White Haven Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 Na stylowepaski.pl są takie, ale niestety chyba wszystkie modele ze złotymi klamrami mają ok. 4 cm szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalinho Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Dzięki, będę szukał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ventel Napisano 6 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2015 Kupował ktoś w sklepie online paski plecione i może coś polecić? Obecnie znalazłem dwa: http://www.pewienpan.pl/pl/paski-meskie/799-pleciony-pasek-elastyczny-35-006.html http://eleganckipan.com.pl/paski-meskie/2155-pasek-pleciony-meski-profuomo-brazowo-bialy.html Z jakich materiałów najlepiej powinny być wykonane takie paski? Od sklepów dostałem informacje, że odpowiednio są wykonane z: - Plecionka to guma w oplocie, a zakończenia skóra ekologiczna. - Pasek jest pleciony z linek wykonanych z wiskozy, poliamidu i elastanu. Części skórzane są z naturalnej skóry. Przy tym pierwszym moja obawą jest jedyna długość 105cm, a takiego maska nie da się raczej skrócić tak łatwo jak pasek skórzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2015 Jeśli plecionka jest elastyczna, to bym sobie darował; najlepiej (moim zdaniem) 'noszą się' plecionki z bawełny, wykończone prawdziwą skórą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2015 Ja mam plecionkę wykonaną w całości ze skóry - jakoś nie jestem przekonany do tych wszystkich miksów. Kupowałem ten pasek ze dwa lata temu w Lavardzie za ok.100 zeta, ale w tym roku też je chyba mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2015 Ja mam dwie plecionki skóra-bawełna (jeden z TK maxx -marki nie pomnę i jeden z MD) i jestem bardzo zadowolony. Miałem też taki elastyczny i oddałem bo był bardzo niekomfortowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 6 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2015 Drodzy, Spaprałem sprawę i zgubiłem w komunikacji miejskiej pasek do trenczu, w którym "na mieście" byłem raptem paręnaście razy Sprawa kiepska, bo pasek - jak to w trenczu - z tego samego materiału i w tym samym kolorze, więc trudno dobrać coś podobnego. Trencz to Pier One z Zalando, więc (napisałem - czekam na odpowiedź) na obsługę posprzedażową rodem z Burberry's nie liczę. Wygląda to tak: https://www.dropbox.com/sh/o0yglgm3vtx0q9o/AAAhuHCN7oU0QFGkgKfzqhbTa?dl=0 Są szanse dopasować gdzieś coś, co uratuje ten płaszcz? Bez paska wygląda bardzo niekompletnie, a nie dość, że strasznie go lubię i to mój pierwszy trencz, to jeszcze jego równowartość wpakowałem w niezbędne poprawki krawieckie M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2015 Mateusz, nie na taką odpowiedź czekasz, ale zadzwoń kontrolnie na numer 42 672 11 94 i zapytaj, czy w autobusie/tramwaju nie znaleziono Twojego paska (chyba że było to na gościnnych występach poza Łodzią). Jeżeli zaś nie, marnie to widzę - ja zgubiłem pasek od jednego z rękawów trencha; skończyło się to usunęciem drugiego i szlufek z obu rękawów przez krawca, co jednak pozostawiło ślady na bawełnie, co mnie denerwowało... Jednym słowem, na dopasowanie identycznego bym nie liczył, a przepasać się kontrastowym pasem parcianym/skórzanym jak Szwejk chyba nie chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 7 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2015 w/g mnie pasek jak casualowy to tylko elastyczny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 7 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2015 Zgadzam sie z kolegami - mam dwa paski plecione - jeden ciemnobrazowy ze skory, drugi niebieski elastyczny z Mango Elastyczny jest raczej slaby. Rozciaga sie i nie wyglada dobrze... wolalbym gdyby byl z nierozciagliwej bawelny. Sytuacje ratuje nieco fakt, ze wiekszosc spodni mam dopasowane i pasek nie musi ich przytrzymywac tak naprawde, pelni wiec funkcje ozdobna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 7 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2015 ja stoję na straży dobrego elastika "ELASTIC FANTASTIC" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 7 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2015 Mateusz, nie na taką odpowiedź czekasz, ale zadzwoń kontrolnie na numer 42 672 11 94 i zapytaj, czy w autobusie/tramwaju nie znaleziono Twojego paska (chyba że było to na gościnnych występach poza Łodzią). Jeżeli zaś nie, marnie to widzę - ja zgubiłem pasek od jednego z rękawów trencha; skończyło się to usunęciem drugiego i szlufek z obu rękawów przez krawca, co jednak pozostawiło ślady na bawełnie, co mnie denerwowało... Jednym słowem, na dopasowanie identycznego bym nie liczył, a przepasać się kontrastowym pasem parcianym/skórzanym jak Szwejk chyba nie chcesz. Ano nie chcę. 42 672... już sprawdziłem - niestety, bezskutecznie Zdaje się, że nie pozostaje mi nic innego jak upolować ten sam trencz w kolejnym sezonie, i przeznaczyć go na części... M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 8 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2015 A nie maja / nie beda miec juz tych trenczy na wyprzedazy? Troche drogo Ci wyjdzie ten pasek Ja, gdy chodze w rozpietym trenczu, swoj pasek wiaze z tylu lub zapinam na klamre (tez z tylu). Daje to efekt wytaliowania bez poprawek krawieckich No i sa mniejsze szanse, ze go zgubie... Raz czy dwa nie zapoialem, i faktycznie potrafi sie wysunac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 8 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2015 Poluję, może się trafi. Na razie nie ma, trochę nie sezon. Na przyszłość też będę pamiętał, żeby przy rozpiętym mocować jakoś pasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Czy oprócz TKMaxxa jakiś w miarę tani pasek do stylu preppy by się znalazł? Może być marynarski albo pleciony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Massimo Dutti - 69,9 PLN na wyprzedaży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Na paski w MD należy uważać - część "skórzanych", szczególnie plecione, bywa nie w 100% ze skóry, a jakość wykonanie bywa też bardzo różna. W P&C, Galeria Mokotów, widziałem ładne plecione, ok. 100 zł, ale tylko najmniejsze rozmiary były. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Na paski w MD należy uważać - część "skórzanych", szczególnie plecione, bywa nie w 100% ze skóry, a jakość wykonanie bywa też bardzo różna. W P&C, Galeria Mokotów, widziałem ładne plecione, ok. 100 zł, ale tylko najmniejsze rozmiary były.Potwierdzam, miałem i nie polecam. Znieniają kolor, rozdwajają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 MD dość precyzyjnie określa skład na metkach, wiec albo "są" ze skóry, albie "nie są". Moje dwa plecione paski z MD używane są czwarty rok, pokryły się ładną patyną i nic nie mogę im zarzucić (z tym, że "są" ze skóry ). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Jak wyżej; z tą różnicą, że jeden mam 3 lata, a drugi 1 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 MD dość precyzyjnie określa skład na metkach, wiec albo "są" ze skóry, albie "nie są". Moje dwa plecione paski z MD używane są czwarty rok, pokryły się ładną patyną i nic nie mogę im zarzucić (z tym, że "są" ze skóry ). Zgoda. Ja posiadałem dwa - jeden zwykły skórzany i jeden materiałowy, pleciony. Ten pierwszy służył całkiem nieźle, ale pleciony materiałowy rozpadł się po niecałym roku (rozeszły się/puściły szwy mocujące skórzane elementy przy klamrze. A przykładowy skład ostatnich plecionych pasków... "50% SKÓRA REGENEROWANA 40% BAWEŁNA 10% SKÓRA KROWIA" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 22 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2015 50% SKÓRA REGENEROWANA A co to za wynalazek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2015 Pewnie coś w stylu papieru z recyklingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 23 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2015 A co to za wynalazek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shackleton Napisano 13 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2015 Mógłby ktoś z was polecić mi solidny skórzany męski pasek ze stalowanymi dziurkami? Szukałem podobnego u marek typu Lee, Wrangler czy Levis, ale jedyne modele jakie znalazłem były damskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi