Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupował ktoś w sklepie online paski plecione i może coś polecić?

Obecnie znalazłem dwa:

http://www.pewienpan.pl/pl/paski-meskie/799-pleciony-pasek-elastyczny-35-006.html

http://eleganckipan.com.pl/paski-meskie/2155-pasek-pleciony-meski-profuomo-brazowo-bialy.html

Z jakich materiałów najlepiej powinny być wykonane takie paski? Od sklepów dostałem informacje, że odpowiednio są wykonane z:

- Plecionka to guma w oplocie, a zakończenia skóra ekologiczna.

- Pasek jest pleciony z linek wykonanych z wiskozy, poliamidu i elastanu. Części skórzane są z naturalnej skóry.

Przy tym pierwszym moja obawą jest jedyna długość 105cm, a takiego maska nie da się raczej skrócić tak łatwo jak pasek skórzany.

Opublikowano

Drodzy,

Spaprałem sprawę i zgubiłem w komunikacji miejskiej pasek do trenczu, w którym "na mieście" byłem raptem paręnaście razy :( Sprawa kiepska, bo pasek - jak to w trenczu - z tego samego materiału i w tym samym kolorze, więc trudno dobrać coś podobnego.

Trencz to Pier One z Zalando, więc (napisałem - czekam na odpowiedź) na obsługę posprzedażową rodem z Burberry's nie liczę. 

Wygląda to tak: https://www.dropbox.com/sh/o0yglgm3vtx0q9o/AAAhuHCN7oU0QFGkgKfzqhbTa?dl=0

Są szanse dopasować gdzieś coś, co uratuje ten płaszcz? Bez paska wygląda bardzo niekompletnie, a nie dość, że strasznie go lubię i to mój pierwszy trencz, to jeszcze jego równowartość wpakowałem w niezbędne poprawki krawieckie :(

M.

Opublikowano

Mateusz, nie na taką odpowiedź czekasz, ale zadzwoń kontrolnie na numer 42 672 11 94 i zapytaj, czy w autobusie/tramwaju nie znaleziono Twojego paska (chyba że było to na gościnnych występach poza Łodzią).

Jeżeli zaś nie, marnie to widzę - ja zgubiłem pasek od jednego z rękawów trencha; skończyło się to usunęciem drugiego i szlufek z obu rękawów przez krawca, co jednak pozostawiło ślady na bawełnie, co mnie denerwowało... Jednym słowem, na dopasowanie identycznego bym nie liczył, a przepasać się kontrastowym pasem parcianym/skórzanym jak Szwejk chyba nie chcesz.

Opublikowano

Zgadzam sie z kolegami - mam dwa paski plecione - jeden ciemnobrazowy ze skory, drugi niebieski elastyczny z Mango :)

Elastyczny jest raczej slaby. Rozciaga sie i nie wyglada dobrze... wolalbym gdyby byl z nierozciagliwej bawelny.

Sytuacje ratuje nieco fakt, ze wiekszosc spodni mam dopasowane i pasek nie musi ich przytrzymywac tak naprawde,

pelni wiec funkcje ozdobna...

Opublikowano

Mateusz, nie na taką odpowiedź czekasz, ale zadzwoń kontrolnie na numer 42 672 11 94 i zapytaj, czy w autobusie/tramwaju nie znaleziono Twojego paska (chyba że było to na gościnnych występach poza Łodzią).

Jeżeli zaś nie, marnie to widzę - ja zgubiłem pasek od jednego z rękawów trencha; skończyło się to usunęciem drugiego i szlufek z obu rękawów przez krawca, co jednak pozostawiło ślady na bawełnie, co mnie denerwowało... Jednym słowem, na dopasowanie identycznego bym nie liczył, a przepasać się kontrastowym pasem parcianym/skórzanym jak Szwejk chyba nie chcesz.

Ano nie chcę. 42 672... już sprawdziłem - niestety, bezskutecznie :) Zdaje się, że nie pozostaje mi nic innego jak upolować ten sam trencz w kolejnym sezonie, i przeznaczyć go na części... :(

M.

Opublikowano

A nie maja / nie beda miec juz tych trenczy na wyprzedazy? Troche drogo Ci wyjdzie ten pasek :(

Ja, gdy chodze w rozpietym trenczu, swoj pasek wiaze z tylu lub zapinam na klamre (tez z tylu).

Daje to efekt wytaliowania bez poprawek krawieckich :)

No i sa mniejsze szanse, ze go zgubie... Raz czy dwa nie zapoialem, i faktycznie potrafi sie wysunac...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy oprócz TKMaxxa jakiś w miarę tani pasek do stylu preppy by się znalazł? Może być marynarski albo pleciony

Opublikowano

Na paski w MD należy uważać - część "skórzanych", szczególnie plecione, bywa nie w 100% ze skóry, a jakość wykonanie bywa też bardzo różna. W P&C, Galeria Mokotów, widziałem ładne plecione, ok. 100 zł, ale tylko najmniejsze rozmiary były.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Na paski w MD należy uważać - część "skórzanych", szczególnie plecione, bywa nie w 100% ze skóry, a jakość wykonanie bywa też bardzo różna. W P&C, Galeria Mokotów, widziałem ładne plecione, ok. 100 zł, ale tylko najmniejsze rozmiary były.

Potwierdzam, miałem i nie polecam. Znieniają kolor, rozdwajają się
Opublikowano

MD dość precyzyjnie określa skład na metkach, wiec albo "są" ze skóry, albie "nie są". Moje dwa plecione paski z MD używane są czwarty rok, pokryły się ładną patyną i nic nie mogę im zarzucić (z tym, że "są" ze skóry :) ).

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

MD dość precyzyjnie określa skład na metkach, wiec albo "są" ze skóry, albie "nie są". Moje dwa plecione paski z MD używane są czwarty rok, pokryły się ładną patyną i nic nie mogę im zarzucić (z tym, że "są" ze skóry :) ).

Zgoda. Ja posiadałem dwa - jeden zwykły skórzany i jeden materiałowy, pleciony. Ten pierwszy służył całkiem nieźle, ale pleciony materiałowy rozpadł się po niecałym roku (rozeszły się/puściły szwy mocujące skórzane elementy przy klamrze.

A przykładowy skład ostatnich plecionych pasków...

"50% SKÓRA REGENEROWANA  40% BAWEŁNA 10% SKÓRA KROWIA"

• 3 tygodnie później...