Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Herring Shoes

zw1920

Rekomendowane odpowiedzi

Forma, starannosc i grmatka tekstu "toszeczke" kontrwersyjna...

Przypuszczm, ze to dotyczy mojego (-ch) wpisow, za ktore najmocniej przepraszam. Zakladam, ze moze to strasznie razic straznikow poprawenj polszczyzny. Praktycznie od ponad 10 lat nie pisze w j polskim na komputerze, przez co stracilem nawyk polskich znakow.  A zjadanie literek zawsze bylo moja "mocna strona" - Postaram sie w przyszlosci pisac bardziej poprawnie. Dziekuje za  Naprawde orginalna uwage  :-P

Udzielając odpowiedzi zbiorowej rozpocznę cytując wally "Zatem keep going and have dystans do siebie everyone" !!!!! .... i myśle, że w tej zabawie o to mi chodzi, aby nie być każdego dnia bardzo poważnym.

Buty mogą prowokować różne reakcje i komentarze, ale na żywo są bardzo ciekawe - oczywiście jest to moja opinia.  Nie jest to najlepsza opcja na spotkanie z klientem,  ale na piwo z kumplami lub do clubu jak najbardziej. 

Mam nadzieję, że uda mi się kolegów zaskoczyć czymś ciekawym pozytywnie w najblizszej przyszłości :-P

Oczywiście jak je troszkę ponoszę to wrzucę ocene i kilka fotek.

P.S. Mam nadzieję, że z polskimi znakami lepiej. Po na myśle, niestety nie moge obiecac, ze tak bedzie zawsze  :-o  :mrgreen:

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Porównując to w mojej ocenie Herring Classic i Loake 1880 to podobna jakosc. Loake ma teoretycznie lepszą markę. Dodam jeszcze, że moim zdaniem obie marki są często niedoceniane - nie oferują może bajerów typu obły glanek czy zamknięty kanał szycia, ale można je kupic często ze zniżką za znacznie mniej niż 1tys. PLN i uważam, że w takiej cenie to bardzo dobry wybór.

Dziękuję za odpowiedzi. Czy "standardowe" modele np. Herring Richmond, Knightsbridge też są przecenie podczas wyprzedaży sezonowych, czy przeceny dotyczą konkretnie modeli na daną porę roku? Chcę kupić broguesy Richmond (dostępne będą w grudniu) i nie wiem czy czekać np. do stycznia na ewentualną obniżkę ceny.

Duże wyprzedaże Herringa są w grudniu i w czerwcu. Nie przypominam sobie przecenionego modelu Richmond, ale Knightsbridge widziałem kilka razy na przecenie. Ich stronę warto odwiedzać regularnie, gdyż trafiają się pojedyńcze sztuki na wyprzedaży-ja np. kupiłem tak Moriarty za 50% ceny.

Porównując to w mojej ocenie Herring Classic i Loake 1880 to podobna jakosc. Loake ma teoretycznie lepszą markę. Dodam jeszcze, że moim zdaniem obie marki są często niedoceniane - nie oferują może bajerów typu obły glanek czy zamknięty kanał szycia, ale można je kupic często ze zniżką za znacznie mniej niż 1tys. PLN i uważam, że w takiej cenie to bardzo dobry wybór.

W pełni zgadzam się z tą opinią, że obie marki są niedoceniane. Gdy czytamy fora anglojęzyczne, mało jest opinii pozytywnych na temat Loake. Zaznaczyć jednak należy, że autorzy tych wpisów często za punkt odniesienia mają buty o kilka półek wyżej, które kosztują 500 - 1000 funtów za parę.

Buty Loake i Herring można kupić za 100 Funtów, a przy odrobinie szczęścia można wyszukać okazje w granicach 100-120 GBP. Polecam.

• 2 weeks later...

Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z butami Herring 1966. Jak z jakością tych butów i trwałością, jak wypadają w porównaniu na przykład do Church'sów czy C&J. Noszę się z zamiarem kupna jednego z modeli tych butów ale nie mam doświadczenia z marką Herring, choć wiem, że tą linię produkuje dla nich Alfred Sargent (tej marki też nie znam, choć czytałem bardzo pochlebne opinię na jej temat). Z góry dziękują za jakieś informacje.

Cześć, z tego co wiem są to buty zbliżone czy też tożsame do linii AS Exclusive, także bardzo wysoka jakość. Mam dwie pary AS i są to fantastycznie wykonane i superwygodne buty a tu powinno być tylko lepiej. Moje churchsy nie mają startu do AS. Sam poluję na któryś model 1966 jak pojawi się wyprzedaż. Z tego co pamiętam kolega fan dobrego buta kupił 1966, może jego podpytaj o wrażenia.

Obecnie posiadam tylko 2 pary butów wyprodukowanych przez AS: AS Appleby oraz Herring Moriarty brogue, które udało mi się kupić za 50% ceny z powodu małego przetarcia na zamszu. Niestety nie są to buty z kolekcji 1966. Myślę, że Moriarty są o półkę niżej od kolekcji 1966 -jakość skóry i podeszwa (oak bark leather sole). W moich Moriarty miałem tylko przyjemność chodzić kilka razy w domy i w terenie wypróbuje je za 2 tygodnie, nie zmienia to jednak faktu, że uważam, że są to rewelacyjne buty. Jakość skóry, zamszu i wykonania jest na najwyższym poziomie. Nawet jakość skóry wewnątrz buta robi wrażenie. W pełnie zgadzam się z Lubo69, że są to lepsze buty od Churchs (posiadam jedną parę tego producenta), i jak napisał Eye_lip z przyjemnością kupię kolejną parę AS, z kolekcji 1966 czy też z Royal Collections. Oczywiście poluję na dobrą cenę.

Podsumowując buty AS są wykonane bardzo dobrze. Zaletą kupowania ich pod marką Herring, pozwala na zakup w niższej cenie.

Posiadam 3 pary butów Yanko - trzewiki ze skóry cielęcej i 2 pary z cordovanu, jednak na chwilę obecną ciężko mi dokonać porównania, z następujących powodów:
1. do soboty jestem na wyjeździe więc nie mogę wziąć butów do ręki i popatrzeć na szczeguły.
2. wszystkie buty Yanko miałem na nogach przez cały dzień min 10 razy każdy-buty AS tylko kilka razy w domy po 20 - 30 minut.
W związku z powyższym porównanie obecnie będzie subiektywne. Za 2 tygodnie biorę AS w teren i to pozwoli mi na dokonanie pierwszego porównania i oczywiście wrzucę swoją opinie. Po pierwsze pozwoli mi to porównać ścieralność skórzanej podeszwy a obu markach, po drugie zachowanie skóry cielęcej (jak się zgina, pracuje itd.).
Oczywiście to nie zmienia faktu, że mogę podzielić się pierwszymi wrażeniami:
- skóra w AS wydaje się być  grubsza.
- jakość skóry wewnątrz butów AS robi lepsze wrażenie. Jednak może być to efekt koloru, gdyż w AS skóra jest barwiona.

Chciałbym jednak dodać, że trzewiki Yanko 525 w Navy ze skóry cielęcej, są to jednej z moich ulubionych butów i uważam, że jest to bardzo dobry produkt.

@fan_dobrego_buta

Możesz porównać AS do Yanko(jeśli dobrze pamiętam to wklejałeś również zdjęcia Janków)? 

Jak wypada rozmiarówka kopyta 026? Długość mojej stopy to 26 cm, chyba powinienem wziąć 7UK. Czy jesteście w stanie porównać (w kwestii rozmiaru) to kopyto z kopytem Capital od Loake (posiadam 7UK)?

Hej - nie posiadam butów na kopycie Capital, więc nie mogę go porównać do 026. W przypadku kopyta 026 idealny rozmiar to 8Uk (długość stopy to 27 cm). Jednak mam kilka par butów na tym kopycie i widzę, że są delikatne różnice w wielkości - nie wiem czy jest to wynik zastosowania różnych podeszw (Danite, skóra czy też Creep)