanymi zgodnie z kształtem pierwotnego kopyta. Według mnie to ma  znaczenie (przynajmniej dla purystów). Chciałem zrobić porównanie kopyta p2 VASS z kopytami G Yanko. Buty Yanko trzymam na prawidłach z allegro i zwątpiłem teraz czy nadal utrzymują kształt nadany im przez twórcę. 

Czy możesz napisać jak wypada u Ciebie rozmiar w P2 a 960? Prosiłbym też o krótkie porównanie.

Opublikowano
15 minut temu, 50groszy napisał:

Czy możesz napisać jak wypada u Ciebie rozmiar w P2 a 960? Prosiłbym też o krótkie porównanie.

Porównałem do 970, a z tego co wiem wszystkie kopyta yanko G są prawie identyczne pod względem podbicia i szerokości:

Opublikowano
4 minuty temu, Jamjest napisał:

a z tego co wiem wszystkie kopyta yanko G są prawie identyczne pod względem podbicia i szerokości:

Teoretycznie tak, w praktyce 960 jest jednak trochę luźniejsze od pozostałych "G"

Opublikowano
17 godzin temu, Jamjest napisał:

Rozmawialiśmy o tym z właścicielami. W najbliższej przyszłości raczej nie będzie. W przyszłości dalszej być może poszukają opcji, ale sam nie byłbym tu akurat dużym optymistą. Prawidła produkowane w Europie są bardzo drogie w porównaniu do tego, co zalewa rynek w tym temacie od strony Chin. 

Opublikowano
6 minut temu, saphir.pl napisał:

Prawidła produkowane w Europie są bardzo drogie w porównaniu do tego, co zalewa rynek w tym temacie od strony Chin. 

Trochę mnie nie przekonuje takie tłumaczenie, bo prawidła to przecież nic innego, jak uproszczona forma kopyta. Produkcja prawideł, tak samo jak kopyt może odbywać się na kopiarkach, a samo późniejsze ich przecięcie i wkręcenie śrubek, to nie czynność, która trwała by wieki i może to zrobić całkiem niewykwalifikowany pracownik. Koszt wytworzenia to max kilkanaście euro z niezłym już zarobkiem przy produkcji przemysłowej.

Opublikowano

Nie wiem jaką strategię cenową stosuje Vass (może buty ma tak drogie, ze do prawideł dopłaca ;-)), ale dedykowane do konkretnego kopyta drewniane dwuczęściowe prawidła kosztują detalicznie w sklepie 30 Euro (nie myślę, żeby je produkowali poza Europą), więc może by się dało w sensownej cenie :D

Last F (to co delikatnie wystaje poza obręb prawidła, to zarys podeszwy):

f.jpg