Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Zaraz któryś z Kolegów (obstawiam, że @Velahrn) cierpliwie wyjaśni, że to się nazywa spalla camicia i tak ma być. Ja cierpliwość straciłem tak gdzieś w 2015, więc napiszę - podoba się, noś; jeśli nie, zwróć😉

• Like 2

12 minut temu, dragonek napisał:

Czy takie wszycie rękawów można zaakceptować? Czy może to wada i dlatego egzemplarz trafił do outletu?

Wygląda na rękaw wszyty metodą koszulową. Mam na myśli "spalla camicia".

10 godzin temu, tryhp3 napisał:

Czy w marynarkach SuSu jest zapas na przedłużenie rękawów? Jeśli tak to pytanie o ile, żeby nie zaburzyć zbytnio proporcji względem guzików funkcyjnych w mankiecie?

Jest ok. 2 cm zapasu. Przedłużyłem o tyle i dla mnie wygląda to ok.

• Like 1

A ja Wam powiem, że to nie musi być "spalla camicia", bo ma marszczone rękawy. Termin ten odnosi się do sposobu wszycia kuli rękawa, który równie dobrze może zostać wszyty regularnie (bez marszczeń).

A co do wyglądu, to @tryhp3 zawsze możesz poprosić krawca, aby zrobił 5-tą dziurkę przy rękawach i wymienić wszystkie guziki na jednakowe - dystans do krawędzi się zmniejsza, więc proporcje się normalizują.

• Like 1

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Odpowiadając samemu sobie na powyższe pytanie, daję znać, że na otrium działa kod Easter25 na SuSu. Przy okazji zapytam czy ktoś z Was miał styczność z jeansami SuSu, zarówno w kontekście jakości, jak i rozmiarówki? W szczególności czy rozmiar 32 w pasie będzie mniej więcej odpowiadał rozmiarowi 48 spodni garniturowych? Wiem, że jest tabela rozmiarów, no ale jednak zawsze to trochę inaczej niż wypada w rzeczywistości

Mam jeansy SuSu+baldwin selvege 100% bawełna. Grubszy sztywny materiał, rozmiarówka klasyczna jeansowa, zgodna z Wrangler czy Levis, tylko stan dosyć niski. Ja mam rozmiar w pasie 46 i pasują na mnie te jeansy w rozmiarze 30.

7 godzin temu, MarianoItaliano napisał:

Odpowiadając samemu sobie na powyższe pytanie, daję znać, że na otrium działa kod Easter25 na SuSu. Przy okazji zapytam czy ktoś z Was miał styczność z jeansami SuSu, zarówno w kontekście jakości, jak i rozmiarówki? W szczególności czy rozmiar 32 w pasie będzie mniej więcej odpowiadał rozmiarowi 48 spodni garniturowych? Wiem, że jest tabela rozmiarów, no ale jednak zawsze to trochę inaczej niż wypada w rzeczywistości

Osobiscie nie nosilem ale widzialem na zywo, bardzo fajny kroj. Ja bym brał.  Stan raczej niższy, dla kogoś z atletyczną sylwetką.

Jeansy z Otrium odradzam. Są tam w kroju Alain, który jest wycofany. Tą jest mocny slim (mi ledwo przechodziły przez łydkę), stan określam na niski. De facto do niczego się nie nadają. Oni ich nie mogę wyprzedać od co najmniej mojego pierwszego kontaktu z Otrium czyli blisko roku.

W dniu 2.04.2024 o 16:46, tryhp3 napisał:

Jeansy z Otrium odradzam. Są tam w kroju Alain, który jest wycofany. Tą jest mocny slim (mi ledwo przechodziły przez łydkę), stan określam na niski. De facto do niczego się nie nadają. Oni ich nie mogę wyprzedać od co najmniej mojego pierwszego kontaktu z Otrium czyli blisko roku.

Jeśli ktoś poszukuje białych jeansów 5 pockets, to polecam Massimo Dutti. Stan może nie wysoki, ale akceptowalny:

IMG_6359.thumb.jpeg.5ae641dd3444cec284d5926bb685766d.jpegIMG_6360.thumb.jpeg.d86e26c7381d1b19369793a02d6ae37f.jpeg

8 godzin temu, Servetch napisał:

Szukam w ofercie Suit Supply Custom Made tkaniny możliwie najbardziej zbliżonej do fresco.

Czy "Pure S120's Tropical Wool" będzie dobrym zamiennikiem?

Chodzi mi przede wszystkim o fakturę i przewiewność.

Mam 540.901/4. Spodnie, kupione trochę przypadkiem, założone też trochę przypadkiem raz w styczniu w czasie wietrznej pogody. Także jak na razie przewiewność oceniam na wysoką :)

Tkanina na żywo jest raczej matowa ale zarazem elegancka, taki vintage. Moim zdaniem nadaję się na garnitur jak i na stosunkowo elegancki blezer.

Mają RTW, spodnie z tej wełny (tylko w odmianie jasno szarej), więc możesz sobie zamówić i sprawdzić.

Według SuSu Brescia to slim.

Mierzyłem po kilka modeli z różnych lat (rozmiarówka nie jest stała), fasony Brescia, Soho i Vigo (te pamiętam i mam na stanie).

Brescia z tych trzech to największy slim. W SuSu jestem gdzieś pomiędzy rozmiarami 52 (102) i 54 (106), ale jakbym kupował to 56 (110) i zwęził w pasie, wtedy byłoby w miarę prawilnie jak na mnie (czyli był spad i nigdzie nie ściskało).

Vigo jest obszerne na górze i mocno zwężone na dole. Jak dla mnie najlepsze jest 106 Soho, zostaje tylko skrócić na dole.

Z tego co pamiętam ich spodnie z lnem mogą być też obszerniejsze.

image.thumb.png.d39f91873ceb115025e6b410339bdbed.png