Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Co chwilę dostaję maile z kodami na -20/25% od otrium, chociaż nie obejmują SuSu to zdarza się, że mogą zadziałać. Ktoś jakiś czas temu pisał, że jakiś stary kody na -20% wciąż działa, więc wolałem się dopytać.

Rozglądam się od dłuższego czasu za casualową marynarką. Przyjechał do mnie właśnie ten model w rozmiarze 48. Niestety jest trochę zbyt opięta i ogranicza swobodę ruchu w ramionach. Poza tym jest prawie idealna. Co polecilibyście jako alternatywę z oferty Otrium. Obawiam się, żę 50 w tym modelu (i innych) będzie za długa

Cześć wszystkim :) Czy ktoś z Was miał styczność z TYM modelem? @ademiu pisze wyżej, że go miał - mógłbyś podzielić się realnymi zdjęciami :) ? Zastanawia mnie jaki jest jego faktyczny kolor - na modelu jest zdecydowanie ciemniejszy (stal/grafit?), niż na zdjęciu bez modela - tam głęboki, acz wyraźny granat, którego szukam :) ? A dwa - czy wiecie jak czytać rozmiary na susu na Otrium, gdy w jednej ofercie jest zarówno np 48 i 48R? Skoro "R" to regular to czym się taki rozmiar różni do "48" bez dodatku litery?

2 godziny temu, xzeac napisał:

Cześć wszystkim :) Czy ktoś z Was miał styczność z TYM modelem? @ademiu pisze wyżej, że go miał - mógłbyś podzielić się realnymi zdjęciami :) ? Zastanawia mnie jaki jest jego faktyczny kolor - na modelu jest zdecydowanie ciemniejszy (stal/grafit?), niż na zdjęciu bez modela - tam głęboki, acz wyraźny granat, którego szukam :) ? A dwa - czy wiecie jak czytać rozmiary na susu na Otrium, gdy w jednej ofercie jest zarówno np 48 i 48R? Skoro "R" to regular to czym się taki rozmiar różni do "48" bez dodatku litery?

Nie czytać, przychodzą albo brudne albo śmierdzące z https://www.otrium.pl/ , ubrania marki SuitSupply. Same problemy z https://www.otrium.pl/ jeśli chodzi o SuitSupply:(

W dniu 23.02.2024 o 12:42, ademiu napisał:

Rozglądam się od dłuższego czasu za casualową marynarką. Przyjechał do mnie właśnie ten model w rozmiarze 48. Niestety jest trochę zbyt opięta i ogranicza swobodę ruchu w ramionach. Poza tym jest prawie idealna. Co polecilibyście jako alternatywę z oferty Otrium. Obawiam się, żę 50 w tym modelu (i innych) będzie za długa

Bez problemu można skrócić. Kieszenie są nakładane więc można przeszyć. Raczej za długa i tak nie będzie. To sieciówkowe są za krótkie i możesz mieć mylne wyobrażenie.

14 godzin temu, xzeac napisał:

A dwa - czy wiecie jak czytać rozmiary na susu na Otrium, gdy w jednej ofercie jest zarówno np 48 i 48R? Skoro "R" to regular to czym się taki rozmiar różni do "48" bez dodatku litery?

Co do rozmiarów, to na Otrium jest mega bałagan. Nie zawsze przychodzi ten który zamówiłeś, czasami jak są pojedyncze rozmiary to lubią anulować. Co do rozmiaru możesz ich dopytać. Chociaż ja raz pytałem przy jednej koszuli czym się różni 42-7 od 42L (dlaczego są obydwa przy jednej koszuli), to mi odpisali wymijająco, że to rozmiar dla wysokich.

Parę razy pytałem, czy koszula to slim czy extra slim, to gdzieś po 24h odpisywali. Tylko, że koszule w moim rozmiarze tam są rzadko, a już sensowne to bardzo rzadko, więc na drugi dzień już może nie być.

On 2/26/2024 at 7:31 PM, xzeac said:

Nie mam żadnych zdjęć, ale kolor to ładny ciemny granat. Marynarka wygląda IMO świetnie i sprawia wrażenie takiej za 4x tej ceny

• 2 weeks later...

Zaraz któryś z Kolegów (obstawiam, że @Velahrn) cierpliwie wyjaśni, że to się nazywa spalla camicia i tak ma być. Ja cierpliwość straciłem tak gdzieś w 2015, więc napiszę - podoba się, noś; jeśli nie, zwróć😉

• Like 2

12 minut temu, dragonek napisał:

Czy takie wszycie rękawów można zaakceptować? Czy może to wada i dlatego egzemplarz trafił do outletu?

Wygląda na rękaw wszyty metodą koszulową. Mam na myśli "spalla camicia".

10 godzin temu, tryhp3 napisał:

Czy w marynarkach SuSu jest zapas na przedłużenie rękawów? Jeśli tak to pytanie o ile, żeby nie zaburzyć zbytnio proporcji względem guzików funkcyjnych w mankiecie?

Jest ok. 2 cm zapasu. Przedłużyłem o tyle i dla mnie wygląda to ok.

• Like 1

A ja Wam powiem, że to nie musi być "spalla camicia", bo ma marszczone rękawy. Termin ten odnosi się do sposobu wszycia kuli rękawa, który równie dobrze może zostać wszyty regularnie (bez marszczeń).

A co do wyglądu, to @tryhp3 zawsze możesz poprosić krawca, aby zrobił 5-tą dziurkę przy rękawach i wymienić wszystkie guziki na jednakowe - dystans do krawędzi się zmniejsza, więc proporcje się normalizują.

• Like 1

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Odpowiadając samemu sobie na powyższe pytanie, daję znać, że na otrium działa kod Easter25 na SuSu. Przy okazji zapytam czy ktoś z Was miał styczność z jeansami SuSu, zarówno w kontekście jakości, jak i rozmiarówki? W szczególności czy rozmiar 32 w pasie będzie mniej więcej odpowiadał rozmiarowi 48 spodni garniturowych? Wiem, że jest tabela rozmiarów, no ale jednak zawsze to trochę inaczej niż wypada w rzeczywistości

Mam jeansy SuSu+baldwin selvege 100% bawełna. Grubszy sztywny materiał, rozmiarówka klasyczna jeansowa, zgodna z Wrangler czy Levis, tylko stan dosyć niski. Ja mam rozmiar w pasie 46 i pasują na mnie te jeansy w rozmiarze 30.