Przemko Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 ad.1-Tak. Z tym, że łodyga nie może być za długa aby nie wystawała z pod klapy, ani za krótka aby kwiatuszek dobrze się trzymał. ad.2- Moim zdaniem jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuM Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Chętnie zobaczyłbym jakieś rozwiązania forumowe, jeśli ktokolwiek używa kwiatów. Może jakaś instrukcja jak poprawnie to zrobić? Ja dziś probowałem, ale kielich goździka był tak duży, że nie przechodził przez butonierkę przez co było widać jego zieloną część. Ciężko coś znaleźć w internecie a i w książce "Gentleman" nic na temat prawdziwej butonierki nie napotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Chętnie zobaczyłbym jakieś rozwiązania forumowe, jeśli ktokolwiek używa kwiatów. Może jakaś instrukcja jak poprawnie to zrobić? Ja dziś probowałem, ale kielich goździka był tak duży, że nie przechodził przez butonierkę przez co było widać jego zieloną część. Ciężko coś znaleźć w internecie a i w książce "Gentleman" nic na temat prawdziwej butonierki nie napotkałem. Wez mniejszego gozdzika. albo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 2 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2011 Przeciwny jestem twierdzeniu z pierwszych postów tego tematu, jakoby tylko hulający panowie bez stałej partnerki mogą sobie pozwolić na kwiatek w butonierce! Ja włożyłem kwiatek do butonierki na pierwszorocznicową kolację mojego obecnego związku i choć kwiatek już dawno zwiądł, to nasz związek bujnie rozkwita Mało tego, dzień przed kolacją od dobrze poinformowanych źródeł podstępnie wyciągnąłem informację, w co będzie ubrana moja ukochana i dobrałem pod nią swój ubiór (przede wszystkim krawat o podobnym odcieniu) oraz kwiaty pasujące kolorem do jej sukienki, a sam włożyłem sobie do butonierki najmniejszy kwiatek z tegoż bukietu (taki ledwie co z pąka wystający). Wrażenie na ukochanej było piorunujące Nie mówiąc o przechodniach płci i orientacji wszelakiej, ale o to już mniej dbałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2011 Przeciwny jestem twierdzeniu z pierwszych postów tego tematu, jakoby tylko hulający panowie bez stałej partnerki mogą sobie pozwolić na kwiatek w butonierce! Ja włożyłem kwiatek do butonierki na pierwszorocznicową kolację mojego obecnego związku i choć kwiatek już dawno zwiądł, to nasz związek bujnie rozkwita Mało tego, dzień przed kolacją od dobrze poinformowanych źródeł podstępnie wyciągnąłem informację, w co będzie ubrana moja ukochana i dobrałem pod nią swój ubiór (przede wszystkim krawat o podobnym odcieniu) oraz kwiaty pasujące kolorem do jej sukienki, a sam włożyłem sobie do butonierki najmniejszy kwiatek z tegoż bukietu (taki ledwie co z pąka wystający). Wrażenie na ukochanej było piorunujące Nie mówiąc o przechodniach płci i orientacji wszelakiej, ale o to już mniej dbałem. http://asuitablewardrobe.dynend.com/201 ... no-no.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 2 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2011 Tu akurat bym się nie zgodził. Wszystko zależy od tego "jak", a nie "że". Poza tym kolory ze zdjęcia są dość krzykliwe, a i okazja zgoła inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 2 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2011 Mimo wszystko wielkim fanem dopasowywania sie do partnerki nie jestem . Pozdrawiam Marcelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2011 Tu akurat bym się nie zgodził. Wszystko zależy od tego "jak", a nie "że". Poza tym kolory ze zdjęcia są dość krzykliwe, a i okazja zgoła inna. Odnosnie ubioru nie jestem wyznawca zadnych zasad do których wszyscy musza sie stosowac. Podesłałem Ci linka, bo nie kazdy wie o tej zasadzie, a to co Ty z tym zrobisz to juz Twoja sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 2 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2011 Tak, też tak myślę. To ciekawe - może to kwestia na osobny wątek, ale może ktoś zna przykłady dobrego skorelowania ubioru pary? Nie musi to być wybór tego samego koloru stroju, ale może bardziej subtelna wspólna stylizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 3 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2011 Tak, też tak myślę. To ciekawe - może to kwestia na osobny wątek, ale może ktoś zna przykłady dobrego skorelowania ubioru pary? Nie musi to być wybór tego samego koloru stroju, ale może bardziej subtelna wspólna stylizacja? Ja znam - jeżeli oboje ubiorą się klasycznie i poprawnie, będą do siebie pasować. Pozdrawiam, Dr P.S. Na Ask Andy About Clothes Forum wywiązała się dyskusja na temat spinek - węzełków zamiast butonierki. Pomysł ten został, mówiąc kolokwialnie, "zjechany". Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 27 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2011 A co myślicie o kwiatku w brustaszy? Można kwiat włożyć jedynie do butonierki, czy też może się pojawić w brustaszy jako zastępstwo poszetki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 27 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2011 W brustaszy to się flakon na cały bukiet zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 27 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2011 To oczywiste, z tym że ja się zastanawiam czy wkładanie tam kwiatków jest poprawne, a nie ile się ich tam zmieści . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daivisch Napisano 27 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2011 W brustaszy to się flakon na cały bukiet zmieściWlewać monotlenek diwodoru do takiego flakonu? Jeżeli tak ( wydaje się to dość oczywiste ), to jakie są najlepsze metody zapobiegające rozlaniu tej substancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 27 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2011 To oczywiste, z tym że ja się zastanawiam czy wkładanie tam kwiatków jest poprawne, a nie ile się ich tam zmieści . Wkładanie kwiatu do brustaszy nie jest poprawne, do tego wygląda to okropnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 27 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2011 Ostatnio z pchania takich małych bukiecików do brustaszy zrobiła się weselna moda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 27 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2011 Wkładanie kwiatu do brustaszy nie jest poprawne. Dziękuję . Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 27 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2011 Ostatnio z pchania takich małych bukiecików do brustaszy zrobiła się weselna moda... ostatnio? Phi, ja tak zrobiłem 9 lat temu . I co mi zrobicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 27 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2011 Ostatnio z pchania takich małych bukiecików do brustaszy zrobiła się weselna moda... ostatnio? Phi, ja tak zrobiłem 9 lat temu . I co mi zrobicie? Będziemy zazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 A co myślicie o kwiatku w brustaszy? Można kwiat włożyć jedynie do butonierki, czy też może się pojawić w brustaszy jako zastępstwo poszetki ? Myślę, że czasami może być ok. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 Kiedy klapa jest tak wąska, że kwiat będzie ją całkowicie zasłaniał, to co innego zrobić? Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 Wybrać mniejszy kwiat. Albo o podłużnym kielichu. Gorzej jak nie ma butonierki - mam jedną taką marynarkę, która aż prosi o kwiat w butonierce, a butonierki brak Ile kosztuje dorobienie butonierki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 30 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2011 Zapewne groszowe sprawy, w końcu to tylko rozcięcie w klapie obszyte dookoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 30 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2011 Właśnie nie jestem pewien - podobno doszycie guzików przy mankietach to całkiem kosztowna sprawa. Czy butonierka to podobny nakład pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 30 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2011 Guzików przy obu mankietach jest zwykle 8, co daje 8 dziurek do obrobienia i 8 guzików do przyszycia, nie wspominając o przeróbce rękawa. Natomiast butonierka to jedna dziurka do obrobienia, stąd ponad 8 razy mniej pracy wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi