frankenstein Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Tłumaczenia to nie jest mocna strona tego typu książek.. W drugim przypadku to oryginalne dzieło uznanego powszechnie autora polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Butonierka to pikuś, mnie się niezmiernie podoba "bezlitośne dokończenie ubierania" - co należy tłumaczyć: "chinosy były za wąskie, ale nie bacząc na rozdzierający skrzek pękającego materiału, wciągnął je przemocą, po czym stanął na baczność i z miną srogą zlustrował swe odbicie na wypolerowanym mosiądzu". To były spodnie sztuczkowe, bo strój jakis formalny raczej był, a kto utył to wiie co to znaczy pojęcie "ciasne aż jądra oczami wychodzą"* i jak widać tłumaczka to wie. *przepraszam, gdyby ktoś się srożył, ale to nie jesat wulgaryzm... taki tam cytat z rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Tłumaczenia to nie jest mocna strona tego typu książek.. W drugim przypadku to oryginalne dzieło uznanego powszechnie autora polskiego. Odwoływałem się do książki "Atlas zbuntowany". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Tłumaczenia to nie jest mocna strona tego typu książek.. W drugim przypadku to oryginalne dzieło uznanego powszechnie autora polskiego. Odwoływałem się do książki "Atlas zbuntowany". Tego byłem pewien. To było uściślenie z mojej strony. Szacunek dla wiedzy autora nie pozwalał mi milczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Jak w temacie, co sądzicie? Od czasu do czasu można chyba poeksperymentować? Od razu zaznaczam, że stonowane kolory kontrastowe są chyba do tego celu najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Jak w temacie, co sądzicie? Od czasu do czasu można chyba poeksperymentować? Od razu zaznaczam, że stonowane kolory kontrastowe są chyba do tego celu najlepsze.Jak najbardziej. Sam czasem noszę zamiast poszetek takie prawie kwadratowe, obszywane koronką chusteczki - mega mi się to podoba edit: kodowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Jak dla mnie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Od razu zaznaczam, że stonowane kolory kontrastowe są chyba do tego celu najlepsze. Nie jestem o tym przekonany, ale to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Z krzyżykiem albo małym Jezuskiem będzie dobre do garniturku komunijnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Jak w temacie, co sądzicie? Od czasu do czasu można chyba poeksperymentować? Od razu zaznaczam, że stonowane kolory kontrastowe są chyba do tego celu najlepsze. Fajne,jeśli ludzie chodzą z krawatem z Al Bazar z dzierganą siódemką to dlaczego ty nie możesz sobie takiego kwiatka wmontować w poszetkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 A propos - kiedyś pytałem o utrzymywanie poszetki w czystości. Odpowiadam sam sobie - lniana zabrudziła mi się przy kolacji, więc wyprałem ją ręcznie w ciepłej wodzie i jest biała jak śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Ja moją białą bawełnianą wrzucam do pralki z innymi białymi ubraniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexonariusz Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 co myślicie na temat poszetek vistulii. Jest teraz promocja po 25zł za jedwabną poszetkę z 80zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 co myślicie na temat poszetek vistulii. Jest teraz promocja po 25zł za jedwabną poszetkę z 80zł Chodzi Ci o ta jedyna poszetke, ktora jest na stronie? Sadze, ze widzialem ładniejsze i w lepszej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexonariusz Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 co myślicie na temat poszetek vistulii. Jest teraz promocja po 25zł za jedwabną poszetkę z 80zł Chodzi Ci o ta jedyna poszetke, ktora jest na stronie? Sadze, ze widzialem ładniejsze i w lepszej cenie Oj jak ostatnio patrzyłem to były też inne. Ale nawet ta zielona wygląda całkiem ciekawie i cena też nie jest straszna. Ciekawe jak z jakością jedwabiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 Bardzo miła rzecz, w tej cenie kupię wszystkie wzory, jeśli dotrwają do mojego powrotu do Polski Wzorów jest chyba 3... Podoba mi się w nich delikatność materiału, zestawy kolorów, a przede wszystkim wielkość - są naprawdę duże w porównaniu z innymi jedwabnymi poszetkami, które widziałem w sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Uszyć samemu - taniej i jaka frajda Niedługo się pochwalę rezultatami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Takie małe oszustwo na poszetce ze zbyt grubego lnu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Dosyć ciekawy sposób obszycia poszetki. Może być dobrą alternatywą dla białych poszetek z kolorowymi brzegami, a zarazem, moim zdaniem jest łatwiejszy do obszycia od "standardowego" obszycia w rulonik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 pienkne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 pienkne pienkne aż bije w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celefinnel Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Uszyć samemu - taniej i jaka frajda ...albo zatrudnić do tego partnerkę Może nie taniej, ale święty spokój gwarantowany Moja żona na tyle złapała poszetkowego bakcyla, że sama zaczęła szukać materiałów i szyć... no dobra, uszyła póki co jedną, którą postaram się pochwalić po powrocie do domu. A kolejne małe kwadraciki już nie mogą się doczekać obszycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 ...albo zatrudnić do tego partnerkę Może nie taniej, ale święty spokój gwarantowany Moja żona na tyle złapała poszetkowego bakcyla, że sama zaczęła szukać materiałów i szyć... no dobra, uszyła póki co jedną, którą postaram się pochwalić po powrocie do domu. A kolejne małe kwadraciki już nie mogą się doczekać obszycia Bardzo słuszna myśl, choć nieco szowinistyczna . Moja dziewczyna na Gwiazdkę podarowała mi osiem pięknych, lnianych i bawełnianych poszetek uszytych przez siebie. Sama wybierała materiały i po namyśle stwierdzam, że jej decyzje były trafniejsze niż moje dotychczasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trumpett Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Dosyć ciekawy sposób obszycia poszetki. Może być dobrą alternatywą dla białych poszetek z kolorowymi brzegami, a zarazem, moim zdaniem jest łatwiejszy do obszycia od "standardowego" obszycia w rulonik. Można spytać skąd pochodzi zdjęcie? Sama mam w planach rozwój oferty o takie rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varney Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Można spytać skąd pochodzi zdjęcie? Sama mam w planach rozwój oferty o takie rozwiązanie...Zdaje mi się, że to ten sam stosik poszetek, co tutaj: patrickjohnsontailors.tumblr.com/post/11594191213/pochettes-by-pjohnson-linen-with-a-double-hand (dlaczego, dlaczego wklejanie linków do tumblr jest zawsze takie problematyczne?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi