Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdjęcie ze sklepu patine.pl podwójnych monków z tej skróry zupełnie nie oddaje koloru. Wydaje się on zupełnie inny od zdjęć zamieszczonych tutaj. Dziękuję wszytkim za pomoc.

Opublikowano

Zgadza się: na żywo kolor jest zdecydowanie lepszy, żywszy i bardziej intensywny. Jak przeszedłem się po zielonym dywanie jednej z restauracji w pełnym świetle dziennym, musiałem na chwilę stanąć, tak mi się podobały :)

Moje zdjęcia z dzisiaj: dla informacji, nie ruszałem ich niczym od tamtej renowacji (21 lipca) i nosiłem dość intensywnie (średnio co drugi, trzeci dzień).

DSC_0091.jpg

DSC_0092.jpg

DSC_0093.jpg

Robione co prawda telefonem, ale przynajmniej widać, że nie są uszkodzone ;)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jeszcze raz dziękuję. Buty piękne.

@Lathlaer

Jak jest z tęgością? Ten model dostępny jest tylko w tęgości F, a na blogu patine.pl jest napisane, że tęgość G to standard. Możesz podać szerokość i długość stopy oraz rozmiar?

Opublikowano

Ja mam je w F i są na mnie idealne. Rozmiar 7,5. Moja stopa ma długość bodaj 26,5 cm i jest dość wąska (tu się nie mierzyłem, nigdy nie miałem potrzeby). Jak wrócę do domu z pracy to pewnie będę mógł się na spokojnie zmierzyć.

G będzie faktycznie trochę szersze, widzę to stawiając te monki obok zamszowych wiedenek Shoepassion, które są w standardowej tęgości (a więc pewnie odpowiednik G).

Jeżeli chcesz tęgość G, to będziesz musiał spojrzeć na ten model: http://www.patine.pl/yanko-style-561-goodyear-welted.html

No ale to pojedyncza klamra i kilka tygodni czekania ;)

Opublikowano

Standardowa w sensie medium, to był taki mój skrót myślowy - ani nie szeroka ani nie wąska :) Rozumiem, że tok myślenia może być błędny jeśli jakaś marka specjalizuje się np. tylko w wąskich kopytach i ma dosłownie kilka sztuk na szerszych.

A zatem, jak mniemam Shoepassion mam na medium, monki na F. Yanko F to wąskie, G to średnie, a H to szerokie przy czym nie przeglądałem wszystkich po kolei modeli Yanko, ale chyba jeszcze nie trafiłem na H.

Opublikowano

W wyniku forumowej motywacji wygenerowaliśmy kilka fotek, które są dość blisko ;)

Oczywiście w różnym oświetleniu ta skóra prezentuje się różnie. Znaczenie ma również ustawienie konkretnego monitora. Odcień skóry i stopień połysku można zmienić stosując odpowiednie kremy i pasty ...

YANKO
Rodzaj/Kolor skóry: Cambridge Burdeos
http://patine.pl

post-17-0-98690800-1407760031_thumb.jpg

post-17-0-94841600-1407760032_thumb.jpg

post-17-0-91524200-1407760033_thumb.jpg

post-17-0-65060300-1407760034_thumb.jpg

post-17-0-53136300-1407760035_thumb.jpg

post-17-0-20347000-1407760036_thumb.jpg

post-17-0-56895600-1407760037_thumb.jpg

post-17-0-24423500-1407760038_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano

Dla mnie już od kilku tygodni robią się lotniki właśnie w tym kolorze ;) Nie mogę się ich doczekać i z jednej strony fajnie, że wszystko można na indywidualne zamówienie zrobić, ale z drugiej - kurczę, minimum 5 tygodni! ;)

Chciałem Wam zasugerować, żebyście do oferty standardowej wrzucili chociaż jedną-dwie pozycje z zamszu/nubuku, ale na tę chwilę przy kończącym się sezonie letnim nie wiem czy jest sens. Niby można takie buty nosić później i wiem, że wiele osób tak robi, ale chyba popyt może spaść.

Opublikowano

Zamsze są w planach ... i wiele innych projektów też.

Pomysłów jest multum, ale niestety wszystkiego od razu nie uniesiemy ... step by step :)

Dziękuję za wszelkie sugestie - wszystkie notuję sobie skrupulatnie i korzystam z tych ściąg, kiedy tylko mogę :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A idź pan, będą mi się w nocy śnić.

Jedne z nich chyba nie muszą ... możesz podotykać w każdej chwili ;)

Daniel, pytanie osobiste: czy Ty nie masz oporów przed wysłaniem takich butów, jak je komuś sprzedasz? to musi być katorga 

Najbardziej cieszy mnie pozytywny feedback, a bez wysyłki nie sposób na to liczyć ;)

Tyle ich ma, że się nie łapie ;)

To nie ja ... to ten drugi ;)

Opublikowano

Daniel - a mógłbyś cyknąć zdjęcie porównujące kopyto w double monkach (tęgość F) i zwykłych monkach (tęgość G) ? Coraz bardziej kusi mnie na monki, ale nie wiem czy się zmieszczę w to wyszczuplane kopyto. Ewentulanie czy jest możliwość zamówienia double monków w tęgości G?

Opublikowano

Daniel - a mógłbyś cyknąć zdjęcie porównujące kopyto w double monkach (tęgość F) i zwykłych monkach (tęgość G) ?

Coś wykombinuję :)

Coraz bardziej kusi mnie na monki, ale nie wiem czy się zmieszczę w to wyszczuplane kopyto. Ewentulanie czy jest możliwość zamówienia double monków w tęgości G?

Jeżeli pytasz o model YANKO 14306 to niestety nie. To jest kopyto 915 produkowane tylko w szerokości F. Majstrowie twierdzą, że w G nie będą już tak ładne i nie chcą robić (próbowałem).

Ewentualnie YANKO 14184 lub YANKO 14663, które w szerokości G są osiągalne.