Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Nie gryzie się dzięki kamizelce, bez niej faktycznie jest mały zgrzyt :) Koszula to Canali, jedna z moich ulubionych. Jest lekko błękitna w bordowe paski. Marynarka lniana Barutti, Kamizelka z dość grubej bawełny canvas, "bespoke" - uszyta na wzór i wymiary innej :) Poszetka Michaelis z Van Thorn.

Opublikowano

@Ataman - nie obraź się, bo jesteś nowym użytkownikiem na forum i jak sam napisałeś "pracujesz nad tym".

Chcąc uporządkować problem to zacznijmy od tego, że trampki są obuwiem "wakacyjnym" w sportowo/plażowym wydaniu. Trampek elegancki dorosły facet nie zakłada do pracy (no chyba, że jest sportowcem/nauczycielem WF). Elegancki facet nie założy też trampek do garnituru. To jest rodzaj mody - i nie ma nic wspólnego ze stylem ponadczasowym. Owszem widziałem kilka dobrze wyglądających stylizacji z jednolitym sportowym garniturem i białymi trampkami - ale to nadal zdjęcia modela, a użytkowa wartość zestawu skrajnie niska. 

Do tego pasiasto/grochowe skarpety ... przesuwamy się niebezpiecznie z poziomu gimnazjum w stronę przedszkola. Swojego synka ubieram do przedszkola w podobne wzory, aby wyglądał wesoło :) Jednak czy dorosłemu facetowi pasuje? "Śmieszne skarpetki" są dobre wtedy, gdy idealnie je dopasujemy do reszty. U ciebie wzornictwo i sposób noszenia dramatyczny. 

Góra jakoś się broni, jak na pierwsze próby. Choć zdecydowana większość debiutów była lepsza na tym forum. Całkowicie jednak nie gra z dołem. Marynarka chyba jest na ciebie zbyt duża, a "poszetka" chyba udaje poszetkę? 

Generalnie słabiutko i dużo do doskonalenia. Być może lepiej spróbuj z bardziej klasycznymi zestawami - casual choć pojemny, nie mieści każdego wytworu wyobraźni. 

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Dziękuję.

@Hargin - podoba mi się Twoja konstruktywna krytyka. Czasami coś próbuję, na zasadzie a dlaczego by nie. Wyłożyłeś temat, że lepiej się nie da.

Człowiek ogląda telewizję i widzi celebrytów w trampkach, chinosach i marynarkach to myśli, że będzie modny, a tu skucha. 

PS

Nie obrażam się, ale z przedszkolem to mi pojechałeś ;)

Bronił się nie będę, bo napisałeś że nic dodać, ani ująć zgadzam się, ale może chociaż trochę. 

Całość szara, dzień szary, koszula w białe pasy to i skarpety w pasy na ożywienie (do zdjęcia podciągnąłem spodnie, tak to grochów nie widać).

Marynarka ciut większa, bo kupowana na chłodniejsze dni na sweter (przez lato uciekło mi parę kilo).

A poszetkę będę reklamował, bo jak ma ją udawać.... http://recman24.com/sklep/pl/recman/akcesoria/dodatki-eleganckie/poszetka/poszetka-elegant-grafit-100-poszetka-elegant-grafit-100

Tak po prostu chciałem się trochę wytłumaczyć. 

Opublikowano

Zgodzę się z kolegą Hargin. Poszetka jest ładna, ale góra jest totalnym zaprzeczeniem dołu - dwa światy, a trampki... tutaj chyba gorzej być nie może :) Jeśli miałbym się odnieść subiektywnie, to góra jest trochę ciężka, a przy tym bez polotu. Bordowa poszetka i bordowy krawat ożywiłyby ten zestaw, w połączeniu z bordowymi (jak przypuszczam) chinosami dałoby to całkiem fajny rezultat.

Opublikowano

Nie ma za co :) Z tym przedszkolem to oczywiście przenośnia (z synkiem cała prawda :) ), ale jak widzę użyta skutecznie, bo trafiła do Twojej wyobraźni. 

Warto studiować to forum, blogi, pinterest, instagram czy tumblr. Z polskich gazet czy telewizji niczego wartościowego się nie dowiesz. 

Natomiast zanim cokolwiek kupisz, to zapytaj na forum. Unikniesz wyrzucania pieniędzy w błoto.