Michał W. Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 Pod tym względem polecam londyński salon przy Vigo Street. Odwiedziłem niecałe 3 tygodnie temu i w przypadku mojego 48 nie było szału z wyborem, szczególnie dwurzędówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 Aron, czy moglbys w wolnej chwili np.w swieta wrzucic więcej zdjec tej ciemnej marynarki? Bardzo chcialbym zobaczyc, czy z dalszej perspektywy nie jest ona optycznie czarna i czy nie przytlacza glebia koloru reszty garderoby. Wracając do tej marynarki http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C839.html?start=8&cgid=Jackets&prefn1=fit&prefv1=Havana Wrzucam zdjęcie. Mało artystyczne, ale kolory widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_mal Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 Panowie próbuje kupić sobie marynarkę w ss i płace przez paypala ,lecz chyba jest problem ponieważ nie mam żadnych kart do swojego konta osobistego ?Trzeba mieć kartę żeby kupować przez paypal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 przecież PayPal musisz zasilić - albo kartą, albo bezpośrednim przelewem do systemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_mal Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 Pieniądze przelałem mam środki na koncie paypal natomiast podczas zakupu w ss w momencie logowania sie do paypala pisze żebym wprowadził numer karty debetowej lub kredytowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 nie mam pewności, ale to co opisujesz sugeruje, że przenosi Cię na stronę, gdzie powinieneś zalogować się do systemu PayPal (na swoje konto), ale daje rownież możliwość płatności kartą bez logowania. Poszukaj miejsca, gdzie możesz się logować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 Panowie czy względem Lazio/Napoli warto dopłacić do Sienny? Czy te ramiona, lepsze materiały kompensują różnicę w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Panowie, jakie jest nasze zdanie na temat garniturów w kolorze blue (nie navy)? Właśnie przyszedł Lazio, leży idealnie, mam jednak drobne wątpliwości. Kolor jest "bardziej kolorowy" od klasycznego granatu, a dodatek moheru (16%) może w świetle dziennym spraeiać wrażenie taniości. Nie przejmować się i nosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Jak dla mnie nosić - zwłaszcza latem tym bardziej, że to nie jest (jak przypuszczam) Twój jedyny garnitur, który musi wystarczyć również na najbardziej formalne okazje. A w innych ten model moim zdaniem sprawdzi się bardzo dobrze W ogóle, to według mnie SS jest marką, która bardzo dobrze pozwala odczarować wizerunek garnituru jako ubrania wybitnie poważnego, by nie powiedzieć smutnego i nudnego, właśnie dzięki dopasowanym krojom, ciekawym tkaninom i żywszym kolorom. Co do budowania kolekcji garniturów, to IMHO fajne podejście ma Dan Trepanier http://articlesofstyle.com/51487/how-to-build-a-smart-suit-wardrobe/. Jaśniejszy niebieski jest na liście 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgadzam się z przedmówcą. Co do Dana Trepeniera - na razie ominąłem stage 2 z szarym garniturem na rzecz zbudowania zestawu koordynowanego. Przyszła moja Havana rozm. 46. http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C848.html?start=6&cgid=Jackets Pierwsze wrażania? No fajna, bardzo zwiewna, lekko się nosi. Hmmm... wiosenna faktura materiału. Świetne wrażenie robi zastosowana półpodszewka. Rękawy będą do skrócenia 1-2 cm, ale jeszcze nie teraz. Przez brak wypełnienia konstrukcji ramion nie trzymają się tak sztywno (w sensie, że poduszka zbudowałaby wyższą linię i ramiona by się wcześniej zaczynały) jak w Lazio i lecą siłą rzeczy w dół - niemniej jednak są jeszcze akceptowanej "społecznie" długości. W porównaniu do Lazio - podzielę zdanie kolegi Hargina: mentalnie mi również podchodzi bardziej taka konstrukcja ramion, Lazio jest bardziej "zbroją" nadającą się na bardziej oficjalne okazje i chłodniejsze pory roku. W Havanie nie widać tak mocno tego wcięcia. Jest minimalnie krótsza. Co do rozmiaru to size advisor sugerował oczywiście kosmiczne 50 a na siłę to mógłbym się wcisnąć i w 44 Poniżej fotka w pełnym słońcu P.S. SS dalej pluje w brodę ekologom i nie martwi się stanem lasów równikowych, albowiem w opakowaniu (zamiast tradycyjnej trumienki przyszedł prostokąt) znów znalazłem całą masę kartonu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_mal Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Wally mogłbys podać swoje wymiary wzrost itp a także jakbyś mógł zmierzyć cm na płasko marynarkę byłbym wdzięczny ,też rękaw ile ma? od ramienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Wzrost: 179-180 w klacie 100, na brzuchu w okolicy pępka 80 cm, 4 palce poniżej tej linii - 88 cm. Marynarka ma od ramienia do ramienia 51 cm. Dł całkowita 77 cm ( z kołnierzem), bez kołnierza - 73,5 cm, rękaw 62,3 cm, ramiona 44. Szerokość na wysokości guzika - 44,5 cm. Nie czuję ciasnoty w klatce, pacha nie gniecie a całość nosi się jak sweterek. Na dobrą sprawę po zapięciu marynarki jestem w stanie umieścić pięść pomiędzy koszulę a guzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Wracając do tej marynarki http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C839.html?start=8&cgid=Jackets&prefn1=fit&prefv1=Havana Wrzucam zdjęcie. Mało artystyczne, ale kolory widać Dzieki za podeslanie zdjecia. Dzisiaj przyszla moja marynarka i musze powiedziec, ze jej rzeczywisty kolor moim zdaniem w niczym nie przypomina tego, ktory udalo Ci sie uchwycic na zdjeciu, co mocno mnie cieszy,bo na zdjeciach wygladala ona raczej na czern ;D. Jest to po prostu ciemny, gleboki granat. W ramionach marynarka lezy dobrze, ale w pasie jest zdecydowanie za szeroka i wymaga ostrego taliowania (jest to naturalna konsekwencja treningu silowego - sylwetka w ksztalcie odwroconego trojkata -> ramiona i gora idzie wszerz, a dol sie zweza). Material jest bardzo przyjemny w dotyku i dosc lekki, zwiewny. Mam nadzieje, ze krawiec poradzi sobie z taliowaniem. Jesli wszystko pojdzie ok, wydaje mi sie, ze sumaryczna cena 1400-1500zl za marynarke takiej klasy bedzie stanowic sensowna alternatywe dla MTMow, bedac jednoczesnie o klase, dwie wyzej od rodzimych marek RTW pokroju Vistuli lub Bytomia. Niedlugo ma przyjsc "jesienno/zimowa" havana. Zobaczymy jak ona wypadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_mal Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Pisałem do ss w sprawie tej płatności Paypalem .I okazało się by płacić przez paypal musi być podpięta karta debetowa lub kredytowa.Bez sensu.Mam teraz pytanie czym się różni karta płatnicza od debetowej wiem .wiem ze na jednej moge miec debet a na tamtej nie ale chodiz mi jak to się ma do akceptowania to przez ss..Muszę mieć uruchomiony debet ,a płatnicza nie wystarczy?Specialnie założyłem konto paypal by zapłacić a tu klops bo trzeba mieć jeszcze jakieś karty eh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Kartami płatniczymi są karty debetowe (które dostajesz do konta osobistego) i kredytowe. Aby podpiąć kartę do paypala musi być ona wypukła, czyli mieć wypukłe/wytłoczone napisy i cyfry. Każda karta kredytowa jest kartą wypukłą, aktualnie coraz więcej banków wymienia karty debetowe płaskie na wypukłe, np. mBank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_mal Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Czyli jesli dostane karte płatniczą wypukła (a nie jest ona kredytowa) to da się ją podpiąć pod paypala i będę mógł w końcu zapłacić za marynareczke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 ...zapłacić za marynareczke? Za marynareczke to tylko zapłata karteczką. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Kartami płatniczymi są karty debetowe (które dostajesz do konta osobistego) i kredytowe. Aby podpiąć kartę do paypala musi być ona wypukła, czyli mieć wypukłe/wytłoczone napisy i cyfry. Każda karta kredytowa jest kartą wypukłą, aktualnie coraz więcej banków wymienia karty debetowe płaskie na wypukłe, np. mBank. To nie jest do końca prawda. Kiedyś faktycznie tak było, że wypukłość karty była (pewnym) wyznacznikiem, ale od wielu lat nie ma zależności między wypukłością a możliwością płacenia w internecie. Jedynym wyznacznikiem jest, czy bank dla danej karty honoruje płatności na odległość (MO/TO/IO) - można to sprawdzić albo na stronie banku, albo na infolinii. Często karta wymaga włączenia takich płatności - w przypadku mBanku np. w systemie transakcyjnym można ustawić limit dla transakcji, który domyślnie wynosi 0zł (zablokowane). W PKO kiedyś trzeba było się przebić przez infolinię, teraz zdaje się są już domyślnie włączone. W praktyce - większość płaskich kart debetowych, czyli popularnych kart płatniczych wciskanych każdemu do konta, bez problemu autoryzuje płatności internetowe i bez problemu daje się spiąć z PayPalem. Na 100% - zweryfikowane osobiście - nie robią problemu najzwyklejsze karty mBanku, ING, PKO i Alior Sync (obecnie T-Mobile Bankowe). Płaską debetówką mBanku spiętą z PayPalem płaciłem jeszcze w liceum. Tak więc Robert - na 99.9%, jeżeli Twój bank to nie jest jakiś egzotyk, zwykłą kartę płatniczą do konta możesz podpiąć do PayPala. Sprawdzenie nic nie kosztuje - w najgorszym wypadku zobaczysz komunikat o błędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 1. mBank i Inteligo miały przez długi czas jako jedyne płaskie karty, zdolne do płatności w PayPal (pewnie też w innych okolicznościach), 2. Faktycznie wypukłość karty nie jest wyznacznikiem jej zdolności do płatności poza krajem wydania - konfiguracja konta to raz, a dwa możliwości operatora płatności (ostatnio odrzuciło mi wypukłą "debetówkę" na bramkach w UE). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 2. Tak, jasne - na szczęście PayPal jest mało wybredny. Przynajmniej tak wynika z moich i znajomych doświadczeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 No proszę, człowiek całe życie się uczy. Cały czas żyłem w przeświadczeniu, że przez Internet można płacić tylko wypukłymi kartami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Moja doświadczenie (nieskromnie powiem, że niemałe) dotyczące płatności kartą w internecie jest takie: wypukła, płaska czy wklęsła, takiego banku czy innego, walutowa czy złotowa, platynowa czy seledynowa - większość przechodzi (oczywiście jeśli są środki), ale czasem nie przejdzie i nie dojdziesz dlaczego. Uważałbym też na Maestro, bo niektóre sklepy (w tym SS) rozpoznają typ karty po numerze, a chociaż dla świata finansów Maestro to praktycznie to samo co Mastercard, numer karty Maestro nie jest rozpoznawany jako Mastercard, a opcji Maestro nie ma i nie zapłacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 11 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2015 Muszę się podzielić kolejnymi wrażeniami odnośnie zamówionej przez mnie marynarki. Po 2 dniach w pracy stwierdzam, że jest to jeden z lepszych zakupów na wiosnę-lato jaki mi się trafił. Jest bardzo przewiewna, na co wpływa zastosowany splot (zdaje się, że to hopsack) i częściowy brak podszewki. Dzisiaj jest bardzo słonecznie (20 stopni), na niebie nie ma chmurki - ludzie chodzą w krótkich rękawkach. Wieje lekki wiatr. Na sobie mam koszulę len/bawełna button down plus ów nowy nabytek. Kurczę, rewelacja. SS przekonało mnie do siebie całkowicie. Miałem przez chwilę wątpliwości, czy nie lepiej byłoby kupić jakiś szary wół roboczy za 299 euro zamiast tej marynarki za 229 euro, natomiast dzisiaj już takich nie mam. Owszem, mogliby zejść z ceny te 29 euro, ale taka polityka firmy - wypromować się na garniakach, a potem zarabiać na reszcie Ale tak właściwie to co z tego ? Brak jest informacji, czy jest to s110 czy jakaś inna wełna, ale obstawiałbym raczej s110 SS nie stosuje materiałów o mniejszej skrętności. Uważam, że na temp. 15-25 stopni bardzo przydatny będzie również ten model: http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C826.html?start=31&cgid=Jackets @robert_mal - jeżeli chodzi o moją sugestię co do rozmiaru to ja bym zamówił albo 44 albo bardziej 23. Najwyżej potem będziesz wymieniał, bo produkt jest warty zachowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Posiada ktoś, tudzież mierzył, Lazio i Havanę? Czytałem opis na stronie - chodzi mi o "real life experience" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 @JD - co Cię interesuje konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi