Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszła właśnie do mnie  marynarka .Info z metki 80 % jedwab 20% len .Materiał strasznie nie przyjemny w dotyku ,jakiś taki sztywny (jakbym nie widział metki bym powiedział ,że sztuczny ) Generalnie kto by się napalał na nią to w mojej ocenie nie warta niczego

http://eu.suitsupply.com/pl/pre_order_jackets/havana-jasnobr%C4%85zowy-g%C5%82adki/C942.html?cgid=pre_order_jackets 

Przyszła właśnie do mnie  marynarka .Info z metki 80 % jedwab 20% len .Materiał strasznie nie przyjemny w dotyku ,jakiś taki sztywny (jakbym nie widział metki bym powiedział ,że sztuczny ) Generalnie kto by się napalał na nią to w mojej ocenie nie warta niczego

http://eu.suitsupply.com/pl/pre_order_jackets/havana-jasnobr%C4%85zowy-g%C5%82adki/C942.html?cgid=pre_order_jackets 

Planowałem zamówić ten sam model w kolorze zielonym. 

Już na zdjęciach ten materiał nie wygląda przyjemnie, więc trochę się nie dziwię.

Do mnie natomiast przyszedł "szpanerski" garnitur w lniany prążek.

Wrażenia na szybko: 

- len irlandzki to inny kaliber, niż lny z Włoch - ma dużo wyższą gramaturę, ale luźniejszy splot (naprawdę czuć wagę, w porównaniu z wełną, bawełną czy lnem IT)

- Havana bez podszewki jest bardziej dopasowana niż wcześniejsze kolekcje (w tym samym rozmiarze)

- Havana bez podszewki jest bardziej dopasowana niż wcześniejsze kolekcje (w tym samym rozmiarze)

Miałem taką sytuację w obrębie tego samego garnituru. Przyszedł jeden, u krawcowej już marynarka była przygotowywana do poszerzenia. Okazało się, że jedna z nogawek spodni była źle uszyta, więc dokonałem wymiany. Drugi egzemplarz marynarki nie wymagał poszerzenia.

W tym wypadku raczej podejrzewam kwestię wykroju, bo inaczej jest zebrany materiał na bocznych szwach pleców (dodatkowa zakładka). Szczerze nie chce mi się bawić w wymianę, bo różnica jest, nazwijmy to, kosmetyczna. Delikatne poszerzenie lub delikatny wiosenny lifting sylwetki załatwi sprawę :)

Bardzo mocno się zastanawiam nad kupnem tego modelu: http://eu.suitsupply.com/en/pre_order_suits/havana-blue-herringbone/P4810.html?cgid=pre_order_suits

Zestaw jest bardzo dobry do zdekompletowania. Jeżeli do marca i oficjalnej premiery nie pojawi się nic ciekawszego to chyba się skuszę. 

@Hagrin - czy Twoim zdaniem na upały ten len irlandzki będzie miał jakieś inne właściwości niż len z Włoch?

Hmmm... jutro zrobię zdjęcie w świetle dziennym. Sam kolor materiału jest "tradycyjnie" różny od zdjęć, ale w moim wypadki, odcień jest jaśniejszy, a nie ciemniejszy. 

Myślę, że można powiedzieć, że materiał robi wrażenie bardziej eleganckiego - splot jest regularny, podobny do blendu bawełna/wełna z SuSu. 

A jak się ten materiał zachowa... trudno mi powiedzieć. Jest większa gramatura, znakiem teoretycznie powinno być w nim cieplej niż w lżejszym lnie włoskim. 

Z zabawnych historii - może nie do końca właściwy wątek - przychodzi przesyłka z SS UPSem, której karton jest miejscami rozwalony, całość obklejona czarną taśmą z napisem "kontrola zawartości" bez jakiekolwiek informacji, kto tej kontroli dokonał. Na pewno nic urzędowego, bo brak pieczątek i takich tam, sam kurier nic nie wiedział. Zadzwoniłem na  centralę też nic nie wiedzą, twierdzą, że przesyłka prosto z Holandii szła bez zatrzymywania i nie ma nic zarejestrowanego, żeby następowało otwarcie (UPS zresztą nie wolno tego robić). Duchy pracują u nich.

Cyrk normalnie. Chyba odmówię przyjęcia. Najbardziej irytuje mnie, że nikt się specjalnie tym w ich firmie nie przejął.

Odmówiłem od razu :) (są 3 dni na zmianę zdania chyba) Potem zadzwoniłem na centralę i usłyszałem, że nic nie wiadomo i w ogóle nie wiadomo o co chodzi.

Jak mieszkałem w Stanach, to po takim telefonie uruchamiano alarm w firmie. I jak tu się nie dziwić, że przesyłki do Polski są droższe niż do reszty UE?

Ja kiedyś odebrałem na poczcie blezer CT w podobnie rozwalonym opakowaniu i z protokołem uszkodzenia, w którym podana była waga przesyłki przy nadaniu i przy odbiorze - identyczna (wniosek protokolanta - nic nie zginęło). Paczkę przyjąłem; jak się później okazało, nie było dołączonych w gratisie zapasowych złotych guzików (ważyły tak mało, że po zaokrągleniu waga się zgadzała).

Ot, poczta - może ktoś myślał, że do takiej zagranicznej marynarki guziki są ze szczerego złota?

• Oceniam pozytywnie 1