werdzo88 Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Informacyjnie, wczoraj przyszła do mnie marynarka http://eu.suitsupply.com/en/jackets/hudson-blue-plain/C928.html?vpid=C92811 opisana jako Wool/Hemp (wełna/konopia) Pytałem nawet na czacie SuSu o skład i również mi to potwierdził podając skład 51%wool/49%hemp. Na metce się trochę co innego: Przyszła dzisiaj do mnie ta marynarka http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-brown-plain/C929.html?cgid=Jackets metka jak u kolegi Chyba szyła nam ta sama pani ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Za to ja sobie dzis zamowilem taki plaszcz (94 Long): http://eu.suitsupply.com/en/coats/grey-overcoat/J416.html?cgid=Coats Sadzicie, ze nada sie do smart casualu i zestawow z chinosami i dzinsami? Ta jodelka chyba obnizy mu nieco formalnosc, czy sie myle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Przecież jest stylizacja z jeansami i trampeczkami xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Tak; i te trampeczki to niezły zgrzyt... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Oceniając tylko na podstawie zdjęć, to te płaszcze są chyba dość cienkie. Raczej na jesień i lekką zimę. Od mrozu -15 i mniej to raczej nie ochronią. W sumie to dobrze, bo w naszych sklepach nie udało mi się znaleźć jesiennego płaszcza z wełny, najczęściej prochowce - bawełna lub sztuczne materiały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Trampeczek uniknam w takich zestawach Mysle raczej o jeans + chelsea / jodhpur / trzewiki / chukka. Czyli stroj nie w 100 % elegancki, ale tez nie pelny casual. Na mroz -15 to mam M65 z podpinka... Albo bede zakladal piec warstw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Dowiedziałem się, że dużo nowych rzeczy w tym płaszczy będzie dostępne od połowy października. +1, będzie 'kolorowo'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Tak; i te trampeczki to niezły zgrzyt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Jak z jakością swetrów .Kupie coś równie ładnego i dobrego w podobnej cenie lub mniejszej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 @Aron, przepraszam, 'ale że co'? Na zdjęciu, które wkleiłeś zgrzyt jest równie duży (IMO)! Nawet jak 'coś' zostało zaproponowane przez stylistów SS nie oznacza, nie staje się automatycznie kanonem - te trampki w ich stylizacjach powodują, że całość wygląda tandetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bofff Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Lazio 52 żeby było trudniej nie ustawiłem dobrze aparatu w pionie i zdjęcia są lekko przechylone rękawy do wydłużenia 1cm? spodnie do skrócenia marynarka fatalnie wypadła na zdjęciach, na żywo jest lepiej, chociaż straciła trochę talię z przyjemnością czekam na krytykę/sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twardy82 Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 No właśnie... :/ w kroju Lazio jest coś dziwnego. Dziś przymierzałem u siebie inny Lazio i podobnie marszczyły się rękawy z tyłu. Zupełnie jakby były wszywane pod sporym kątem w kierunku "do przodu" i przy opuszczonych rękach tył ramienia przypominać zaczyna harmonię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bofff Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 imo to barki trochę się nie mieszczą barki + triceps tworzą blisko umieszczoną masę i wypełniają akurat w tym miejscu szczelniej przy przewężeniu w łokciu tworzy się więcej luzu i stąd ten efekt chyba się do Amsterdamu wybiorę i poprzymierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 @Aron, przepraszam, 'ale że co'? Na zdjęciu, które wkleiłeś zgrzyt jest równie duży (IMO)! Nawet jak 'coś' zostało zaproponowane przez stylistów SS nie oznacza, nie staje się automatycznie kanonem - te trampki w ich stylizacjach powodują, że całość wygląda tandetnie. Chyba źle zrobiłem, że wkleiłem to zdjęcie bez komentarza . Oczywiście że to wszystko ze sobą nie gra. Przede wszystkim ta ciężka marynarka z lekkimi, letnimi trampkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emense Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Lazio 52 żeby było trudniej nie ustawiłem dobrze aparatu w pionie i zdjęcia są lekko przechylone rękawy do wydłużenia 1cm? spodnie do skrócenia marynarka fatalnie wypadła na zdjęciach, na żywo jest lepiej, chociaż straciła trochę talię z przyjemnością czekam na krytykę/sugestie moim zdaniem marynarka nadal za mała. wszystko na styk, a nie o to w tym chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 Taka mała rada dla wszystkich, którzy zamawiając w SS (nie tylko zresztą u nich) martwią się o koszty przwalutowania/spreadu (czy jak tam zwał) i w związku z tym o potencjalne straty finansowe przy ewentualnym zwrocie. Przetestowane osobiście (wielokrotnie "gdzieśindziej" w SS "dopieroco") : należy zapłacić za pośrednictwem Paypala (no niestety ) należy ustawić w opcjach paypalowych płatność, z powiązanej karty kredytowej, w walucie "rodzimej" (czyli w złotówkach), tzn. paypal przelicza wg swojego kursu walutę na złotówki i obciąża nam konto przypisanej karty sumą w złotówkach. Przelicznik paypala nie jest zbyt korzystny, ale tożsamy z kursem po jakim sprzedaje nam walutę nasz bank obsługujący kartę (przy ostatnim zakupie w SS policzyli mi Euro za 4,38 zł). i teraz najlepsze: w przypadku zwrotu płatności dokonanej przez sklep (na zasadzie np. zwrotu w zalando- wiem tu w grę wchodza złotówki, ale zasada jest taka sama: zwrot płatności), paypal przelicza nam sumę zwrotu (dotyczy to też częściowej refundacji) po takim samym kursie, po jakim "sprzedał" nam walutę i taką kwotę zwraca na kartę. Znaczy się- nie tracimy ani złotówki . Mam nadzieję, że "system" się komuś (kto jeszcze o nim nie wiedział) przyda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 należy ustawić w opcjach paypalowych płatność, z powiązanej karty kredytowej, w walucie "rodzimej" (czyli w złotówkach), tzn. paypal przelicza wg swojego kursu walutę na złotówki i obciąża nam konto przypisanej karty sumą w złotówkach. Z całym szacunkiem ,ale obecnie nie jest wymagana żadna karta podpieta pod Paypal .Mam zwykły rachunek podpięty pod konto Paypal -bez żadnych kart.Zakupiłem ostatnio marynarki jedna została zwrócona. Kwota jaką mi wrócili była taka sama Płaciłem w euro i dostałem w euro tyle samo .Ważne jest chyba żeby sobie ustawić że główny rachunek jest np w euro(wtedy gdy np kupujemy w euro i możliwy jest ewentualny zwrot ) .by uniknąć podwójnego przewalutowania. ale tego nie jestem pewien . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 @werdzo88- PayPal podaje, że w Polsce można podpiąć tylko rachunek złotówkowy. Mi się kiedyś nie udało podpiąć konta walutowego z kantoru Aliora - trzeba było wyrobić kartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 @werdzo88- PayPal podaje, że w Polsce można podpiąć tylko rachunek złotówkowy. Mi się kiedyś nie udało podpiąć konta walutowego z kantoru Aliora - trzeba było wyrobić kartę. No i o tuż ,Paypal jest mi potrzebne do transakcji walutowych .Ja posiadam konto w złotówkach nie mam żadnego walutowego .Jeszcze całkiem niedawno nie mogłem zapłacić w susu paypalem bo nie miałem podpiętej karty Obecnie jest ona nie wymagana .Dowodem jest fakt że kupiłem 2 marynarki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 No i o tuż ,Paypal jest mi potrzebne do transakcji walutowych .Ja posiadam konto w złotówkach nie mam żadnego walutowego .Jeszcze całkiem niedawno nie mogłem zapłacić w susu paypalem bo nie miałem podpiętej karty Obecnie jest ona nie wymagana .Dowodem jest fakt że kupiłem 2 marynarki . Interpunkcja, błagam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bofff Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 pomieszaliście 1. opłacamy z PayPala zasilonego w PLN lub z karty podpiętej w PLN rachunek za zakupy w EUR (lub innej walucie) PayPal obciąża nas w PLN (po swoim kursie tj rynkowy +4%), w przypadku anulowania uznaje rachunek tą samą kwotą w PLN 2. opłacamy ten sam rachunek z karty podpiętej pod rachunek walutowy - paypal bezpośrednio obciąża nas i uznaje (w przypadku anulowania) tą samą kwotą w EUR (lub innej) 3. powyższe jest możliwe jeśli posiadamy kartę walutową, podepniemy ją do konta PayPal, wybierzemy walutę do salda i (!) powiadomimy PayPal o ty, że karta obsługuję daną walutę (EUR, USD ect) koszty przewalutowania ponosimy w przypadku gdyby sprzedający nie anulował poprzedniej transakcji a zasilił nasz rachunek w walucie transakcji P.S. na prawdę za mała ta 52? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emense Napisano 4 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2015 hmmm a jak ty się w niej czujesz?nigdzie nie ciśnie? swobodnie?moze moją poprzednią opinię zaburzyły za długie spodnie, tym samym całe proporcje.dla porównania wrzucam fote z SuSu gdzie marynarka tez przykrótka?(na zielono miejsca które mi się podobają, ale to tylko moja opinia) i czemu unosisz ręce do zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Mała ciekawostka przed weekendem - SuSu wprowadziło opłatę 10€ za trumnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Tzn? Albo płacimy 10€ i mamy garnitur w trumience jak zwykle albo nie płacimy i dostajemy garnitur... w czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Mała ciekawostka przed weekendem - SuSu wprowadziło opłatę 10€ za trumnę. i dresy z najlepszej bawełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi