lubo69 Napisano 17 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2015 Mówisz - masz:-) Nie rozciągną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2015 Może przeniesiemy te dyskusje o pielęgnacji butów do odpowiedniego wątku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2015 Czyli nie ma brzydkich butów, tylko koniaku czasem brak? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 Mam pytanie do posiadaczy trzewików oraz brogsów .Chodzi o model konkretnie http://patine.pl/yanko-741-cuero.htmli oraz http://patine.pl/yanko-653y-yes-cuero.html Oba są na tym samym kopycie .I pytanie jest następujące Jestem posiadaczem modelu 741 w rozmiarze 8 uk czy śmiało mogę zamawiać trzewiki w rozmiarze 8 uk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Modele robione na tym samym kopycie. W zdecydowanej większości przypadków optymalny okazuje się dokładnie ten sam rozmiar. Jednak w przypadku trzewików Klienci dość często decydują się na pół rozmiaru większe przez wzgląd na grubsze skarpety zakładane w sezonie jesienno-zimowym. W razie potrzeby wymiana jest cały czas bezpłatna, także ryzyko niewielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2015 Yanko Brogues 545 w brązie już na miejscu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 20 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Czy mógłbym prosić o zdjęcie (-a) porównawcze monków 306 i 663 w kolorze burdeos? Szczególnie zależy mi na ujęciu od góry. Serdecznie dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 21 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2015 Proszę bardzo: Yanko 306 Burdeos (po lewej) vs Yanko 663 Burdeos (po prawej) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 21 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2015 Dziękuję raz jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 21 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2015 Wybaczcie post pod postem. Jestem w potrzasku. Planuję zakup monków lub ewentualnie halfbrogsów. Jestem zachwycony kopytem 915, jednak zastanawiam się, czy w nie wejdę. Problemem jest też to, że właściwie nie mam butów, do których mógłbym porównywać (posiadam jedynie brogsy KH i noname'owe oxfordy). W sumie to nawet nie wiem jak dobrze zmierzyć tęgość stopy (czy w ogóle istnieje standard poza terminem "najszersze miejsce"? Przez jakieś konkretne kości stopy?). Zdaję sobie sprawę, że najlepszą odpowiedź da mi empiria, jednak ze względu na brak możliwości przymierzenia butów stacjonarnie - chciałbym uniknąć kłopotu zarówno dla mnie, jak i ekipy Patine.pl W związku z tym - co radzicie w moim przypadku? Długość stopy ~29,4 cm, szerokość na płasko 10,2 cm, tęgość w najszerszym miejscu (wieczorem) 25,2 cm. Pomiar bez skarpety. Podbicie raczej niskie, umiarkowanie szerokie palce. Zastanawiam się, czy przetestować najpierw 915 w rozmiarze 10 czy 10.5. Chyba optymalny algorytm postępowania byłby taki: 915 10.5 => jeśli za długie i jest trochę luzu na szerokość, to 915 10; jeśli 915 10.5 za wąskie, to 962 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 21 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2015 Nie wiem czy Ci to pomoże, ale mam stopę ~0,5cm krótszą oraz ~0,3cm szerszą i dla kopyt 961 oraz 962 rozmiar 10UK jest dla mnie idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 21 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2015 Zawsze jest to pomoc, taka informacja na pewno się przyda . Twoja odpowiedź sugeruje, by spróbować 10.5UK na 915. Ale czekam jeszcze na pomoc innych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrula Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Gdzie w Warszawie można do woli poprzymierzać różne modele Yanko? Interesują mnie głównie modele za kostkę (boot) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Kiedyś sklep szarmant.pl ściągał modele Yanko do Warszawy, ale raczej nie mieli wszystkich modeli od ręki, nie wiem czy nadal prowadzą sprzedaż. Generalnie modele za kostkę występują tylko na dwóch kopytach, więc możesz zamówić dowolny model i dobierzesz rozmiar korespondencyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Do woli nie można nigdzie Zadzwoń jeszcze do krawca Kamińskiego, kiedyś miał Yanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Jako że mam bardzo ograniczony dostęp do Internetu (przeprowadzka), to chciałbym zapytać - bez zbędnego pisania - czy takie uchybienia w butach Yanko to coś normalnego, czy po prostu źle trafiłem? (tutaj chodzi o równość szwu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 @Friedman - jeśli masz uwagi co do stanu butów, to najlepiej je oddać / wymienić. Obcas i uszkodzenie przy podeszwie nie wyglądają dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Te buty nie powinny wyjść z magazynu. Rekomenduję kontakt ze sprzedawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Fotki makro są w stanie oczywiście mocno przejaskrawić problem i uwidocznić nawet to, co gołym okiem jest niedostrzegalne. Mimo wszystko, chciałbym je obejrzeć live. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 obcas się dociśnie przy noszeniu . A tak na serio, to mnie tylko ten obcas by ewentualnie martwił, resztę bym zignorował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Dokładnie tak. Wg mnie wiele z tych wad na żywo nie będzie praktycznie widocznych. Największy problem to w zasadzie ten obcas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 obcas się dociśnie przy noszeniu . A tak na serio, to mnie tylko ten obcas by ewentualnie martwił, resztę bym zignorował... chyba nie rozumiem ukrytego żartu? Kupując nową rzecz, w pełnej cenie, powinna być ona pozbawiona wad. Niedomalowany ażur może się podobać lub nie, jednak wgniecenia skóry, dziura przy rancie podeszwy i pęknięcie przy obcasie nie powinny się pojawić - co też słusznie sppotwierdził Daniel. Nie ma "świętych krów", a wpadki zdarzają się najlepszym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 1 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Jak dla mnie do wymiany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Wadliwy jest obcas, zakładki (usztywnienie pięty), oraz niezbyt dobrze wyglądają fałdy skóry - te rzeczy nie powinny mieć miejsca w takich butach. Resztę bym pominął, bo rzeczywiście są to rzeczy mało istotne i widoczne dopiero przy bardzo dokładnym oglądnięciu butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Według mnie do wymiany ze względu na obcas i podeszwę. Miałem taki problem z obcasem w jednej z par Yanko, ale pojawił się w trakcie użytkowania. Patine.pl zaoferowało naprawę lub refundację jej kosztów. Buty naprawione i nie przejmuję się tym, ale tak jak pisałem, to było w trakcie użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi