Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Yanko

Pan Janusz

Rekomendowane odpowiedzi

Obie pary Yanko są na 915, jednak muszę przyznać, że Oxfordy wydają się być troszke mniejsze. Zakładam, że jest to efekt wiązania. Zapinanie w monkach daje poczucię większej swobody.

Specjalnie z myślą o tobie zrobiłem porównanie Cambridge i Oak (AS), abyś zobaczył różnicę kolorów i mógł porównać do ostatniego zakupu.

Co masz namyśli ?

Kończąc OT, to co napisałem. Cenię sobie klasykę, zresztą z tego co zaobserwowałem na tym forum, nie tylko ja. Zamek w sznurowanych trzewikach to jakiś makabryczny sen pijanego projektanta. Jeżeli komuś nie chce się bawić ze sznurowadłami a chce pozostać w klimatach klasycznych może kupić sztyblety. Namawianie Saphira do popsucia ładnych klasycznych trzewików i podążania drogą rodzimych "projektantów" budzi mój zdecydowany sprzeciw. 

• Oceniam pozytywnie 5

Może to kwestia skóry? Kordowan jest tak gruby i trudny do formowania, że buty nie oddają w pełni kształtu kopyta.

W przypadku moich butów szczególnie widać to na noskach. 

Najprawdopodobniej tak. Majstry podkreślają to za każdym razem, kiedy o Cordovanie rozmawiamy. Praca z cordovanem jest bardzo trudna, a każdy błąd dość kosztowny. Jakieś różnice mogą wynikać jeszcze z rozmiaru, ujęcia, obiektywu ... ale jak nie zapomnę to zerknę może wieczorem w wolnej chwili jak na żywo wygląda zestawienie obu opcji, bo może coś znowu pomieszałem, albo o czymś nie wiem ;)

Dziś ponownie przymierzyłem moje najnowsze zakupu w Patine.pl - Oxfordy i Monki na 915. Buty leżą idealnie, jednak mam wrażenie, że poprzednie Monki w tym samym rozmiarze, były troszeczkę luźniejsze.

Jeszcze raz chciałbym podziękować polskiemu dystrybutorowi Yanko (patine.pl) za pomoc i profesjonalizm!!!!!

Kopyto 915 jest rewelacyjne!!! Jedno z moich ulubionych i mam na myśli wszystkie posiadane buty. W przypadku moich stóp sprawdza się idealnie. W rozmiarze UK7.5 jest świetnie dopasowane na dł., szerokość i super taliowanie. Jedyna wada w przypadku Oxfordow to przyszwa, która się nie schodzi o jakiś 1 cm. I tu proszę o poradę z bardziej doświadczonymi kolegami, czy rozmiar UK8, będzie dużo większy? Tak jak wspomniałem buty w rozm. UK7.5 pasują idealnie oprócz nieschodzącej się przyszwy, co mi, tak strasznie nie przeszkadza. Jednak zastanawiam się czy rozmiarem UK8 mogę to zniwelować?

Zdecydowanie nie są  to moje ostatnie 915.

Dziś ponownie przymierzyłem moje najnowsze zakupu w Patine.pl - Oxfordy i Monki na 915. Buty leżą idealnie, jednak mam wrażenie, że poprzednie Monki w tym samym rozmiarze, były troszeczkę luźniejsze.

Jeszcze raz chciałbym podziękować polskiemu dystrybutorowi Yanko (patine.pl) za pomoc i profesjonalizm!!!!!

Kopyto 915 jest rewelacyjne!!! Jedno z moich ulubionych i mam na myśli wszystkie posiadane buty. W przypadku moich stóp sprawdza się idealnie. W rozmiarze UK7.5 jest świetnie dopasowane na dł., szerokość i super taliowanie. Jedyna wada w przypadku Monków to przyszwa, która się nie schodzi o jakiś 1 cm. I tu proszę o poradę z bardziej doświadczonymi kolegami, czy rozmiar UK8, będzie dużo większy? Tak jak wspomniałem buty w rozm. UK7.5 pasują idealnie oprócz nieschodzącej się przyszwy, co mi, tak strasznie nie przeszkadza. Jednak zastanawiam się czy rozmiarem UK8 mogę to zniwelować?

Zdecydowanie nie są  to moje 915.

Jaką masz długość stopy ?

Kopyto 915 jest rewelacyjne!!! Jedno z moich ulubionych i mam na myśli wszystkie posiadane buty. W przypadku moich stóp sprawdza się idealnie. W rozmiarze UK7.5 jest świetnie dopasowane na dł., szerokość i super taliowanie. Jedyna wada w przypadku Monków to przyszwa, która się nie schodzi o jakiś 1 cm. I tu proszę o poradę z bardziej doświadczonymi kolegami, czy rozmiar UK8, będzie dużo większy? Tak jak wspomniałem buty w rozm. UK7.5 pasują idealnie oprócz nieschodzącej się przyszwy, co mi, tak strasznie nie przeszkadza. Jednak zastanawiam się czy rozmiarem UK8 mogę to zniwelować?

Zdecydowanie nie są to moje 915.

Nie polecam kombinować z rozmiarem w monkach. Sam w desperacji (bardzo bardzo chciałem 306 tdm ) z braku mojego rozmiaru (8uk) kupiłem 8,5 i ze świadomością, że są zbyt długie je zostawiłem. Teraz praktycznie w nich nie chodzę, bo moja stopa dobrze ich nie wypełnia i trochę 'lata' ,a przy zapięciu klamerek na ostatnią dziurkę po parunastu minutach na nogach zaczyna mnie boleć stopa w podbiciu. Na dokładkę okropnie się złamały. Dla tego w zamówieniu grupowyn AS wziąłem Ramsay.

Btw. co masz na myśli pisząc, że 'przyszwa nie schodzi się w monkach'?

Nie wiem czy to na takiej słabej fotce dobrze widać, ale na żywo są bardzo podobne:

Cordo vs Cielę

post-17-0-26198100-1448634744_thumb.jpg

Różnica może jeszcze wynikać z większego rozmiaru. Większe buty z reguły prezentują się nieco gorzej niż "maleństwa". Cordo oczywiście zawsze będą nieco mocniejsze, ale nie jest to jakaś kolosalna różnica.

zamówiłem http://patine.pl/yanko-184-niger.html,  Są one na kopycie 777, które nie jest opisane w tabeli rozmiarów. W tęgości "G" jest jeszcze model

http://patine.pl/yanko-663-burdeos.htmlna kopycie 962. Mam dość szeroką stopę i zastanawiam się czy dobrze wybrałem. To pierwsze buty yanko więc wybór trochę  "po omacku".

Może ktoś podpowiedzieć cokolwiek o kopycie 790 ? Jak wyglada w porównaniu do np.961 lub 962 ?

Świetne buty , ale nie moge znalezc informacji ;(

http://patine.pl/yanko-080y-marron.html

Tutaj

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1715-producenci-marki-but%C3%B3w-yanko/page-42#entry176071

masz porównanie 790 do 960. Może pomoże.