szewc24 Napisano 23 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2015 Renomat będzie za silny jeżeli chodzi o samo odczyszczenie butów z kremu, należy w takim przypadku stosować mydła (nie glicerynowe !), natomiast do usunięcia patyny na czubkach może z kolei być za słaby (chyba, że patyna robiona woskami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 23 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2015 Z mojego doświadczenia ciężko o uogólnienia. Wiele zależy od samej skóry i sposobu w jaki buty były patynowane/wykańczane. Ci, którzy mają już w domu choćby średni zestaw kosmetyków mają szansę reagować na bieżąco - jeżeli próba wskazuje na zbyt mocny, czy zbyt słaby cleaner, podejmuje się po prostu kolejną próbę z alternatywnym środkiem. Co do stosowania kremów i wosków na patynowanych butach to właściwie Koledzy już wyczerpali temat. Po prostu pamiętaj, że poza bezbarwną opcją, zawsze możesz otworzyć kilka różnokolorowych puszek i noski robić ciemniejszym odcieniem, a przechodząc do środkowej części cholewki aplikować jaśniejsze odcienie. Poszczególne warstwy będą się przenikały dając ciekawy efekt. Trzeba się trochę pobawić i poeksperymentować. Nie jest to specjalnie trudne i nie jest to wiedza tajemna, ale z praktyką, czasem i doświadczeniem będzie już o wiele łatwiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 29 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2015 Chcę przefarbować te buty z czarnego na brązowy: https://nord-shoes.com/polbuty_meskie_4872,478.html To mają być buty tzw. codzienne, użytkowe - więc chcę, by farba jako tako trzymała Nada się taki zestaw: 1. Decapant Saphir. 2. Saphir Teinture Francaise. 3. Saphir Pommadier na koniec. Ta farba Teinture wg opisu nie jest przeznaczona do zmiany koloru na jaśniejszy, ale może po zmyciu/osłabieniu starej czarnej powłoki jakoś nowy brązowy kolor się zaznaczy? Perfekcyjnej jednolitości tego brązu po malowaniu nie wymagam, byle tak na czwórkę minus było Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 29 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2015 Myślę, że to kiepski pomysł, głównie ze względu na podeszwę tego buta - szkoda inwestować jakiekolwiek środki w taki 'produkt butopodobny' (choć 'z wyglądu' całkiem zgrabne - taka podróbka modelu Bari od 'Prime shoes'). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 29 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2015 @maciato: dzięki już ostatnie zdjęcie pokazujące buty od frontu, dzisiaj buty jadą kurierem do odbiorcy Napisze tylko jedno - REWELACJA ! Też bym takie chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 29 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2015 W ostatnim czasie miałem dwie czarne pary C&J do przemalowania na ciemny granat. Nie udało się usunąć czarnego wykończenia. Czarne skóry są najcześciej farbowane na wskroś. Może się więc okazać, że pomimo zainwestowania sporych pieniędzy w stosunku do wartosci butów, zostaniesz nadal z czarnymi butami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 29 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2015 Te zielone monki Yanko kilka stron wcześniej to też Twoje dzieło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 29 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2015 Zielone monki to dzieło @Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 29 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2015 Dzięki,i za opinie. Dlaczego, Koval, podeszwa przeszkadza w przefarbowaniu ich na brązowe? Bo podeszwa czarna? https://nord-shoes.com/polbuty_meskie_4872,478.html A jeśli, Arsen, mówisz, że brąz czerni może nie pokryć - to chyba odpuszczam pomysł Szkoda wielka, bo w brązie by mi lepiej leżały... PS. Ale te buty kupię, bo 250 zł są raczej warte. Mam brązowe derby Nordy, "półszyte", ale na brzydszym kopycie. Znośnie znoszą częste człapanie do pracy, są wygodne, dobrze się pastują, choć skóra za bardzo się marszczy (ale but dobrze trzyma formę). A na podobnym kopycie jak te czarne mam dwukolorowe wiedenki - też wygodne, a linię mają całkiem, całkiem. Wada Nordów to podniesione czubki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 29 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2015 Zielone monki to dzieło @Krzysiek_W Też świetne. Że tak sie spytam, jest możliwość nabycia od Was tak patynowanych butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 29 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2015 Też świetne. Że tak sie spytam, jest możliwość nabycia od Was tak patynowanych butów?Za Krzyśka się nie wypowiem ale jeśli chodzi i moje usługi patynowania nie ma problemu, napisz mi na priv wiadomość to opiszę jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2015 Za Krzyśka się nie wypowiem ale jeśli chodzi i moje usługi patynowania nie ma problemu, napisz mi na priv wiadomość to opiszę jak to wygląda. A ja je zrobię za połowę tego co powie Arsen Oczywiście żartuje, sam polecam Arsena bo ma doskonały warsztat i doświadczenie kolejne planuje jemu zlecić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 29 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Ręcznie patynowane YANKO 448 ... jeszcze nie wiem czy do oglądania czy do sprzedania 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Piękne czyja ręka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 stawiam na jakiegoś kolejarza Co wygrałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Piękne czyja ręka? Zgaduj Zgadula stawiam na jakiegoś kolejarza Co wygrałem? Talon na balon, gdyż spudłowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgaduj Zgadula Daniel Z? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Pudło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 W takim razie pass b długo by wyliczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 No to mała podpowiedź ... po podeszwach go poznacie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Świetna patyna. Diabeł tkwi w szczegółach! Ile kolorów jest położone na tych butach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Dandy Shoe Care? ps. w sumie jestem pewien, widać jego "kreskę" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Świetna patyna. Diabeł tkwi w szczegółach! Ile kolorów jest położone na tych butach? Myślę, że w sumie 5-6 kolorów. Dandy Shoe Care? ps. w sumie jestem pewien, widać jego "kreskę" Brawo! Dokładnie ta para: http://dandyshoecare.tumblr.com/post/105086587860/doctor-zhivago-a-new-patina-by-alexander Cieszę się, bo to jeden z moich idoli, w których zapatrzony jestem od zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Przyznam że i dla mnie, jedna z tych osób dzięki której w ogóle zabrałem się za patynowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi