+Immune+ Napisano 28 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Skoro to wątek o pytaniach to skąd ta miłość do Lołków wyrażona awatarem Jakieś cudowne nawrócenie Znalazłem na dysku, miało być na prima aprilis, ale nie dotrwałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 28 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 W każdym bądź razie, Panowie, markę Allen Edmonds podał Pirat, jako posiadającą w swojej ofercie obuwie klasyczne w dużych rozmiarach. Tak w istocie jest, ale skoro nie wysyłają do Polski... to może znacie inne sklepy internetowe, w których kupię klasyczne buty z wkładką 31,5cm?Ale 31,5cm to chyba nie jest 49 (jak pisałeś wcześniej)? Ja bym obstawiał 47 (może 47,5), 12UK (może 13UK) a to już otwiera nowe możliwości: http://www.pediwear.co.uk/search/index.php w 13 wyskoczy Ci kilkanaście, a w 12 kilkadziesiąt par wiedenek. Podłączyłem się pod zapytanie kolegi. W każdym razie 31,5 to najczęściej = 47,5 = nieosiągalne w polskich sklepach stacjonarnych. Nie wliczając firmy Nike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 W każdym razie 31,5 to najczęściej = 47,5 = nieosiągalne w polskich sklepach stacjonarnych. Nie wliczając firmy Nike Popełniasz standardowy błąd, przyrównując rozmiarówkę sportową do klasycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 28 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 W każdym razie 31,5 to najczęściej = 47,5 = nieosiągalne w polskich sklepach stacjonarnych. Nie wliczając firmy Nike Popełniasz standardowy błąd, przyrównując rozmiarówkę sportową do klasycznej.W takim razie dlaczego w sklepach typu Ryłko, Kazar każdy but rozmiaru 46 (ich największy rozmiar) jest za mały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Patrz post wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Buty, o których tutaj zazwyczaj rozmawiamy to zupełnie inne standardy. Oczywiście niekoniecznie muszą być o wiele droższe. Po prostu istnieją pewne kanony w ustalaniu tabel rozmiarowych. Pomimo faktu, że firmy często posługują się innymi wzorcami oraz poszczególne modele są konstruowane na różnych kopytach - nie spotkałem się jeszcze z sytuacją, żeby różnice w obrębie danej stopy wynosiły więcej aniżeli 1 rozmiar. Sposób konstrukcji butów szytych z niewyjmowalną wkładką w pewien sposób określa limity dla możliwości opracowywania długości i tęgości kopyt. Jeżeli rzeczywiście potrzebujesz butów w rozmiarze 13 lub 14 UK to musisz mieć naprawdę długie i tęgie stopy - skoro w większości 10 i 10,5 długość wkładki jest w granicach 30-31 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 28 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Rozumiem. Skoro w Polsce buty klasyczne są dla mnie praktycznie niedostępne w sklepach stacjonarnych, to gdzie [na jakich stronach www] powinienem ich szukać? Budżet? Na studencką kieszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Rozumiem. Skoro w Polsce buty klasyczne są dla mnie praktycznie niedostępne w sklepach stacjonarnych, to gdzie [na jakich stronach www] powinienem ich szukać? Budżet? Na studencką kieszeń Bartek już Ci odpowiedział co zrobić: Proponuję napisać post w innym niż ten dziale - np. "Mam __ do wydania na". Na pewno ktoś Ci pomoże, o ile dokładnie opiszesz czego szukasz i za jaką kwotę. link do wątku: http://www.forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f=1&t=599 proponuję obejrzeć zanim się konkretnie zapytasz gdyż pytania obuwnicze są w nim dość popularne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 28 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Czy ktoś kiedyś zamawiał buty Allen Edmonds? http://www.allenedmonds.com/ 2) Popatrz też, czy wysyłają do Polski, bo mam wątpliwości. gdyby ktoś koniecznie chciał - jedna z firm mtm szykuje się do dystrybucji allena edmonda (i prime shoes) na polskim rynku. jednak ceny nie będą amerykańskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Jaka to firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 28 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 cafardini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 28 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Panowie, jak byście porównali tęgość bexleyowskiego kopyta z np. Loake albo innymi angielskimi firmami? Na stronie piszą, że ich tęgość to EE, pokrywa się to z rzeczywistością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etiop Napisano 28 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Będąc ostatnio w Niemczech natknąłem się na buty Kämpgen. Może ktoś powiedzieć coś o tych butach (cena/jakość)? Kosztują ok. 150 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Będąc ostatnio w Niemczech natknąłem się na buty Kämpgen. Może ktoś powiedzieć coś o tych butach (cena/jakość)? Kosztują ok. 150 euro. Buty są produkowane przez firmę Manz-Fortuna (http://www.manz-fortuna.de/indexmanz.html). Moim zdaniem dobre value for money - Kämpgen to mniej więcej ta sama półka co francuski Loding. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etiop Napisano 28 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Immune, Dziękuję za info. Coś może kupię przy następnej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 Panowie, ile mniej więcej trzeba materiału na kamizelkę (wzrost 190, budowa jak na ten wzrost średnia )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 Panowie, please, tak circa about, bo muszę się zdecydować ile brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 Ja Ci niestety nie jestem w stanie pomóc, ale może zwrócę uwagę na Twój problem swoim pytaniem . Four-in-hand, czy double-four-in-hand? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 Panowie, please, tak circa about, bo muszę się zdecydować ile brać viewtopic.php?f=1&t=1505&p=40306#p40306 Ja bym wziął max. 100 cm, ale wszystko zależy od kroju i systemu zapięcia kamizelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 dzięki, będzie bez fantazji w zapięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 dzięki, będzie bez fantazji w zapięciu Pytałem, bo ostatnio podobno modne są rzepy, sznurowadła i magnesy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 Powracam z tematem odzienia wierzchniego Jaki skład materiału mają pikowane kurtkiBarbour'a? 100% bawełny czy raczej sztuczne domieszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 100% bawełny czy raczej sztuczne domieszki.Sprawdź artykuł, który Cię interesuję: http://www.barbour.com/mens-clothing/ja ... view-all=1 Ja mam taką: ale używam ją jako typową, przeciwdeszczową wiatrówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hrynek Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 Jaki rozmiar Barker Harrison (kopyto 29) ma szansę pasować na stopę 27cm? Czy ktoś je ma lub zna i mógłby doradzić? Waham się pomiędzy 6.5F a 7F. Punkty odniesienia: - Grenson Tom (kopyto 204) pasują idealnie w rozmiarze 6.5F. - Sanders Stockholm (kopyto KEN) 6.5F są "o włos" za krótkie, szerokość OK. - Crockett & Jones, niestety nie zanotowałem modelu (ale z nieokrągłym noskiem, więc może na kopycie 348), w 7E wydawały się nieco za długie, chociaż szerokość OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 To ja a propos kurtek barboura. Gdzie się opłaca kupować? W Polsce są chyba dwa sklepy - w Konstancinie i Kielman. Czy różnice między tym a netem są bardzo duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi