Aron Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Pokrowiec będzie jechał przez pół Europy? Ja bym odpuścił, i tak dostaniesz z nowym zamówieniem pokrowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Ja już pół rodziny obdzieliłem tymi pokrowcami, jakiś nawet odsprzedałem Nie są one jednak zbyt trwałe, często się prują przy suwaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 SS często zmienia trochę rozmiary w jedną, w drugą stronę. I ludzie odpisujący na maile niestety o tym nie zawsze wiedzą. To nie tylko kwestia tkaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Coś rzeczywiście jest na rzeczy z rozmiarówką w SS. Właśnie miałem okazję przymierzyć Hudson i Havana, tabela rozmiarów wskazywała, że wymiary powinny być identyczne, a Havana okazała się zdecydowanie większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 @Dan: miałbyś możliwość pomiaru w kluczowych wymiarach obu modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek.ka Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 W opakowaniu premium nie miałam pokrowca. Czy aby go otrzymać trzeba coś wypełnić? Zamówiłem zwykłe opakowanie. Nie będę płacić 50zl za karton który wyrzuce:-) W opakowaniu premium pokrowiec jest zwykle schowany pod którymś z pudeł, które są wsuwane z góry w wycięcia wierzchniej warstwy kartonu - może poprostu nie wyjąłeś tego pudła i nie zauważyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 W opakowaniu premium pokrowiec jest zwykle schowany pod którymś z pudeł, które są wsuwane z góry w wycięcia wierzchniej warstwy kartonu - może poprostu nie wyjąłeś tego pudła i nie zauważyłeś?W kartonie mialem jedno pudło z magnesem puste w środku. W pozostałych częściach kartonu nic nie widziałem. Jak wrócę po świętach to sprawdze jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 @Dan: miałbyś możliwość pomiaru w kluczowych wymiarach obu modeli? Niestety Havana została wczoraj przed południem odesłana. Nie wiem czy coś to pomoże, ale mam Hudson z kolekcji zimowej, teraz zamówiłem z letniej i obie marynarki trzymają mniej więcej ten sam rozmiar. Natomiast Havana wyraźnie była większa, trochę jak worek. Oczywiście mogło to być spowodowane mimo wszystko innym krojem, a nie błędem w procesie produkcji, aczkolwiek w teorii te modele chyba raczej są zbliżone. Może się wypowie ktoś kto ma w szafie oba modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek.ka Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Ostatnio przymierzałem się do lnianych garniturów. Mierzylem havane 54 i byla taka jak inne które mam - nie zauważyłem aby była większa lub mniejsza. Natomiast Lazio, które do tej pory zawsze brałem w rozmiarze 52 było zdecydowanie za ciasne. Lazio w 54 było natomiast trochę za luźne ale w granicach rozsądku i możliwości p. Józefa Mazura, do którego trafiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 SuSu rozmiarówkę zmieniło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Mam 178-179 cm wzrostu. Czy marynarkę Hudson na próbę brać short czy regular? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Regular. Ja mam 179 i bralem 44 lazio i athletic i leży perfekt na długość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Ja przy 176-177 wybieram "short" z uwagi na długość rękawów. W rozmiarówce "normal" musiałbym skracać rękawy górą. Inna sprawa, że "short" = większe obwody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Ja przy 176-177 wybieram "short" z uwagi na długość rękawów. W rozmiarówce "normal" musiałbym skracać rękawy górą. Inna sprawa, że "short" = większe obwody No i tu jest "wampir" pogrzebany... Też mam taki wzrost i zamawiam regular, gdyż coś za coś, albo rękawy albo taliowanie marynarki i zwężanie spodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Dzieki. To moze rzeczywiscie wezme na probe regular. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Większość garniturów SS ma niewielki zapas na skrócenie rękawa od dołu. Z tego, co pamiętam, Havana ma zarówno najkrótsze rękawy, jak i największy zapas. Z pozostałymimodelami może być problem. Oczywiście opcją jest skracanie od góry, ale to są spore koszty i nie zawsze się da (np. przy rozbudowanym bicepsie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 No i tu jest "wampir" pogrzebany... Też mam taki wzrost i zamawiam regular, gdyż coś za coś, albo rękawy albo taliowanie marynarki i zwężanie spodni Tomek, ale Ty z mojej jednorzędówki, spokojnie zrobiłbyś dwurzędówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 SS zmienia ciągle rozmiarówki, czasem trochę, czasem niewiele, rzadziej wielkie skoki. Testowałem sprawę na dwóch Havanach z tego samego rocznika. Ten sam rozmiar, a jedna marynarka ciaśniejsza w talii i minimalnie krótsza. Rozmawiałem o tym ze sprzedawcą w londyńskim sklepie. SS zmienia rozmiary częściej niż myślicie. Co więcej - ludzie z obsługi emailowej niestety o tym niekoniecznie wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 Jak mają się zmiany rozmiarów do wymiarów podanych w tabelkach? Sprawdzał ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 A Może tu nie chodzi o jawną zamierzoną zmianę wymiarów ,lecz brak odpowiedniej kontroli jakości na etapie szycia :)Szyja tam szyja tu może już nie ogarniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 Jak mają się zmiany rozmiarów do wymiarów podanych w tabelkach? Sprawdzał ktoś? do tej pory można było używać wyrobów SuSu zamiast miary krawieckiej... trafiali w punkt. Przy kolekcji SS2016 występują problemy, ale rozbiezność produktów do tabeli nie została potwierdzona pomiarami (tylko wrażenia). Ja swoje garnitury wiozę od razu do krawcowej i nigdy nie mam czasu aby pomierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 Jak mają się zmiany rozmiarów do wymiarów podanych w tabelkach? Sprawdzał ktoś? Tabelki stoją nieruszone, a rozmiary potrafią się zmienić o centymetr... dwa... W dwóch Havanach z tej samej kolekcji potrafili zmienić najbardziej istotny rozmiar, czyli szerokość w talii, do tego długość marynarki (w tym samym rozmiarze). Trochę wcześniej raz widziałem na zimę wypuszczone Lazio trzyczęściowe, które miało węższe uda, ogólnie węższe nogawki i niższy stan spodni (marynarka ta sama). Mierzyłem uważnie miarką krawiecką, a do tego przykładałem do innego Lazio dla porównania. I nie był to błąd w znakowaniu, bo sprawa została sprawdzona na dwóch egzemplarzach. Generalnie Hargin ma rację, że raz wybrany rozmiar najlepiej spokojnie zamawiać ponownie, ale uprzedzam, żeby być zawsze czujnym i sprawdzić bardzo starannie i skrupulatnie, co się dostało - tak jakby wcześnie nie posiadało się takiej rozmiarówki. Bo raz, dwa razy na dziesięć razy można się przeliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Koledzy, poradźcie którą marynarkę SuSu powinienem rozważyć jako blazer? Granatowa (może być jasno), z przeznaczeniem do nieformalnych zestawów koordynowanych (brązowe broguesy lub monki, krawat typu klubowego lub mucha, spodnie szare lub beżowe...). Nie chcę spejalnie szaleć z nakładanymi kieszeniami, bo jakoś średnio mnie przekonują (kieszenie jeszcze, ale nakładana brustasza to już przesada), chciałbym też, żeby było w miarę konserwatywnie. Dokładnie przejrzałem ofertę i mam swoje typy (dwurzędówkę odpuściłem, zresztą już zniknęła na dobre), ale chciałbym znać Wasze zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Havana albo Washington moim zdaniem, skoro nie chcesz Hudsona Lazio jest moim zdaniem zbyt formalne. Ewentualnie jakiś Jort, jeżeli budżet Cię za bardzo nie ogranicza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Dla mnie bezkonkurencyjne są Havany - ze względu na brak wypełnienia ramion. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi