pirat Napisano 3 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Będąc w Wiśle postanowiłem wybrać się na wycieczkę do Skoczowa - główny cel kapelusze. Przy fabryce znajdują się dwa niewielkie sklepiki z których jeden jest 'firmowy' Wybór bardzo duży: zarówno modele klasyczne: cylinder, melonik, fedora. Jak i bardziej sportowe. Są tez nakrycia głowy dla pań. Pani nas obsługująca była bardzo miła i kompetentna. Swoje nabytki prezentuję tu: viewtopic.php?f=1&t=572&p=102246#p102246 W Skoczowie trafiłem również do sklepu Wit Leather jednak prowadzi on sprzedaż jedynie odzieży skórzanej, w tym motocyklowej zaś kapelusze tylko wysyłkowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 3 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Dzięki za zdjęcia pirat. A Skotan też odwiedziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 3 Kwiecień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Dzięki za zdjęcia pirat. A Skotan też odwiedziłeś?Nie, ale do soboty bede w poblizu wiec kto wie. Nawet ulice Garbarska znalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 13 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 Wcześniej nie znalazłem tego wątku i część dyskusji o Polkapie trafiła do działu z kapeluszami więc dokleję też tutaj Za to dziś po ponad roku „odżył” fanpage Polkapu i taka oto reklama się pojawiła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 Napisałem do nich na FB i o dziwo pani Basia odpowiedziała prosząc by z nią się kontaktować bezpośrednio. Może więc wreszcie się coś ruszyło, by Polkap internetowo był bardziej (czyli w ogóle) responsywyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 13 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 Ja nie miałem problemu z kontaktem emailowym z polkapem, a korzystałem z informacji podanej przez paypala. Konkretnie kontakt z katarzyna.lanuszny@pol... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 13 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 poprawa obsługi w Polkapie to byłoby wydarzenie sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 Udało się mailowo otrzymać zdjęcia, kolor, obgadać zmianę szerokości ronda i wysłać kapelusz. Porównując to do roku 2016 kiedy na różne maile które były na stronie polkapu i ich sklepu, nikt nie odpowiadał - ogromny skok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 14 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 24 minuty temu, Caporegime napisał: Udało się mailowo otrzymać zdjęcia, kolor, obgadać zmianę szerokości ronda i wysłać kapelusz. Porównując to do roku 2016 kiedy na różne maile które były na stronie polkapu i ich sklepu, nikt nie odpowiadał - ogromny skok To faktycznie niesamowita zmiana, na moje też nikt nigdy nie odpowiedział. Może interwencje do zarządu o tym jak funkcjonuje ten sklep w końcu zadziałały W takim razie czas na kolejne zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 18 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2017 Przyszedł - w środę wysłałem zapytanie o kapelusz w modelu taki jaki był w projekcie forumowym w kolorze jasny grafit, w poniedziałek był już u mnie. W przeciwieństwie do WitLeather kompletnie nie widać przeszycia po zwężeniu z 6cm do 5,5cm ronda. W porównaniu do forumowego kapelusza trochę mniej "szlachetna" wydaje się podszewka oraz potnik jest chyba z 1cm węższy, reszta chyba taka sama. Tutaj zdjęcie nadesłane przez Polkap na prośbę "jak się prezentuje taki model kapelusza w takim i takim kolorze". Tak więc polecam kontakt przez FB z Panią Basią 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 16 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2018 Update - wizualnie w stosunku do zdjęć, które wstawiał @pirat specjalnie nic się nie zmieniło. Na miejscu dostępne m. in. modele Dagmar i Duplex z króliczego włosia w bardzo dobrej cenie (po 150 zł). Nie zawsze jest pełna rozmiarówka i kolorystyka - akurat jak wracałem z ferii nie było brązu w moim rozmiarze, ale zostawiłem kontakt, zadzwoniono do mnie kiedy kapelusze wyprodukowano i odłożono w brązie dwa modele. Wczoraj jak byłem służbowo w okolicy odebrałem. Jako że w okolicy Szczyrk, Wisła, Ustroń itd, nietrudno, żeby kiedyś było po drodze, więc warto zajrzeć. Potwierdzam, co pisał @FONos w wątku kapeluszowym - Duplex na ogół należy brać rozmiar większy niż Dagmar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 16 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2018 W dniu 2017-12-18 o 19:33, Caporegime napisał: Przyszedł - w środę wysłałem zapytanie o kapelusz w modelu taki jaki był w projekcie forumowym w kolorze jasny grafit, w poniedziałek był już u mnie. W przeciwieństwie do WitLeather kompletnie nie widać przeszycia po zwężeniu z 6cm do 5,5cm ronda. Jak to zwężenie jest robione? Czy to nie zwykłe obcięcie zewnętrznej krawędzi o te 0,5 cm? a jeśli tak to o jakim szwie piszesz .... jakoś nie umiem sobie tego zwizualizować a w sumie też bym zamówił z węższym rondem. Czy to aby na pewno jest jasny grafit? Wygląda na dość ciemny na tym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 Wczoraj miałem okazję po raz kolejny być w Pokąpie odbierając swoje zamówienie. Ze zmian istotnych dla potencjalnych kupujących - jest nowy próbnik (na stronie pewnie jeszcze długo się nie pojawi ale w sklepie jest do objerzenia). Mam też własny egzemplarz gdyby ktoś był zainteresowany. Poniżej zdjęcia: I takie tam moje zamówienie 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 4 godziny temu, FONos napisał: Wczoraj miałem okazję po raz kolejny być w Pokąpie odbierając swoje zamówienie. Ze zmian istotnych dla potencjalnych kupujących - jest nowy próbnik (na stronie pewnie jeszcze długo się nie pojawi ale w sklepie jest do objerzenia). Mam też własny egzemplarz gdyby ktoś był zainteresowany. Poniżej zdjęcia: I takie tam moje zamówienie W sklepie Polkapu czyli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 Przy zakładzie jest sklep, widoczny zresztą na zdjęciu z pierwszego postu w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 21 minut temu, FONos napisał: Przy zakładzie jest sklep, widoczny zresztą na zdjęciu z pierwszego postu w tym wątku. Aha, ok, bo kiedyś mieli (chyba już nie ma?) stacjonarny w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 Na pewno teraz nie ma, a i nie kojarzę, żeby był od kiedy mieszkam w stolicy, czyli pięć i pół roku minimum. Chyba, że masz na myśli sklep z kapeluszami Pierre Cardin, dla którego Polkap robił na licencji, ale sklep nie był pod marką Polkapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 Teraz, Najmniejszy napisał: Na pewno teraz nie ma, a i nie kojarzę, żeby był od kiedy mieszkam w stolicy, czyli pięć i pół roku minimum. Chyba, że masz na myśli sklep z kapeluszami Pierre Cardin, dla którego Polkap robił na licencji, ale sklep nie był pod marką Polkapu. Chodziło mi o sklep na Łopuszańskiej w Modo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 Czyli pod marką Pierre Cardin, kapelusze fakt faktem z Polkapu, ale nazwanie tego sklepem Polkapu byłoby nadużyciem. Tak czy inaczej, Modo obumarło praktycznie natychmiast po tym, jak się narodziło, to był jeden z wielu lokali, które się zamknęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 28 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2019 W dniu 26.02.2019 o 14:04, FONos napisał: Wczoraj miałem okazję po raz kolejny być w Pokąpie odbierając swoje zamówienie. Mógłbyś podać kod koloru Twojego nowego nabytku? Zastanawiam się na jasno szarym kapeluszem, ale nie wiem który odcień wybrać. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 28 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2019 13 minut temu, nynu napisał: Mógłbyś podać kod koloru Twojego nowego nabytku? Zastanawiam się na jasno szarym kapeluszem, ale nie wiem który odcień wybrać. Z góry dzięki. Ja zamawiałem jeszcze wg starego próbnika (nadal są dostępne półprodukty i można zamówić) i to był beż ecru fp. Porównałem ten co mam z nowym próbnikiem. Najbardziej zbliżony w nowym to 105 jeżeli królik (minimalnie ciemniejszy) lub wełna (też 105 ale jest minimalnie jaśniejszy). Edit. Mój jest jasno beżowy. Jeżeli chcesz szary to nr 20 (dawniej chyba 20fp) Poniżej masz stare próbniki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 2 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 @nynu, szary dagmar na beżowej kapie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 2 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 Właśnie taki chodzi mi po głowie. I z tego co widzę, jest to kolor, o którym pisał FONos, tj. kod 20. Dagmara mam w innym kolorze, więc dobór fasonu odpada, pozostaje kupować. Dzięki Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 2 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 Mój beżowy jest na formie Dulpexa zrobiony (od Dgmara różni się głównie szerokością ronda, nieco innym kształtem korony i innym upięciem, oczywiście w standardzie bo w ramach zamówienia i tak wszystko można zmodyfikować). Poniżej drugie zamówienie które dotarło po poprawkach … to jest forma 1011 gdyby ktoś był zainteresowany 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekDe Napisano 3 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2020 Odkopię temat. W jakim kolorze (z palety) jest kapelusz z powyższego posta? Chciałbym złożyć zamówienie w Polkapie, ale grafit oferowany w sklepie online byłby zdecydowanie zbyt ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi