fan_dobrego_buta Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Kilka zdjęć ostatnio nabytych Yanko na kopycie 915 porównanie koloru z AS Oak porównanie koloru z AS Oak Yanko i Saint Crispin 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Czy były kiedyś brane pod uwagę trzewiki z sznurówki +zamek u boku ?.Mam jedną parę takich i komfort ubierania ściągania rewelka ,2 s ) i na nogach 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 marcin czy te dwa modele wziąłeś w tym samym rozmiarze bi to takie samo kopyto czy tez rożne , jezeli tak ktore mniejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Obie pary Yanko są na 915, jednak muszę przyznać, że Oxfordy wydają się być troszke mniejsze. Zakładam, że jest to efekt wiązania. Zapinanie w monkach daje poczucię większej swobody. Specjalnie z myślą o tobie zrobiłem porównanie Cambridge i Oak (AS), abyś zobaczył różnicę kolorów i mógł porównać do ostatniego zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Dzięki . Czyli rozmiar wziąłeś ten sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Jeżeli mówimy o Yanko na 915 to tak. Jeżeli pytasz o Ramsey, to o 1/2 rozm większe mam AS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Marcin, te niebieskie pięknie wyglądają przez Ciebie znowu mi przybędzie jedna para butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Krzysiek - niebieskie są super. Blue Yes to przepiękny kolor. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Co masz namyśli ? Kończąc OT, to co napisałem. Cenię sobie klasykę, zresztą z tego co zaobserwowałem na tym forum, nie tylko ja. Zamek w sznurowanych trzewikach to jakiś makabryczny sen pijanego projektanta. Jeżeli komuś nie chce się bawić ze sznurowadłami a chce pozostać w klimatach klasycznych może kupić sztyblety. Namawianie Saphira do popsucia ładnych klasycznych trzewików i podążania drogą rodzimych "projektantów" budzi mój zdecydowany sprzeciw. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Brawo ten Pan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Panowie właśnie otworzyłem moją dzisiejsza paczkę(takie święta sobie zrobiłem ) .Yanko rewelka .!!!!! http://patine.pl/yanko-653yh-cuero.html Buty tak świetne jak obsługa ) Bym tylko Taką miał na swojej drodze . Z Pewnością kupie 3 parę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Hmmm, moje nijak nie przypominają tego kopyta. Czy kopyto ewoluowało? Może to kwestia skóry? Kordowan jest tak gruby i trudny do formowania, że buty nie oddają w pełni kształtu kopyta. W przypadku moich butów szczególnie widać to na noskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Czy ktoś miał do czynienia z tym kopytem http://patine.pl/yanko-666-cognac.html .Jak wygląda sprawa rozmiaru ? .Posiadam dwie pary na 960 w rozmiarze 8 .Brać 8 czy raczej 7,5 a może 7 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Może to kwestia skóry? Kordowan jest tak gruby i trudny do formowania, że buty nie oddają w pełni kształtu kopyta. W przypadku moich butów szczególnie widać to na noskach. Najprawdopodobniej tak. Majstry podkreślają to za każdym razem, kiedy o Cordovanie rozmawiamy. Praca z cordovanem jest bardzo trudna, a każdy błąd dość kosztowny. Jakieś różnice mogą wynikać jeszcze z rozmiaru, ujęcia, obiektywu ... ale jak nie zapomnę to zerknę może wieczorem w wolnej chwili jak na żywo wygląda zestawienie obu opcji, bo może coś znowu pomieszałem, albo o czymś nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Dziś ponownie przymierzyłem moje najnowsze zakupu w Patine.pl - Oxfordy i Monki na 915. Buty leżą idealnie, jednak mam wrażenie, że poprzednie Monki w tym samym rozmiarze, były troszeczkę luźniejsze.Jeszcze raz chciałbym podziękować polskiemu dystrybutorowi Yanko (patine.pl) za pomoc i profesjonalizm!!!!!Kopyto 915 jest rewelacyjne!!! Jedno z moich ulubionych i mam na myśli wszystkie posiadane buty. W przypadku moich stóp sprawdza się idealnie. W rozmiarze UK7.5 jest świetnie dopasowane na dł., szerokość i super taliowanie. Jedyna wada w przypadku Oxfordow to przyszwa, która się nie schodzi o jakiś 1 cm. I tu proszę o poradę z bardziej doświadczonymi kolegami, czy rozmiar UK8, będzie dużo większy? Tak jak wspomniałem buty w rozm. UK7.5 pasują idealnie oprócz nieschodzącej się przyszwy, co mi, tak strasznie nie przeszkadza. Jednak zastanawiam się czy rozmiarem UK8 mogę to zniwelować? Zdecydowanie nie są to moje ostatnie 915. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Dziś ponownie przymierzyłem moje najnowsze zakupu w Patine.pl - Oxfordy i Monki na 915. Buty leżą idealnie, jednak mam wrażenie, że poprzednie Monki w tym samym rozmiarze, były troszeczkę luźniejsze. Jeszcze raz chciałbym podziękować polskiemu dystrybutorowi Yanko (patine.pl) za pomoc i profesjonalizm!!!!! Kopyto 915 jest rewelacyjne!!! Jedno z moich ulubionych i mam na myśli wszystkie posiadane buty. W przypadku moich stóp sprawdza się idealnie. W rozmiarze UK7.5 jest świetnie dopasowane na dł., szerokość i super taliowanie. Jedyna wada w przypadku Monków to przyszwa, która się nie schodzi o jakiś 1 cm. I tu proszę o poradę z bardziej doświadczonymi kolegami, czy rozmiar UK8, będzie dużo większy? Tak jak wspomniałem buty w rozm. UK7.5 pasują idealnie oprócz nieschodzącej się przyszwy, co mi, tak strasznie nie przeszkadza. Jednak zastanawiam się czy rozmiarem UK8 mogę to zniwelować? Zdecydowanie nie są to moje 915. Jaką masz długość stopy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Dziś ponownie przymierzyłem moje najnowsze zakupu w Patine.pl - Oxfordy i Monki na 915. Buty leżą idealnie, jednak mam wrażenie, że poprzednie Monki w tym samym rozmiarze, były troszeczkę luźniejsze. Jeszcze raz chciałbym podziękować polskiemu dystrybutorowi Yanko (patine.pl) za pomoc i profesjonalizm!!!!! Kopyto 915 jest rewelacyjne!!! Jedno z moich ulubionych i mam na myśli wszystkie posiadane buty. W przypadku moich stóp sprawdza się idealnie. W rozmiarze UK7.5 jest świetnie dopasowane na dł., szerokość i super taliowanie. Jedyna wada w przypadku Monków to przyszwa, która się nie schodzi o jakiś 1 cm. I tu proszę o poradę z bardziej doświadczonymi kolegami, czy rozmiar UK8, będzie dużo większy? Tak jak wspomniałem buty w rozm. UK7.5 pasują idealnie oprócz nieschodzącej się przyszwy, co mi, tak strasznie nie przeszkadza. Jednak zastanawiam się czy rozmiarem UK8 mogę to zniwelować? Zdecydowanie nie są to moje 915. Nie polecam kombinować z rozmiarem w monkach. Sam w desperacji (bardzo bardzo chciałem 306 tdm ) z braku mojego rozmiaru (8uk) kupiłem 8,5 i ze świadomością, że są zbyt długie je zostawiłem. Teraz praktycznie w nich nie chodzę, bo moja stopa dobrze ich nie wypełnia i trochę 'lata' ,a przy zapięciu klamerek na ostatnią dziurkę po parunastu minutach na nogach zaczyna mnie boleć stopa w podbiciu. Na dokładkę okropnie się złamały. Dla tego w zamówieniu grupowyn AS wziąłem Ramsay.Btw. co masz na myśli pisząc, że 'przyszwa nie schodzi się w monkach'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Przepraszam - skórt myślowy - miałem na myśli "Oxfordów" Monki są OK Ogolnie 915 jest świtnym kopytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 27 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2015 Nie wiem czy to na takiej słabej fotce dobrze widać, ale na żywo są bardzo podobne: Cordo vs Cielę Różnica może jeszcze wynikać z większego rozmiaru. Większe buty z reguły prezentują się nieco gorzej niż "maleństwa". Cordo oczywiście zawsze będą nieco mocniejsze, ale nie jest to jakaś kolosalna różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 27 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2015 Może ktoś podpowiedzieć cokolwiek o kopycie 790 ? Jak wyglada w porównaniu do np.961 lub 962 ? Świetne buty , ale nie moge znalezc informacji ;( http://patine.pl/yanko-080y-marron.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 zamówiłem http://patine.pl/yanko-184-niger.html, Są one na kopycie 777, które nie jest opisane w tabeli rozmiarów. W tęgości "G" jest jeszcze model http://patine.pl/yanko-663-burdeos.htmlna kopycie 962. Mam dość szeroką stopę i zastanawiam się czy dobrze wybrałem. To pierwsze buty yanko więc wybór trochę "po omacku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Może ktoś podpowiedzieć cokolwiek o kopycie 790 ? Jak wyglada w porównaniu do np.961 lub 962 ? Świetne buty , ale nie moge znalezc informacji ;( http://patine.pl/yanko-080y-marron.html Tutaj https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1715-producenci-marki-but%C3%B3w-yanko/page-42#entry176071 masz porównanie 790 do 960. Może pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 Chyba zamawiałem buty mniej więcej w tym samym czasie co fan_dobrego_buta - taki sam czas oczekiwania. Jednak było warto. Model 664 na kopycie 960 w skórze Cambridge Niger, podeszwa York. Moim skromnym zdaniem świetny model na chłodniejsze dni. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 MTO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 Tak, dokładnie, ale jeszcze jedna para (7,5 UK) jest dostępna w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi