montalbano Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Wiem - zgroza! Od razu pomyślimy o czyms takim: http://www.shoebuy.com/zota-216903/272513/585067 Albo w najlepszym razie o czymś w tym stylu: http://www.shoebuy.com/zota-2223105/295095/630307 Wyznam, iż od lat żyję w przeświadczeniu, iż "kwadratowych nosków" po prostu się nie nosi. Jednak jak sie okazuje "kwadratowe noski" "kwadratowym noskom" nierówne. Kliknijmy poniższy link: http://www.shopstyle.co.uk/browse/mens-clothes?fts=square+toe+shoes#70_0 Niektóre z pokazanych tu butów nie tylko "ujdą", ale nawet wyglądają interesująco. Przykładowo te Barkery mają niewątpliwie delikatny kawadratowy nosek: http://www.johnlewis.com/130637/Style.aspx?source=46387 Jednak nie miałbym chyba nic przeciwko znalezieniu ich pod choinką. Co sądzicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bar_open Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 interesujące i niepokojąco egzotyczne ... ciekawe czy maja podobne męskie?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
montalbano Posted December 20, 2010 Author Report Share Posted December 20, 2010 Hm... Nie pojąłem. Coś się źle otwiera? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.vintage Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Te ostatnie jeszcze w miarę, aczkolwiek ja nie toleruję takich kształtów. Okrągłe noski są ponadczasowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
montalbano Posted December 23, 2010 Author Report Share Posted December 23, 2010 "Okrągłe noski są ponadczasowe". Z tym nie dyskutuję. Moim wątkiem formułuję jedynie nieme pytanie - jakże ważkie i wymagające przedświątecznej prawda refleksji - "czy lekko kwadratowe noski są dopuszczalne czy też powinno się je złożyć na smietniku historii sic transit gloria mundis?". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gccg Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Nie nosze kwadratowych noskow. Jezeli to komus przyjemnosc sprawia, to nic nie stoi na przeszkodzie aby w cos podobnego soe obuc. Mnie sie to bardzo nie podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iand Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Lekko kanciaste noski nadają butowi bardziej agresywnego wyglądu, i mi się to podoba. Przykład -- buty Gaziano & Girling: G&G to jedna z moich ulubionych marek butów. EDIT: Rozumiem oczywiście, ze nie to rozumie się pod pojęciem 'kwadratowych nosków'. Nie warto jednak, jak to mówią w Hameryce, bić zdechłego konia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gccg Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Lekko kanciaste noski nadają butowi bardziej agresywnego wyglądu, i mi się to podoba. Przykład -- buty Gaziano & Girling: G&G to jedna z moich ulubionych marek butów. Lekko kanciaste noski, jak sadze, to troszeczke "inna historia" anizeli kwadratowe noski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Iand: mnie też bardzo się podoba styl G&G, ale na razie mój związek z tą marką jest platoniczny. Czy Ty może jesteś szczęśliwym posiadaczem butów tego producenta? Jeśli tak, jakie wrażenie z użytkowania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iand Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Iand: mnie też bardzo się podoba styl G&G, ale na razie mój związek z tą marką jest platoniczny. Czy Ty może jesteś szczęśliwym posiadaczem butów tego producenta? Jeśli tak, jakie wrażenie z użytkowania? Mój jest erotyczny w oryginalnym znaczeniu słowa Niestety ich nie posiadam. Mam nadzieje, ze to się zmieni w tym roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Hm... Nie pojąłem. Coś się źle otwiera? Tak Barker jest źle podlinkowany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwitek Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj. Czy mówiąc o "kwadratowych noskach" macie na myśli cały przód buta czy jedynie jego korpus. Tzn. czy akceptowalna jest podeszwa nie będąca owalną? Przykładowo na zdjęciu ilustrującym artykuł artykuł http://macaronitomato.blogspot.com/2011/02/prawida.html buty po lewej stronie mają podeszwe "kwadratową", ale jak rozumiem nie jest to problem, ponieważ skóra korpusu nie ma ostrych konturów. Byłbym wdzięczny za rozwinięcie tematu dla laika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Oczywiście nie chodzi o takie, jak na zdjęciu u Macaroniego. Kwadratowy nosek to raczej teni kierunek (choć to już wersja extreme:) http://ecx.images-amazon.com/images/I/516W%2BtTg12L.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andershep Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 ... Byłbym wdzięczny za rozwinięcie tematu dla laika. Wydaje mi się, że trudno jest istotę problemu wyjaśnic opisem tekstowym. Tutaj są zestawione różne typy kopyt stosowane przez Edwarda Greena. Jedne zaokrąglone inne bardziej kwadratowe. Niemniej wszystkie są eleganckie gdyż ich proporcje zostały dopracowane do perfekcji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gccg Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj. Czy mówiąc o "kwadratowych noskach" macie na myśli cały przód buta czy jedynie jego korpus. Tzn. czy akceptowalna jest podeszwa nie będąca owalną? Przykładowo na zdjęciu ilustrującym artykuł artykuł http://macaronitomato.blogspot.com/2011/02/prawida.html buty po lewej stronie mają podeszwe "kwadratową", ale jak rozumiem nie jest to problem, ponieważ skóra korpusu nie ma ostrych konturów. Byłbym wdzięczny za rozwinięcie tematu dla laika. Kwadratowy nosek nie do zaakceptowania przez forumowa wiekszosc: Enzo Peruzzi 323E_04 Kwadratowy nosek bedacy "obiektem pozadania" wiekszosci forumowiczow (lacznie ze mna oczywiscie) Edward Green Inverness Te ostatnie sa jakies $1100 drozsze od tych pierwszych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kynio Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Kwadratowy nosek nie do zaakceptowania przez forumowa wiekszosc: Enzo Peruzzi 323E_04 Sytuacji nie ratuje szczególnie ten podłużny szew, ogólnie buty tak wykonane nigdy nie wzbudzają mojego zainteresowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Greeny mają nosek.. no mimo wszystko kwadratowym bym go nie nazwał Samuel Windsor. Kwaratowy ale myślę, że do zaakceptowania: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gccg Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Greeny mają nosek.. no mimo wszystko kwadratowym bym go nie nazwał Samuel Windsor. Kwaratowy ale myślę, że do zaakceptowania: Ty bys noska butow EG kwadratowym nie nazwal, ale Kolega kwitek mial z tym problem i o tym ten post Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gccg Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Kwadratowy nosek nie do zaakceptowania przez forumowa wiekszosc: Sytuacji nie ratuje szczególnie ten podłużny szew, ogólnie buty tak wykonane nigdy nie wzbudzają mojego zainteresowania. Mojego rowniez nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velahrn Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 3 minuty temu, Grigio napisał: W 2005 roku kupiłem na przecenie takie mokasyny: Daniel Hechter Paris, wyprodukowane we Włoszech Czy taki nosek jest dziś do zaakceptowania? Czy można coś takiego nosić? To ich stan w 2018. Buty IMHO niezwykle brzydkie - do kosza. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 Kwadratowy nosek to jedno, a niepotrzebne i zwyczajnie brzydkie przeszycia wraz z dodatkowym fragmentem skóry wzdłuż podeszwy to drugie. Oddać bezdomnemu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flozbi Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 29 minut temu, mosze napisał: Oddać bezdomnemu. Ewentualnie wymienić na Maybacha. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciasteczkowy Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 Czy taki nosek jest dziś do zaakceptowania? Czy można coś takiego nosić? Obawiam się że w 2005 były tak samo brzydkie jak dziś:/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi_senny Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 19 minut temu, Grigio napisał: ..poza tym marka Daniel Hechter gdyby robiła brzydkie rzeczy, to nie miałaby takich cen. Srebrne usta 2018 forum BwB 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 Niekoniecznie, znam jedną panią, która robi brzydkie rzeczy, a ceny ma że ho ho... 5 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts